کد خبر 69081
تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۴

برخی باور های غلط پزشکی که متاسفانه در میان اقشار مختلف جامعه جا افتاده، مشکلات بیشماری را برای بدن انسان به وجود می آورند.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق، چهارده اشتباه در بین مریض ها، پزشک ها و داروسازها رایج است که این موارد را برای شما بر می شماریم.
 
1- برای 90% سرماخوردگی ها هیچ چرک خشک کنی لازم نیست. یک بسته قرص سرماخوردگی و یک شربت دیفن هیدرامین کامپاند و یک عدد استامینوفن به همراه استراحت مطلق و نوشیدن مایعات و مصرف ویتامین ث کفایت می کند.

2- آمپول دگزامتازون و بتامتازون در سرماخوردگی جنبه درمانی ندارند و بیشتر به عنوان کورتون برای سر حال شدن ظاهری بیمار و رضایت از کار پزشک مصرف می شوند! تنها در مواقعی که مشکل حساسیت است از آن استفاده کنید.

3- برعکس تصور خیلی ها اکثر آمپول ها از بعضی از قرص ها و کپسول ها ضعیف تر هستند. یعنی خوردن روزی یک عدد «سفکسیم 400» بسیار قوی تر از 4 تا آمپول پنی سیلین 1 میلیون و 200 است!! در هر صورت چرک خشک کن هایی مثل پنی سیلین و آموکسی سیلین به علت مقاومت ایجاد شده چندان مناسب نیستند و چرک خشک کن هایی مثل سفتریاکسون و سفکسیم به علت قوی بودن بیش از حد بهتر است خط اول درمان نباشند. چرک خشک کن هایی مثل «آزیترومایسین» پیشنهاد بهتری هستند.

4- برای تقویت عمومی بدن زدن آمپول ب کمپلکس، ب 12، نوروبیون و... تقریبا جز در موارد خیلی نادری مثل «بری بری» فایده چندانی ندارد. مصرف کپسولی مثل «مولتی ویتامین مینرال» یا مشابه های خارجی اش بسیار مفیدتر خواهد بود. مطمئن باشید اکثر ماده موثر آمپول چند ساعت بعد در ادرار شما یافت خواهد شد.

5- داروهایی مثل ترامادول شاید ظاهرا اعتیاد شما را درمان کنند و انزال شما را هم به عقب بیندازند. اما جالب است بدانید که شما را دچار اعتیادی قوی تر می کنند.

6- دکتری که به شما برای سرماخوردگی تان 4 تا آمپول سفتریاکسون می نویسد یا اشتباها تشخیص سوزاک و سیفلیس داده است احتمالا با داروخانه روبرو قرارداد دارد!

7- تزریق سرم به جز وقتی که فشار مریض پایین افتاده یا می خواهیم چند آمپول را از طریق سرم وارد بدنش کنیم یا... جنبه ی درمانی ندارد. شما با خوردن ORS یا مواد شور و شیرین هم می توانید همان کار را با هزینه و وقت کمتر انجام دهید. می دانید مصرف سرم در ایران چند برابر آمار جهانی است؟!
 
8- اگر در اطراف شما کسی آبله مرغان گرفته و شما قبلا مبتلا شده اید اینقدر راحت دور و بر او قدم نزنید. اگر کمی مقاومت بدنتان کاهش پیدا کرده باشد بیماری وحشتناک تری به نام «زونا» منتظر شماست.
 
9- اکثر شامپوهای موجود در بازار اصلا آنقدر بر روی کف سر نمی مانند تا بخواهند اثرات پروتئینه و ویتامینه و... خود را بگذارند. اگر شامپویی به سر شما ساخته است حتی اگر ارزانترین شامپوست آن را حفظ کنید و قدرش را بدانید و از این شاخه به آن شاخه نپرید.

10- تصور اینکه هر دارویی با شکل کپسول باید بعد از غذا مصرف شود رسما خنده دار است. بعضی از داروها با مصرف بعد از غذا جذبشان به شدت کاهش یافته و موفق به اثرگذاری نمی شوند. و بعضی از کپسول ها (مثل امپرازول) خودشان جنبه ی درمانی برای دستگاه گوارش داشته و باید حتما قبل غذا مصرف شوند.

11- داروی «کلونازپام» به هیچ وجه یک داروی خواب آور نبوده و به عنوان ضد تشنج و سه بار در روز استفاده می شود. اگر دکتری برای شما شبی یک عدد کلونازپام برای خواب نوشت دیگر به آن پزشک مراجعه نکنید. برای بی خوابی مخصوصا در دوستانی که کمی استرسی هستند (اگر روش های طبیعی و توصیه های رفتاری جواب نداد) «کلردیازپوکساید» را توصیه می شود.

12- گاهی دوستان نسخه پیچ و حتی داروساز ما در صورت تمام کردن دارو اقدام به دادن داروهای مشابه می کنند. یادتان باشد شباهت اسامی داروها هیچ ربطی به کاربردشان ندارد. مثلا داروهای مفنامیک اسید (مسکن و ضدالتهاب)، ترانگزامیک اسید (ضد خونریزی مفرط قاعدگی) و فولیک اسید (موثر در کم خونی) فقط اسامی مشابه دارند.
 
13- اکثر اسهال های معمولی با خوردن مایعات و موادی نظیر نوشابه و آبمیوه و مخصوصا ORS کنترل می شوند. مصرف داروهایی مثل دیفنوکسیلات مخصوصا در اطفال اصلا توصیه نمی شود. همچنین در بسیاری از موارد نیاز به مصرف چرک خشک کن هم نیست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 16
  • در انتظار بررسی: 19
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۴:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۶
    10 10
    ببخشید دکی جون، خودتو معرفی نکردی؟! گروه خواندنی ها یه گروه پزشکن؟!
  • مریم.ف ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۰۸
    4 0
    اطلاعات جالبی بود.بخصوص با رسیدن فصل سرما وسرماخوردگی مواردی که دراین باره ذکرشد خوب بود.تشکر
  • آرنیکا ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۰۲
    18 6
    پسر پنج ساله ای دارم که هر وقت سرمابخوره حداقل یه آمپول 6.3.3 رو شاخشه. اونم اعتراضی نمیکنه و هر چندتا آمپول باشه میزنه ولی خیلی دلم براش میسوزه. میشه بگید چه دارویی رو میتونم جایگزین 6.3.3 و یک میلیون و دویست بکنم که تزریقی نباشه؟
    • عرفان IR ۰۳:۴۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۸
      0 0
      از پسر پنج ساله توقع داری پاشه داد و بیداد کنه ! دکترشو عوض کن ای بی خرد
  • روژين ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
    11 1
    چقدر اطلاعات خوبي بود، اي كاش اين جور دانش هارو بيشتر در رسانه ها پخش كنند، تا همگاني بشه، ومورد استفاده.ممنون
  • مریم ۰۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۶
    7 0
    عالی بود
  • سولماز IR ۰۴:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۴
    1 0
    اطلاعاتتون برای من عالی بود
  • سولماز IR ۰۴:۱۰ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۴
    1 0
    اطلاعاتتون برای من عالی بود
  • آزاده IR ۰۷:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۶
    1 0
    بسیار بسیار عالی ممنون از صراحت بیان شما در بیان مطالب.
  • IR ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۹
    1 0
    ممنون چه اطلاعات خوبی دادین خیلی عالی گفتی خصوصا درباره انتی بیوتیکها
  • IR ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    1 0
    ممنون از راهنماییتون عالی بود
  • IR ۰۲:۱۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۶
    1 0
    عالی ی ی ی ی ی بوو
  • IR ۰۱:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۱/۲۵
    0 0
    عالی اطلاعات خوبی بود ممنون
  • IR ۰۷:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۳
    0 0
    بسیار مفید بود واقعا ممنونم
  • محسن IR ۲۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۰۹
    0 0
    برای سرماخوردگی هیچی مثل 6.3.3عمل نمیکنه که طرف زود خوب بشه روز یکی میزنی با دگزا سه روز خوب خوب میشی
  • مجتبی ریوندی IR ۱۵:۵۸ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۴
    0 0
    بسیار عالی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس