کد خبر 69429
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۳۹۰ - ۱۱:۵۳

رئیس قوه قضائیه در سفر به زنجان با تاکید بر اینکه کسانی که در اختلاس اخیر مشارکت داشته‌اند به طور جدی محاکمه می‌شوند، گفت: خط قرمزی در برخورد با مفاسد نداریم.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی ‌در جلسه شورای اداری استان زنجان اظهار کرد: برخوردهای قوه قضائیه در بحث مفاسد به ویژه مفاسد اقتصادی قاطع بوده و تردیدی در آن راه ندارد.
وی با اشاره به قاطعیت قوه قضائیه در بخش مفاسد اقتصادی افزود: در حال حاضر لیست بلند بالایی از محکومیت‌‌های مالی و مجازات‌های مالی و غیر مالی در دادگاه‌های مختلف وجود دارد، که زیاد مطرح و اعلام نمی‌شود.
رئیس قوه قضائیه از ارائه لیست پرونده‌های ارائه شده توسط قوه مجریه و ریاست جمهوری خبر داد و افزود: در لیستی که اخیرا توسط ریاست جمهوری به قوه قضایئه ارائه شده است پرونده رسیدگی به 300 پرونده بود که بسیاری از این پرونده‌ها مختومه و محکوم شده و تعدادی از پرونده‌ها نیز در حال رسیدگی است.
وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: ما از قوه مجریه انتظار داریم ما را در شناسایی مجرمان و مفسدان اقتصادی کمک کنند.
آیت‌الله آملی لاریجانی با بیان اینکه تعدادی از پرونده‌های موجود بدون مستندات کامل و کافی است، افزود: در برخورد با مفاسد اقتصادی نباید شعاری و تبلیغاتی عمل کنیم.
وی با اشاره به فساد اقتصادی اخیر نیز گفت: این پرونده در قوه قضائیه از تاریخ 15 مرداد مطرح شده است که از آن زمان در استان خوزستان پرونده با کمک عوامل ذی‌ربط دنبال می‌شود.
رئیس دستگاه قضا ادامه داد: در این پرونده شخصی با استفاده از رانت‌های دولتی و غیر دولتی 39 شرکت تشکیل داده و به این وسیله فساد اقتصادی کلانی را دنبال کرده است.
وی گفت: در رسیدگی به پرونده فساد اقتصادی با همه کسانی که به این فرد کمک کردند، برخورد می‌شود
وی با تاکید بر اینکه باید از اظهار نظر بی‌جا در این زمینه خود‌داری شود، تاکید کرد: باید قبل از اظهار نظر جوانب مختلف پرونده بررسی شود.
آیت‌الله آملی لاریجانی با بیان اینکه در این فساد فردی توانسته ال سی یا وام کلانی را از بانک‌های مختلف با عناوین مختلف دریافت کند که طبیعی نیست، ادامه داد: در رسیدگی به این پرونده با همه کسانی که به این فرد کمک کردند برخورد خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در قانون اساسی در برخورد با مفاسد خط قرمزی وجود ندارد، تصریح کرد: در این نظام که بر‌اساس قانون اساسی و قرآن بنا شده است، هر کس تخلف کند باید پاسخگو باشد.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه همه مردم از مسئولان برخورد با مفسدان را انتظار دارند، افزود: ممکن است مردم با کاستی‌ها و برخی کمبودها کنار آیند، ولی زیر بار ظلم و فساد نمی‌روند.
وی رسیدگی قاطع به مفاسد را موجب استحکام نظام دانست و افزود: نباید بر اینگونه مسائل سرپوش گذاشت چرا که نظام، قدرت برخورد با مفاسد را دارد.
آیت‌الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتظارات مردم از قوه مجریه افزود: مردم تقاضاها و انتظارات فراوانی دارند، که دولت نیز در راستای تامین آنها تلاش می‌کند.
وی با اشاره به کمبودها و مشکلات افزود: مسئولان باید نیازهای فوری و فوتی مردم را بشناسند و برای رفع آنها اقدام کنند.
 
* اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها از اقدامات شجاعانه دولت است
رئیس دستگاه قضا اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها را از اقدامات شجاعانه دولت خدمت‌گذار خواند و افزود: در کنار اجرای این قانون وظایف دیگری برعهده دولت است، که رسیدگی به وضعیت صنایع در راستای این قانون یکی از این مباحث است.
وی ادامه داد: گران شدن حامل‌های انرژی و نیروی کار، بار سنگینی بر دوش کارخانه‌ها و موسسات صنعتی گذاشته است، که باید دولت برای رفع این معضل اقدام اساسی انجام دهد.
آیت‌الله آملی لاریجانی تصریح کرد: دولت برای تامین نیازهای مردم تلاش دارد، ولی انتظارات مردم بیشتر است.
وی وظیفه قوه مقننه را تصویب قوانین شفاف خواند و افزود: قوه مقننه نیز باید در کنار دو قوه دیگر در راستای خدمت‌رسانی به مردم قوانین شفاف که راه زندگی مردم را تسریع می‌کند، تصویب کند.
 
* وجود اختلاف نظر بین مسئولان طبیعی است
رئیس قوه قضائیه در ادامه داشتن اختلاف نظر در بین مسئولان را طبیعی دانست و افزود: وجود یک سری اختلاف نظرها در سیستم‌های مختلف طبیعی است، ولی مسئولان نباید اجازه تعمیق این اختلاف نظرها را بدهند.
وی با تاکید براینکه هر جا که انسجام و همدلی بین مسئولان وجود دارد رضایت مردم نیز بیشتر است، تصریح کرد: وحدت و انسجام از سفارشات قانون، دین و مقام معظم رهبری است.
آیت‌الله آملی لاریجانی ادامه داد: مردم ولی نعمتان ما هستند که انتظارات به حقی از سه قوه دارند که اگر ما به وظایف خود که انتظارات مردم است، درست عمل نکنیم دچار خطای استراتژیکی شده‌ایم.
وی افزود: ما مسئولیم و عدم انجام وظایف و یا نادرست اجرا شدن آنها این نظام را که با صرف هزینه‌های بسیار گران به دست آمده تخریب می‌کند.
رئیس قوه قضائیه تاکید کرد: بنای نظام رضایت‌مندی مردم است که اگر حساس نباشیم کم کم مشروعیت و مقبولیت آن زیر سوال می‌روند.
وی در بخش دیگری با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی یک راه جدید در دنیا بود افزود: امروز نظام مقدس جمهوری اسلامی در یک موقعیت تاریخی خاصی قرار دارد.
آیت‌الله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه نظام ما در دنیا حرفی برای گفتن دارد، افزود: با پیروزی انقلاب کشور حرف‌های زیادی برای گفتن داشت که بها دادن به ارزش‌های دینی و اخلاقی و دینی از مهم‌ترین آنها است.
وی استوار ساختن انقلاب بر ارزش‌های اسلامی را یکی از برجستگی‌های نظام خواند و افزود: اهمیت نظام بر آن است که نگاه خاصی به انسان و دنیا داشته و بر اساس آموزه‌های دینی و قرآنی شکل گرفته است.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اینکه عقبه این نظام در حال حاضر نسبت به 30 سال گذشته قابل قیاس نیست، افزود: نظام مقدس جمهوری اسلامی توانسته با پیروزی بر توطئه‌ها و برنامه‌های مختلف عقبه‌ای محکم و استوار تشکیل دهد.
وی افزود: اگر بخواهیم نظام ما همچنان استوار باشد باید شعارهایی که بر اساس آن نظام تحقق یافته و اصول مهم مردم که به خاطر آن در مقابل همه مشکلات ایستاند زنده نگه داشته شود.
آیت‌الله آملی لاریجانی تصریح کرد: نباید اخلاق، اسلام، ایمان و مجاهدت‌ها را فراموش کنیم که این کار عامل وارد شدن خدشه به استحکام نظام خواهد بود.

* بی‌خبری حوزه از وضعیت دانشگاه‌ها دانشجویان
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه بی‌خبری حوزه از وضعیت دانشگاه‌ها دانشجویان ما را نابود می‌کند، افزود: معارف در جامعه باید اسباب هدایت باشند.
آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در دیدار با روحانیون استان زنجان با اشاره به اینکه در حال حاضر جوان‌های ما دچار شبهات اعتقادی شده‌اند، اظهار داشت: وظیفه علمای ما در حوزه است که به سؤالات به وجود آمده برای جوانان پاسخ منطقی دهند.
وی افزود: نظام ما به وسیله روحانیون به وجود آمده، برای همین وظیفه روحانیت در این فضا بسیار سنگین است.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه دین خدا رقیب ندارد اما در دنیای کنونی ادعاهای فریبنده اعتقادات جوانان ما را تهدید می‌کند، خاطرنشان کرد: مبلغان و مبشران دینی باید تبلیغات را طوری ارائه دهند که در قلوب جوانان اثر کند.
وی با بیان اینکه در روزگار ما فقط به فقه و اصول اکتفا کردن کافی نیست، تصریح کرد: کار حوزه و مبشران و مبلغان دینی باید فراتر از فقه و اصول بوده و مبشران باید مباحث فلسفی و کلامی را به مباحث فلسفی و کلامی مسلط باشند تا بتوانند در مقابل رقبای دیگر موفق عمل کنند.
لاریجانی با اشاره به اینکه امروزه بی‌خبری حوزه از وضعیت دانشگاه‌ها دانشجویان ما را نابود می‌کند، افزود: معارف در جامعه باید اسباب هدایت باشند چرا که ما راه پیامبر را انتخاب کرده‌ایم و راه پیامبر ارشاد جامعه به سمت سعادت بود.
رئیس قوه قضائیه با اشاره به اخلاقیات در جامعه گفت: روحانیت برای اینکه مردم را به عمل صالح و روش زندگی درست هدایت کند باید خودشان به اخلاقیات به نحو احسن عمل کنند.
وی با اشاره به اینکه جوان‌تر در ابتدای کار هستند، افزود: در نظام ما که کتاب سنت را در جایگاه خود قرار داده و قانون اساسی ما برگرفته از کتاب خداست باید جامعه و به خصوص جوان‌ها در آن از امکانات کافی برخوردار باشند.

* دبیرخانه الکترونیکی سراسری قوه ‌قضاییه افتتاح شد
همچنین دبیرخانه الکترونیکی سراسری قوه‌قضاییه‌ با حضور رئیس قوه‌قضاییه در زنجان افتتاح شد.
‌این سامانه در راستای افزایش سرعت، دقت و کارایی در ارائه خدمات اداری دستگاه قضایی از سوی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه‌قضاییه ایجاد شده است.
‌رئیس قوه قضائیه همچنین در حاشیه مراسم بهره‌برداری رسمی از سیستم اتوماسیون اداری قوه قضائیه گفت: استفاده از فناوریهای نوین نظیر سیستم اتوماسیون الکترونیکی و اداری باعث می‌شود رضایتمندی مراجعان به دستگاه قضا افزایش یابد.
آیت الله لاریجانی گفت: در طول چند سال اخیر در بحث استفاده از فناوری‌های نوین در دستگاه قضایی کارهای خوبی انجام شده است.
وی با بیان اینکه استفاده از فناوری‌های نوین تسهیل کننده امور اداری است گفت: در کنار راه‌اندازی اتوماسیون اداری در بخش دبیرخانه سیستم مدیریت پرونده‌های قضایی نیز معروف به CMS که پیش از این به صورت محدود مورد استفاده قرار می‌گرفت توسعه پیدا کرده و در کل کشور در دسترس است.
وی گفت: با استفاده از اینگونه سیستم‌ها بتوانیم بسیاری از کارها را در دستگاه قضایی بدون نیاز به سفر و حضور شهروندان با سرعت بیشتری انجام دهیم که به این ترتیب رضایتمندی مراجعین را فراهم کنیم.
آملی لاریجانی تصریح کرد: امیدواریم با توجه به توجهاتی که مقام معظم رهبری، دولت و مجلس به دستگاه قضایی داشته است بتوانیم با استفاده از ظرفیت‌های موجود به نقطه‌ای برسیم که رضایتمندی بیشتری در مردم و مراجعین دستگاه قضا ایجاد کنیم.

*تشریح مصوبات توسط آیت‌الله ‌آملی‌لاریجانی‌‌
‌رئیس قوه قضائیه گفت: برای نخستین بار در استان زنجان مشکلات قضایی مردم شهرستان‌ها به صورت گسترده با حضور مسئولان قضایی مورد بررسی قرار گرفت.
‌آیت‌الله صادق آملی لاریجانی ‌در پایان سفر دو روزه خود به استان زنجان در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: طرح بررسی مشکلات از نزدیک توسط مسئولان قضایی می‌تواند به عنوان الگویی در کشور در راستای خدمات‌رسانی بهتر قضایی به مردم قرار گیرد.
وی افزود: برای ادامه این طرح باید تدابیر لازم در سطح گسترده انجام شود.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به اهداف سفر دو روزه خود به استان زنجان افزود: رسیدگی به وضعیت قضایی دستگاه قضایی از جمله اهداف این سفر بود.
وی به برگزاری جلسات مختلف و دیدارهای متناوب با خانواده‌های شهدا، اقشار مختلف مردم، نخبگان و اعضای هیئت‌های علمی دانشگاه‌ها، روحانیون، علما و کارکنان قضایی استان اشاره کرد و افزود: در این جلسات و همایش‌ها نقطه نظرات خوبی ارائه شد.
این مقام مسئول همچنین در این جلسات پیشنهادات مناسبی توسط نخبگان ارائه گردید که می‌تواند دستگاه قضایی را در انجام خدمات‌رسانی به مردم یاری رساند.
وی در ادامه با بیان اینکه رسیدگی به وضعیت دستگاه قضایی و رفع مشکلات آنها از اهداف اصلی سفر بود، عنوان داشت: با بررسی‌ها و بازدیدهای انجام شده مشخص شد وضعیت زندان‌ها و سیستم قضایی استان در حال حاضر مطلوب است.
‌آملی‌لاریجانی تصریح کرد: استان زنجان همچنین از حیث ورود و رسیدگی پرونده‌های قضایی در حد قابل قبول قرار دارد.
وی حضور مسئولان قضایی در مساجد را از جمله حواشی سفر خواند و افزود: خوب است که مردم احساس کنند خادمانشان قابل دسترس بوده و می‌توانند مشکلات خود را به راحتی بیان کنند.
رئیس قوه قضائیه به افتتاح چند پروژه عمرانی طی این 2 روز سفر اشاره کرد و گفت: افتتاح دبیرخانه سراسری الکترونیک دستگاه قضا از جمله این طرح‌ها بود که امیدواریم در تسریع ارسال مکاتبات مثمرثمر باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس