این اتفاق و تغییر روند تخلف در بازار پوشاک گرچه ممکن است برای برخی تولیدکنندگان، بازار خوب و پررونقی را فراهم کرده باشد، اما در مجموع میتواند توانمندی و همچنین اشتغال کسبه شناسنامهدار را در شرایط فعلی با چالشی جدی مواجه کند.
هرچند اغلب مسئولان بر حمایت همه جانبه از صنعت پوشاک بخصوص پس از حادثه پلاسکو تاکید کردهاند، نبود نظارت در بازار باعث شده تا حضور کالاهای تقلبی که به صورت قاچاق وارد کشور میشوند، افزایش پیدا کند، به نحوی که مشاهدات نشان میدهد سه میلیارد دلار پوشاک به صورت قاچاق وارد کشور میشود که از این میزان فقط ۳۰میلیون دلار اظهارنامه رسمی گمرکی دارند. چندی پیش محمد مروج حسینی، رئیس هیاتمدیره انجمن صنایع نساجی ایران گفته بود اختلاف آماری در بخش قاچاق نه به دلیل کمکاری یا بیتفاوتی نهادهای مختلف در این زمینه است، بلکه به این دلیل است که بسیاری از کالاهای مکشوفه که نام قاچاق به خود گرفتهاند، اصلا در کشورهای خارجی تولید نشدهاند که بخواهیم آن را قاچاق بدانیم، بلکه در کارگاههای زیرزمینی و بدون شناسنامه با برچسبها و برندهای خارجی در داخل کشور تولید و عرضه شدهاند که شاهد مثال آن افزایش روند فروش آرمها، برندها و برچسبهای خارجی در بازار تهران است.
مناطق آزاد درحال حاضر یکی از مهمترین مشکلات صنعت پوشاک است، به این دلیل که این مناطق در شرایط فعلی راهی برای ورود کالاهای خارجی غیرقانونی یا حتی تولیدات داخلی برای فرار از مالیات بر ارزش افزوده شناخته شدهاند. بسیاری از تولیدکنندگان داخلی برای فرار از مالیات بر ارزش افزوده در این مناطق پوشاک تقلبی تولید و با استفاده از معافیتهای مسافری تمام محصولات را به نام کالاهای خارجی روانه بازار داخلی کشور میکنند.