کد خبر 70490
تاریخ انتشار: ۱۳ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۱۶

مدیر جهادکشاورزی شهرستان شهرری گفت: کشاورزان بدون توجه به هشدارهای ما به کشت شلغم، شیوید و نعنا در زمینهای کشاورزی آلوده به سرب ادامه می‌‍دهند.

به گزارش مشرق، محمد رضا درگاهی در گفتگو با مهر در واکنش به اظهارات مدیرعامل سازمان میوه و تره بار در جلسه شورای شهر مبنی بر آلوده بودن پیازهای منطقه شهرری به سرب، گفت: اینکه در زمینهای کشاورزی نزدیک به پالایشگاه پیاز کشت شده است را رد می کنم.

وی در ادامه گفت: کشت پیاز چند سال پیش در زمینهای نزدیک به پالایشگاه انجام می شد اما پس از انجام تحقیقات و اثبات آلوده بودن به سرب و سایر عناصر، این امر متوقف شد.
 
کشت گندم و ذرت در زمینهای آلوده پالایشگاه تهران
 
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرری بیان کرد: پس از نشت مخازن نفت پالایشگاه تهران زمینهای اطراف آلوده شد که از آن به بعد کشت محصولاتی مانند خیار، پیاز و سبزیجات یا به عبارتی گیاهان (تازه خوری)ممنوع شد اما کشت گندم و ذرت از آنجایی که مشکل ندارد، صورت می گیرد.
 
درگاهی مطرح کرد: پالایشگاه مطالعاتی را در زمینه آلوده بودن محصولات کشاورزی با کمک دانشگاه الزهرا انجام داد و در حدود 150 میلیون تومان نیز هزینه کرد. در این تحقیق اثر مواد نفتی و باقیمانده آن را در محصولات کشاورزی مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت وجود سرب و برخی مواد سمی اثبات شد.
 
وی با اشاره به آلوده بودن چاههای آب منطقه (زمینهای اطراف پالایشگاه) اظهار داشت: مواد نفتی نشت شده باعث خشک شدن برخی چاههای آب و قناتها شده است که به طور نمونه می توان به وضعیت چاههای آب در روستای درسان آباد و اسماعیل آباد اشاره کرد.
 
بودجه ای برای خرید زمینهای کشاورزی آلوده شهرری اختصاص نیافت
 
درگاهی همچنین گفت: در دور اول سفرهای هیئت دولت مبلغی را برای انتقال سکونت مردم از منطقه اختصاص دادند اما درباره زمینهای کشاورزی آلوده تصمیمی گرفته نشد.
 
وی در پاسخ به این پرسش که چرا درباره زمینهای کشاورزی اطراف پالایشگاه تهران تصمیمی گرفته نشد؟ گفت: پولی نداشتند تا برای خرید آن اقدام کنند؛ زمینهای کشاورزی 3 روستا باید تعیین تکلیف شوند؛ هر چند که همه این زمینها آلوده نیستند اما نیاز به تصمیم قاطعانه دارد.
 
درگاهی در ادامه توضیح داد: زمینهای چسبیده به اطراف پلایشگاه تهران آلوده هستند اما هر اندازه که از پالایشگاه فاصله می‌گیریم زمینها آلودگی کمتری پیدا می کنند.

تغییر الگوی کشت درشهرری در انتظار بودجه

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرری اظهار داشت: یکی از برنامه ها تغییر الگوی کشت در زمینهای کشاورزی اطراف پالایشگاه تهران است. اگر زراعت چوب جایگزین شود بدون شک با کاشت درختهایی که برای مصارف چوبی مناسب هستند، می توان خاک آلوده را نیز پالایش کرد.

وی درباره تغییر الگوی کشت در شهرستان شهرری بیان کرد: در دور دوم سفرها این پول اختصاص یافت اما تاکنون پولی داده نشده است.

درگاهی درباره اینکه پیاز شهرستان شهرری آلوده به سرب است، گفت: این حرفها همیشه مطرح می شود؛ کشاورزان شهرستان شهرری نیز از آلوده بودن زمینهای کشاورزی متضرر شده اند.
 
این مقام مسئول در پاسخ به این پرسش که چرا وزارت نفت اقدام به خریداری زمینهای کشاورزی نمی کند؟ گفت: اینکه زمینهای کشاورزی توسط پالایشگاه تهران خریداری شود، یکی از روشهاست اما خرید این زمینها پول کلانی می خواهد.
 
مدیر جهاد کشاورزی یاددآور شد: کشاورزان از این طریق امرار معاش می کنند، باید برای این مسئله جایگزینی در نظر گرفته شود تا دیگر کشاورزی نکنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرری تأکید کرد: در حال حاضر پیازی درزمینهای کشاورزی اطراف پالایشگاه کشت نمی‌شود، ضمن اینکه در حدود 10 سال است که در این منطقه پیازی کشت نمی شود.

هشدار برای توقف کشت شوید در زمینهای آلوده

این مقام مسئول درباره کشت شیوید، نعنا و شلغم در زمینهای کشاورزی آلوده به سرب در شهرستان شهرری نیز گفت: در برخی مواقع شاهد کشت این محصولات در زمینهایی که آلوده به سرب است، هستیم. در این زمینه ما هشدارهای زیادی داده ایم اما از آنجایی که وزارت بهداشت متولی حفظ امنیت غذایی است، باید شکایت کرده و وارد عمل شود.
 
درگاهی درباره وظیفه سازمان حفاظت محیط زیست نیز بیان کرد: این سازمان باید با آلوده کنندگان منطقه برخورد کند. جهادکشاورزی اهرم قانونی در اختیار ندارد و تنها بر اساس دستورالعمل ها عمل می کنند.
 
وی با اشاره به آموزش کشاورزان منطقه و هشدار برای جلوگیری از کشت شیوید و نعنا و شلغم در زمینهای کشاورزی، گفت: آموزشهای لازم و برنامه های تشویقی و تنبیهی نیز اجرا کرده ایم اما کشاورزان توجهی نمی کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شهرری افزود: براساس دستورالعمل ابلاغی از 3 سال پیش از دادن نهاده (بذر و کود شیمیایی) به افرادی که در زمین های کشاورزی آلوده فعالیت می کنند خودداری می شود.
 
وی گفت: علی رغم تمهیدات، کشاورزان به هشدارها توجهی نمی کنند و با توجه به مسائل معیشتی همچنان اقدام به کشت می کنند. این مقام مسئول پیشنهاد داد: زمینهای آلوده اطراف پالایشگاه تهران جنگل کاری شود تا کمربند سبزی در اطراف تهران ایجاد شده و آلودگی از زمین های زراعی ازبین برود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس