به گزارش مشرق، «داعش و انصار بیتالمقدس و النصره» همگی گروههایی هستند هر چند عناوین و اسامی آنها با هم فرق کند، ولی هدف آنها در نهایت یکی است و آن از هم گسیختگی سرزمینها و آواره کردن ملتها، از زمان شکلگیری، این گروهها لحظهای در جذب جوانان برای پیوستن آنها به خود درنگ نکردند چه از طریق بلندگوهای رسانهای که به نام آنها سخن میگویند یا از طریق به کارگیری شبکههای ارتباط اجتماعی برای تبلیغ خود.
«فرید ابراهیم» مسئول صفحه دینی روزنامه الجمهوریه مصر میگوید: گروهی از جوانان بر این اساس جذب میشوند که دنیا به پایان رسیده و خالی شده است، نه شغلی هست و نه کاری و هیچ چیزی وجود ندارد، پول زیاد دارند و با آن جوانان را جذب میکنند و دست به عملیات علیه برادران مسلمان خود میزنند، این جوان مسلمانی است که از طریق داعشیهایی جذب میشود که هیچ دین و آیینی ندارند، من تا این لحظه به صراحت اعلام میکنم که دین آنها را نمیدانم، آیا مسیحی هستند یا مسلمان یا کافرند، به صراحت میگویم نمیدانم اینها چه دین و آیینی دارند، بلکه ما میدانیم که اینها مشتی مزدور هستند که جذب میشوند و جوانان عرب را به خدمت میگیرند.
عوامل و اسباب متعددی وجود دارد که به گفته ناظران، این گروهها از آن برای جذب جوانان استفاده میکنند که شاید مهمترین آنها وضعیت بد معیشتی بسیاری از کشورهای منطقه و نیز جهل و ناآشنایی به مسائل دینی است.
«یاسر عبدالله» نویسنده و تحلیلگر سیاسی میگوید: این جوانان بهره اندکی از فرهنگ دینی بردهاند یا خودشیفتگان دینی هستند، به این دلیل بهره اندکی از دین دارند که بیشتر کسانی که به داعش پیوستهاند، از تازهمسلمانانی هستند که شیفته اسلام هستند ولی فرهنگ وسیعی ندارند و همچنیناز کشورهایی هستند که اگر تعبیر درست باشد، فرهنگ اسلامی در کشورشان به سمت بحران طولانی کشیده شده و جوانان سطح فرهنگی پایینی دارند.
استفاده گروههای مسلح از وسایل ارتباطی مختلف و پایگاههای ارتباط اجتماعی تنها به جذب جوانان و تاثیرگذاری بر عقل و درک آنها محدود نشده بلکه حتی از این وسیلهها برای اجرای عملیات جنایتکارانه خود با هدف ارعاب ملتها استفاده میکنند.
ترفندهای گروههای تروریستی مسلح در جذب جوانان و تاثیرگذاری بر افکار آنها در داخل کشورهای منطقه میطلبد تا تدابیر قوی و موثری از سوی همه کشورها برای جلوگیری از گسترش خطر این گروهها اتخاذ شود.