کد خبر 692890
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۴

امضای کواکبیان عضو فراکسیون امید و نماینده تهران تحت عنوان "نماینده سمنان" پای تذكر دهنده به رئیس جمهور درخصوص تعيين نرخ دستمزد كارگران؛ خاطره امضاهای چشم بسته نمایندگان مجلس پای نامه حمایتی نمایندگان از سعید مرتضوی را زنده کرده است.

سرویس سیاست مشرق - حکایت امضاءهای چشم بسته نمایندگان تبدیل به پای ثابت پارلمان شده و اختصاص به مجلس خاصی ندارد. گویی این رویه ناصحیح عرفی است که تبدیل به قانونی نانوشته برای نمایندگان شده است. اما هر چند که تکرار آن برای وکلای مجلس امری عادی شده ولیکن در نزد افکار عمومی موضوعی نیست که به راحتی بتوان از کنار آن گذر کرد، نماینده ای که از سوی مردم منتخب شده تا دقت کامل را در احقاق حقوق شان داشته باشد حال بعضا در مسیری گام بر می دارند که حواشی نمایندگی از دقت لازم برای انجام این وظیفه خطیر کاسته است.

امضای کواکبیان عضو فراکسیون امید و نماینده تهران تحت عنوان "نماینده سمنان" پای تذكر دهنده به رئیس جمهور درخصوص تعيين نرخ دستمزد كارگران؛ خاطره امضاهای چشم بسته نمایندگان مجلس پای نامه حمایتی نمایندگان از سعید مرتضوی رئیس سازمان تامین اجتماعی در شرایطی که تا 6 ماه قبل مجلس خواستار استیضاح وزیر کار به خاطر این انتصاب بود و امضا نامه در حمایت از جاسبی، طرح حقوق مادام العمر و ماجرای امضاهایی که برای انصراف از استیضاح وزیر کشور در آن برهه جمع می شد را زنده کرده است. برای همین درصدد برآمدیم مروری دیگر بار به سوابق امضاهای چشم بسته نمایندگان داشته باشیم تا باشد وکلای این مجلس تلنگری خورده و در مدت زمانی که از عمر مجلس یازدهم باقی مانده دقت بیشتری مبذول کنند.

از امضاء چشم بسته کواکبیان پای نامه تذكر دهنده به رئیس جمهور تا امضا نمایندگان برای نامه حمایتی از سعید مرتضوی

 

روایات متفاوت

روایات متفاوت است. از 118 تا 164 رقم در نوسان است. رقم نمایندگانی که از سعید مرتضوی دادستان سابق تهران و رئیس سابق سازمان تامین اجتماعی حمایت کرده و امضا زده بودند. پای نامه ای که به این منظور نوشته شده بود. علی لاریجانی در آن زمان گفته بود که نمایندگان امضا کننده به او گفته اند، آن ها نامه تغییر عنوان تامین اجتماعی از صندوق به سازمان را امضا کرده اند نه حمایت از مرتضوی. با این وجود برخی از نمایندگان آن مجلس مثل عبدالرضا عزیزی رئیس کمیسیون اجتماعی عملا دلایلی هم برای امضا کردن نامه حمایتی از مرتضوی برشمرده بود.

نامه ای که به من دادند، این نبود

احمد توکلی که یکی از طراحان طرح استیضاح عبدالرضا شیخ الاسلامی وزیر سابق کار، تعاون و رفاه اجتماعی به خاطر انتصاب سعید مرتضوی به مدیرعاملی صندوق تامین اجتماعی بود، آن زمان در جلسه علنی مجلس به نمایندگان امضا کننده نامه حمایت از مرتضوی تاخته و اعلام کرده بود که خبرگزاری ها نوشته اند که 164 نفر از نمایندگان نامه‌ای را در حمایت از قاضی معلقی که در پرونده مهم ملی متهم بزرگی است امضا کرده اند. برای مجلس خیلی بد است که یک عده از نمایندگان از یک نفر که متهم است حمایت کردند.

روایتی که توکلی نقل کرد حکایت از تغییر در محتوای نامه ای داشت که به امضای نمایندگان رسیده بود. او در آن مقطع گفته که تعدادی از نمایندگان به بنده مراجعه کردند که نامه تقدیر از تغییر ساختار را امضا کرده‌ایم. یکی از نمایندگان هم امضای خود را تکذیب کرد. ماجرا از این قرار بوده که در 2 ماه گذشته که ماجرای استیضاح وزیر کار و انتصاب سعید مرتضوی کمی فروکش شده بود 3 نفر از تامین اجتماعی به مجلس رفت وآمد داشته و از نمایندگان با رودربایستی امضا می گرفتند. اما وقتی خبرگزاری ها این خبر را رسانه ای کردند بسیاری از نمایندگان شانه از مسئولیت امضاهایشان خالی کردند.

در آن برهه قضیه تا آنجا پیش رفت که علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی با اعلام اینکه تعدادی از نمایندگان در مراجعه به وی، از سوء استفاده مسئولان سازمان تامین اجتماعی از امضای آنان پای نامه ای درباره تغییر عنوان این سازمان و تبدیل آن به نامه حمایت از سعید مرتضوی خبرداده اند، گفته بود که مجلس باید با این دستگاه که چنین خبطی کرده برخورد کند.اما ماجرای امضاهای نمایندگان فقط به سواستفاده دستگاه‌ها برنمی گردد.

هم موافق ، هم مخالف

وقتی طرح موسوم به حقوق مادام العمر برای نمایندگان در مجلس هشتم مطرح شد، وکلای ملت مجبور شدند در واکنش به اعتراض ها و گلایه های رسانه ای و دانشجویی و برای تطهیر تصویری که در ذهن موکلانشان از نمایندگان ساخته شده بود، طرحی را برای لغو مصوبه قبلی خود آماده کنند. هیچکدام از نمایندگان حاضر نبودند مسئولیت امضای خودشان زیر آن طرح موسوم به حقوق مادام العمر را به عهده بگیرند. ایام، ایام انتخابات هم بود و برای کسانی که نامزد انتخابات دور نهم مجلس شده بودند لازم بود که چهره ای موجه از خودشان در ذهن مردم بسازند. جالب آنکه وقتی اسامی امضا کنندگان طرح موسوم به حقوق مادام العمر و طرح لغو آن طرح را جستجو می کردی، متوجه می شدی در هر دو طرح اسامی نمایندگانی به چشم می خورد.

حمایت 250 نفره از جاسبی

طرح «حمایت از تاسیس و تقویت موسسات و مراکز آموزش عالی غیر دولتی» از آن طرح هایی بود که در تصویبش در مجلس معروف به یکشنبه سیاه شد. این طرح، طرحی حمایتی از سیاست های جاسبی و در امتداد تمدید ریاست 30 ساله او بر این دانشگاه بود. در آن زمان وقتی از کریم زارع معاون پارلمانی عبدالله جاسبی درباره این طرح و اینکه چگونه 39 نماینده قانع شدند که چنین طرح را به مجلس بیاورند سوال شد او از خدمات دانشگاه آزاد صحبت کرد و اشاره به نامه ای داشت که در مجلس هفتم 255 نفر از نمایندگان در حمایت از مدیریت جاسبی منتشر کرده بودند. بعدها برخی تشکل های دانشجویی در اعتراض به این رویه گفتند و نوشتند که چگونه است و در مجلس هفتم در حمایت از فلسطین تنها 170 امضا از نمایندگان جمع آوری می شود، اما در حمایت از جاسبی بیش از 250 نفر از نمایندگان، نامه امضا می کنند.

برای یک بار هم که شده...

شاید محمدرضا رحیمی خیلی بدشانس باشد که برای یک بار هم شده نمایندگان در زمان معاونت پارلمانی او، متنی را که باید امضا می کردند، خواندند و امضا نکردند. ماجرا به زمان استیضاح وزیر اسبق کشور برمی‌گردد که یکی از کارمندان دفتر رحیمی در مجلس، نامه هایی را با عنوان کمک های 5 میلیونی دولت به مساجد شهرستان ها در اختیار نمایندگان قرار می داد و خواستار امضای آنان در قبال دریافت این چک های 5 میلیونی می شد، اما زیر این برگه، دو برگه دیگر هم بود که مضمون آن‌ها انصراف نمایندگان از استیضاح وزیر اسبق کشور بود. ظاهرا نماینده شهرضا در مجلس هشتم علاوه بر برگه بالایی، برگه های زیرین را هم تورق می کند و نگاهی به متنش می اندازد. توضیحات دفتر رحیمی که آن زمان معاون پارلمانی دولت بود کارساز نمی شود و قضیه به اخراج آن کارمند از مجلس می رسد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس