کد خبر 690623
تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۴

مدیرعامل آب منطقه‌ای تهران با بیان اینکه استان تهران سالانه با ۱۵۰ میلیون متر مکعب بیلان منفی آب مواجه است و چاره‌ای نداریم در طی ۵ سال این عدد را به صفر برسانیم، گفت: دولت هنوز برای طرح تعادل‌بخشی آب به استان تهران یک ریال هم بودجه پرداخت نکرده است.

به گزارش مشرق، محمدرضا بختیاری با بیان اینکه تهران سالانه 150 میلیون متر مکعب بیلان منفی دارد و باید با اجرای برخی طرح‌ها به خصوص طرح تعادل‌بخشی آب این بیلان منفی را به صفر برسانیم، گفت: طرح تعادل‌بخشی آب 3 سال پیش مطرح و برنامه‌ریزی‌های زیادی برای اجرای آن صورت گرفت، اما امسال علی‌رغم تمام تلاش‌های صورت گرفته یک ریال هم به این طرح که برای استان تهران بود اختصاص داده نشده است.
 
وی افزود: در راستای اجرای طرح تعادل‌بخشی آب که همانا نصب کنتورهای هوشمند و مسدودکردن چاه‌های غیرمجاز است، 17 میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته شده بود اما با گذشت حدود 11 ماه از سال هم هنوز یک ریال هم به این طرح اختصاص داده نشده است.
 
بختیاری با اشاره به اینکه در راستای اجرای طرح تعادل‌بخشی آب با صرف هزینه‌های جاری و داخلی 830 حلقه چاه در استان تهران مسدود و 418 کنتور فهام و هوشمند نصب شده است، گفت: در استان تهران 13 هزار حلقه چاه مجاز و 32 هزار حلقه چاه غیرمجاز داریم که روی هم رفته می‌توان گفت 45 هزار حلقه چاه مجاز و غیرمجاز در استان تهران وجود دارد.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران ادامه داد: از این تعداد چاه غیرمجاز در استان تهران 10 هزار حلقه چاه مربوط به شهر تهران است بنابراین طی بخشنامه‌ای که به تازگی وزیر نیرو ابلاغ کرده است این چاه‌ها باید تا پایان سال پروانه‌بهره‌برداری بگیرند به این معنی که چاه‌های غیرمجاز باید با دریافت پروانه بهره‌برداری میزان برداشت آب از چاه‌ها را تعیین و براساس اجازه داده شده به آنها از چاه‌ها برداشت‌ کنند.
 
به گفته وی، در تهران حدود 2.5 میلیارد متر مکعب آب زیرزمینی استفاده می‌شود که 2 میلیارد و 200 میلیون متر مکعب مربوط به چاه‌های مجاز و 250 میلیون متر مکعب مربوط به چاه‌های غیرمجاز است.
 
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای تهران با تأکید بر اینکه چاه‌های مجاز استان تهران اضافه برداشت دارند، گفت: باید پروانه برداشت آب این چاه‌های مجاز نیز کاهش یابد یعنی میزان تعیین شده آب برای این چاه‌ها به دلیل اینکه وضعیت کشور از لحاظ بارندگی وضعیت نامناسبی دارد سقف برداشت آب از این چاه‌های مجاز نیز باید کاهش یابد.  
 
بختیاری در خصوص اینکه اکثر کشورهای دنیا که مدیریت آب انجام می‌دهند استفاده از منابع آب تجدیدپذیر آنها 25 درصد است، گفت: متأسفانه علما و کارشناسان آب در ایران این 25 درصد متوسط جهانی را برای ایران 40 درصد عنوان کرده‌اند و آن را خط قرمز دانسته‌اند، این در حالی است که برداشت آب از منابع تجدیدپذیر در کشور از این خط قرمز عبور کرده و در حد 85 درصد است.
 
بختیاری ادامه داد: در برخی از استان‌ها برداشت آب از منابع تجدیدپذیر حتی از این عدد 85 درصد نیز عبور کرده و به عنوان مثال در کرمان این عدد به 115 درصد هم رسیده است.
 
به گفته وی، برداشت آب از منابع تجدیدپذیر در استان تهران نیز 60 تا 65 درصد است.
 
وی تأکید کرد: با اجرای طرح تعادل‌بخشی آب تاکنون در استان تهران 15 تا 20 درصد از بیلان منفی آب جلوگیری شده است.
 
وی در خصوص میزان حجم سدهای استان تهران گفت: در حال حاضر حجم مخازن آب سدهای استان تهران 580 میلیون متر مکعب است که نسبت به مدت مشابه سال قبل 60 درصد تراز مثبت دارد و این نوید را می‌أهد که در سال آینده استفاده از منابع آب سطحی بیشتر از منابع آب زیرزمینی خواهد بود چرا که در سال‌های ترسالی، میزان آب از منابع سطحی بیشتر می‌شود.
 
بختیاری خاطرنشان کرد: از 2.5 میلیارد متر مکعبی که از منابع آب زیرزمینی در سطح استان تهران استفاده می‌شود یک میلیارد و 150 میلیون متر مکعب در بخش کشاورزی و 800 میلیون متر مکعب در بخش شرب استفاده می‌شود و مابقی در بخش صنعت، خدمات و باغ‌میوه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس