این روزنامه یادآور شده است که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، یکی از تشکلات بسیار مهم نظامی در ایران است که بطور مستقیم تحت فرمان آیت الله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، بعنوان فرماند کل نیروهای مسلح این کشور قرار دارد و نقش بسیار زیادی در تامین امنیت ایران ایفاء می کند.
یکی از مقامات دولتی آمریکا در گفتگو با رویترز یادآور شده است که گنجاندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران در فهرست گروههای تروریستی، ممکن است باعث تقویت نیروهای اصولگرا در ایران شود، در حالیکه "حسن روحانی" رئیس جمهوری ایران طرفدار خط مشی مسالمت آمیز است.
خبر منتشره از سوی این خبرگزاری، نشان دهنده تعمیق رویارویی بین آمریکا و جمهوری اسلامی ایران است. واشنگتن به خاطر آزمایش موشکی اخیر ایران، این کشور را به نقض قطعنامه شورای امنیت متهم کرده و به این بهانه، 13 شخصیت حقیقی و 12 شرکت را به فهرست تحریمهای خود اضافه کرده است. قطعا اگر دولت جدید آمریکا تهدید خود در قبال سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را هم عملی کند، این اقدام به عدم اجرای توافقات هستهای بر اساس برنامه جامع مشترک هسته ای (برجام) از سوی تهران کمک خواهد کرد.
روز چهارشنبه در مسکو رایزنیهای مهمی بین "عباس عراقچی" و "سرگئی ریابکوف" معاونین وزرای امور خارجه ایران و روسیه صورت گرفت. هر دو طرف بر اهمیت ادامه توافقات هستهای تاکید کردند. ریابکوف برجام را «عامل مهمی در ثبات روابط بین المللی» نامیده است.
ترامپ در برخورد با ایران از روش بلوف استفاده میکند
"لانا راوندی" کارشناس ارشد موسسه شرق شناسی در آکادمی علوم روسیه در گفتگو با «نیزاویسیمایا گازیتا» چنین ابراز عقیده کرده است: «مشخص نیست که کاخ سفید در اقدامات تحریک آمیز خود در قبال ایران تا کجا پیش برود. ترامپ یک تاجر است و من فکر می کنم که در رابطه با جمهوری اسلامی، به روش بلوف زدن روی آورده است. او قصد دارد اعمال فشار زیادی بر ایران وارد کند و این کشور را در وضعیت نامطلوبی قرار دهد تا بتواند بعدا امتیازات بزرگی در مسائل مورد علاقه اش از تهران بگیرد.»
این کارشناس می افزاید: «البته هرچند ترامپ اصلا قابل پیش بینی نیست، ولی من فکر نمی کنم که کاخ سفید با وجود تهدیدات صورت گرفته، واقعا سپاه پاسداران را جزو سازمانهای تروریستی قرار دهد. برغم لفاظی های شدیدالحن، واشنگتن فعلا از دست زدن به هر اقدامی که آسیب جدی به ایران برساند، خودداری می کند. دقیقا به همین دلیل است که تشدید تحریمها علیه ایران هم دامنه وسیعی نداشته است و ظاهرا این گسترش در زمان باراک اوباما هم مورد توجه قرار گرفته بود. ضمن اینکه بسیاری از شرکتهای تحریم شده اصلا در خاک ایران قرار نداشته و در چین یا امارات متحده عربی هستند.»
خطر رویارویی نظامی بین آمریکا و تهران
آنچه اوضاع را خطرناک می کند توجه به این مسئله است که ترامپ تا به امروز تمامی وعده های خود را عمل کرده است و اظهارات اخیر وی در رابطه با ایران نیز بسیار تند و تهدید آمیز بوده است. همانطور که خبرگزاریها به نقل از یک مقام وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده اند، به دلیل افزایش تنش در روابط واشنگتن با تهران، نیروهای نظامی آمریکایی مستقر در خلیج فارس، همگی به حالت آمادگی کامل رزمی درآمدهاند.
"ایوسی مکلبرگ" استاد دانشگاه و کارشناس مرکز تجزیه و تحلیل «چتم هاووس» به این روزنامه گفته است: «مشخص نیست قصد اصلی دونالد ترامپ چیست، او انسانی خاص است و واقعا نمی توان اقدامات وی را پیش بینی کرد. ولی به عقیده من، فرماندهان ارتش آمریکا و مقامات سیاسی قطعا به وی در خصوص خطرناک بودن هر نوع اقدام غیرمحتاطانه و نسجنیده در قبال جمهوری اسلامی ایران هشدارهای لازم را داده باشند. آنها به خوبی درک می کنند که هر نوع رویارویی نظامی با ایران چه عواقبی می تواند برای ایالات متحده به دنبال داشته باشد.»