کد خبر 698480
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۲

محافل سیاسی عراق اختلافات درون‌گروهی کُردها را تهدیدی برای امنیت عراق در مرحله پساداعش می‌دانند.

  به گزارش مشرق، حوادث روزهای گذشته در شمال عراق روابط سست و متزلزل احزاب کُرد و تغییر سریع رویکرد آنها از نزدیکی و اتحاد به اختلاف و درگیری را به نمایش گذاشت، اختلافاتی که به شدت وحدت و انسجام کُردها را می‌تواند به خطر بیاندازد.

درگیری‌هایی که در منطقه «سنجار» در استان نینوی، واقع در شمال عراق بین یگان‌های دفاع مردمی سنجار، مورد حمایت حزب کارگران کردستان و نیروهای پیشمرگه روج آفا، نزدیک به حزب دموکراتیک کردستان به رهبری «مسعود بارزانی» رخ داد و یورش به مقر شرکت نفت شمال در کرکوک و قطع موقت صدور نفت از سوی نیروهای اتحاد ملی کردستان،‌ همه نشان از شاخص‌های مرحله پساداعش در کردستان عراق دارد.

در عین حال این رخ دادها نشان دهنده تمایلات توسعه طلبانه بارزانی و گسترش مناطق تحت تصرف کُردها و دستیابی بر ثروت‌ها و منابع غنی این منطقه جهت تحقق رویای تشکیل دولت مستقل کردستان دارد، اما این رخ دادها بیش از آنکه به تحقق این رویا کمک کند، بر باد دهنده آن است.

در این راستا، نمایندگان پارلمان عراق درباره خطرات نهفته در پس این رخ دادها بر عراق و منطقه کردستان هشدار داده و بر این باورند، این رخ دادها بخشی از نقشه‌ای منطقه‌ای است که هدف آن تقسیم و تجزیه منطقه و تضعیف کشورهای آن است.

المطلک: هشدار نسبت به اجرای طرح تقسیم

«حامد المطلک»، یکی از این نمایندگان است، تصریح کرد: آنچه در منطقه رخ می‌دهد، درچارچوب طرح تقسیم و تجزیه منطقه است و بالطبع حوادث اخیر هم بر امنیت کردستان و هم کشور عراق تاثیر منفی می‌گذارد.

نماینده پارلمان عراق درگیری‌های رخ داده بین پیشمرگه و پ ک ک را بدلیل وجود خصومت بین طرفین امر دور از انتظاری ندانست، اما تاکید کرد: این اختلافات بر روند سیاسی و اداره امور کردستان بویژه بین اتحاد ملی با حزب دموکراتیک تاثیر منفی می‌گذارد.

وی همچنین با ابراز شگفتی از حادثه حمله به تاسیسات نفتی کرکوک خواستار ایجاد تفاهم و انسجام بین نیروهای سیاسی کردستان و در سطح کلان‌تر عراقی برای حمایت از تمامیت ارضی کشور شد.

الزیدی: کشور نیازمند وحدت ملی است

این درحالی است که گروهی از نمایندگان پارلمان عراق این اختلافات را مانعی در مسیر روند آشتی ملی و حل اختلافات بین طوایف مختلف عراق دانست و در این‌باره به طرح پیشنهادی آشتی ملی فراکسیون «ائتلاف ملی عراق» در مرحله پسا داعش اشاره کرد.

«عبد الله الزیدی»، عضو فراکسیون «التحالف» تاکید کرد: این اختلافات در شرایطی که با داعش درحال مبارزه هستیم و نیازمند انسجام و وحدت بیش از پیش در صفوف خود هستیم، جای تاسف دارد.

الزیدی افزود: در شرایطی که کشور در آن بسرمی‌برد، بهتر آن است که همه مردم عراق از هر قشر و طایفه‌ای در یک سنگر و صف واحد قرار گیرند، چون ما امروز با دشمنی به نام داعش درحال مبارزه هستیم و پس از آن نیز نیازمند آشتی و مصالحه ملی و ایجاد فضایی مسالمت آمیز در کشور به دور از هرگونه درگیری و اختلاف هستیم.

به اعتقاد این نماینده پارلمان عراق، این درگیری‌ها و اختلافات به هیچ وجه به سود مردم عراق نیست و بر این اساس خواستار یافتن راهکارهایی برای تعامل و همزیستی مسالمت آمیز در کشور شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس