به گزارش مشرق، روزنامه صبحنو در گزارشی نوشت: دولت یازدهم هرچه به پایان خود نزدیکتر میشود، انتقادها فزونی مییابد، هم در میان دوستان و حامیان دیروز و هم در میان منتقدان. در این میان حامیان دیروز روحانی چارهای جز پذیرش شکست وعدههای وی ندارند و مرتبا از رئیس دولت تدبیر و امید میخواهند تا تغییر را تدبیر خود قرار دهد تا شاید در انتخابات 96 بخت با او یار شود.
«اصلاحطلبان اشتباه کردند، یعنی چه که به روحانی چک سفید امضا بدهیم.» این سخنان جدیدترین انتقادها به رئیسجمهور دولت از سوی اصلاحطلبان است که بارها و از زبان افراد مختلف نقل قول شده است.
در روز 17 بهمنماه، ابراهیم اصغرزاده در گفتوگویی با حسین دهباشی از عملکرد دولت یازدهم انتقاد کرد و گفت: «دولتمردان نمیفهمند دولتی که باید ریاضت بکشد و مراقب جیب مردم باشد نباید برود حقوق میلیونی بگیرد، اصلاحطلبان به مسائل مبتلا به جامعه از جمله حقوقهای نجومی هیچ توجهی ندارند.»
همچنین محمدرضا تاجیک، یکی از کارشناسان جریان اصلاحات در گفتوگو با روزنامه زنجیرهای آفتاب یزد در روز 16 بهمنماه با اشاره به این که «برجام ضعیف عمل کرده و نمود چندانی در زندگی مردم نداشته است» بیان داشت: «روحانی با شعار و گفتار نمیتواند در انتخابات آینده شرکت کند، بسیاری از آن شعارها، در همان حریم شعار باقی ماندند.»
همچنین مصطفی کواکبیان در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی در سخنانی تأکید کرد: «چک سفید امضاء به روحانی نمیدهیم و انتظار داریم به مطالبات اصلاحطلبان هم توجه شود ولی در مجموع رویکرد اصلی ما حمایت از روحانی است.»
در این میان عملکرد رئیسجمهور و تحقق نیافتن وعدههایش بیشترین انتقادها را به دنبال داشت که سبب شد در اردوگاه اصلاحطلبان، اجماعی برای حمایت از روحانی در انتخابات 96 نباشد تا هر روز نام یکی از چهرههای این جریان به عنوان آلترناتیو روحانی مانند آقایان پزشکیان، جهانگیری، مطهری، ظریف و قاضیزاده هاشمی شنیده شود.
از سوی دیگر اما حتی آنانی که قائل به حمایت از روحانی هستند معتقدند باید از وی حمایت مشروط داشته باشند و در صورت دریافت امتیازاتی مانند سهم بیشتر و اثرگذارتر در دولت آینده از وی حمایت کنند. اصلاحطلبان امروز بزرگترین چالش خود را در این میبینند که باید از کسی حمایت کنند که کارنامه بسیار ضعیفی دارد و نمیدانند در دفاع از او به حامیان خود و مردم چه بگویند.
نگرانی اصلاحطلبان از انزوایی دوباره، ماههاست که گریبانگیر این جریان شده است. به گونهای که در جلسه شورای هماهنگی اصلاحات که در پایان آذرماه برگزار شده بود، یکی از اصلاحطلبان شاخص که ریاست جلسه را هم عهدهدار بود. با اشاره به انتخابات آتی ریاستجمهوری میگوید: «در انتخابات ریاستجمهوری آینده، آسیبپذیری روحانی بالاست. آقای روحانی اشتباهات بزرگی مرتکب شده و در زمان کوتاه باقیمانده نخواهد توانست اشتباهات را اصلاحکند؛ بنابراین جریان اصلاحات باید مواظب باشد که مسئولیت اشتباهات آقای روحانی را به دوش نکشد.»