به دنبال دستگيري چند مستند ساز و عنصر فعال در عرصه سينما به جرم همكاري با شبكه معاند و بيگانه بي بي سي،خانه سينما در اقدامي عجيب از همكاران و مرتبطان اهرم رسانه اي دولت انگليس حمايت كرد.

به گزارش مشرق، اگر چه ظرف دو روز اخير صادر كنندگان بيانيه ياد شده كوشيدند به اصلاح مواضع ضد ايراني خود بپردازند،اما لحن روشن بيانيه نخست، چنان بود كه نتوانست موج واكنش هاي چهره هاي سياسي و فرهنگي را بكاهد.

 
مدير خانه سينما استعفا دهد

به گزارش فارس، از سوي ديگر،محسن علي اكبري تهيه كننده سينما معتقد است: بيانيه خانه سينما در خيلي از رسانه ها انعكاس يافت و باعث شد حتي راديو اسرائيل هم اين بيانيه را اعلام كند. با اين اتفاقات محمد مهدي عسگرپور بايد هرچه سريعتر استعفا دهد و كمتر به بدنه سينما لطمه بزند.
وي گفت: وقتي يك اتفاقي مي افتد عذرخواهي معناي درستي ندارد چرا كه يك مجموعه اي كه پنج هزار زحمت كش در آن عضو هستند با بيانيه يك نفر زير سوال رفته است. اعضاي هيات مديره در جريان اين بيانيه نبودند و اطلاعيه به صورت شخصي از سوي عسگرپور بوده است و بايد خودش اين مشكل را حل كند.

همكاري با شبكه هاي ضد انقلابي به نفع سينماي ايران نيست
جمال شورجه گفت: متاسفانه برخي از هنرمندان فيلم هاي خود را كه داراي مجوز نمايش نيستند به شبكه هاي ضد انقلاب ارسال كرده تا از اين طريق ديده شود، كه اين مسئله نه به نفع سينماي ايران و نه به نفع كشور است.
اين كارگردان سينما با بيان اين مطلب اظهار داشت: اصلي كلي در سينما وجود دارد كه تهيه كنندگان و فيلمسازان هميشه به دنبال مخاطب بيشتر بوده به همين دليل طي سال هاي گذشته سينماگران تلاش مي كنند تا با رعايت استانداردهاي جهاني بتوانند اثر خود را در كشورهاي مختلف اكران كنند.
وي تصريح كرد: اين يك امر كاملا طبيعي و براساس قوانين سينماي ايران، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي اجازه صدور پروانه نمايش فيلم در جشنواره هاي خارجي و شبكه هاي ماهواره اي البته با اطلاع معاونت سينمايي داده است.
كارگردان فيلم سينمايي «سي و سه روز» ابراز داشت: در گذشته، اكران فيلم هاي سينمايي برعهده بنياد سينمايي فارابي بود، اما امروز تهيه كنندگان اقدامات لازم براي برقراري ارتباط براي اكران فيلم هاي خود در خارج از كشور را فراهم مي كنند.
وي افزود: در اين ميان، شاهد نمايش و اكران برخي از فيلم هاي سينمايي در خارج از كشور به خصوص در شبكه هاي ماهواره اي هستيم كه مجوز ساخت نداشته و بدون اجازه به خارج از كشور فرستاده مي شود، اين امر يك تخلف كاملا قانوني است كه بايد پي گيري شود.
شورجه اظهار داشت: برخي از فيلم ها طي دو سال گذشته به صورت كاملا زيرزميني در كشور و با توصيه شبكه هاي ضد انقلاب ساخته و اكران مي شود. چند نمونه از اين نوع فيلم ها توليد شد كه وزارت اطلاعات وارد ماجرا شده و اين گروه از افراد را دستگير كرده اند.
قانون صراحتا با متخلفين برخورد كند
يك مستندساز گفت: اگر قانون موانعي براي همكاري با شبكه هاي ماهواره اي دارد، بايد صراحتا با متخلفين در اين زمينه برخورد شود.
رضا برجي با بيان اين مطلب اظهار داشت: هركس جلوي قانون بايستد، بايد جلوي آن ايستاد و اگر كسي در اين زمينه تعدي كند، بايد با آن برخورد شود. قانون قانون بوده و بايد از آن تبعيت كرد و اين امر هنرمند و غير هنرمند نمي شناسد.

همكاري با شبكه هاي ماهواره اي خيانت به خود و كشور است

عليرضا اسحاقي گفت: توصيه من به دوستانم در سينما اين است كه مواظب باشند تا با اين شبكه هاي خائن همكاري نكنند چون هويت ملي خود را زير سوال مي برند.
اين كارگردان سينما درباره دستگيري مستندسازان، گفت: در كشور ما همه چيز تابع قانون است و ما هميشه بر طبق قوانين و مقررات جلو مي رويم. هميشه افرادي كه تابع اين قوانين نبوده اند، وجود داشتند. اين افراد از خلاهاي قانوني سوء استفاده كرده و مشكلات زيادي را براي خود و جامعه ايجاد مي كنند. مسلما اقدامات وزارت اطلاعات و امنيت كشور اقدامي به جا و در چارچوب قانون بوده است. همكاري با برنامه سازهاي خارجي، كار بسيار خطرناكي است. شايد اين گروه از مستندسازان سهوا با اين افراد در تماس بودند.
اسحاقي در ادامه افزود: اين شبكه هاي ماهواره اي نقشي شيطان گونه دارند. نقش شيطان اغوا گري است و اين شبكه ها نيز به اغوا گري مي پردازند . بنيان اركان اخلاقي توسط اين شبكه ها زير سوال مي رود. از ديدگاه من همكاري با اين شبكه ها كاملا اشتباه است. من به عنوان يك ايراني همكاري با اين شبكه ها از جمله بي. بي. سي را از هر حيث اشتباه و دور از اخلاقيات مي دانم. اين شبكه ها نگاه مردم را مخدوش مي كنند و از اساس تمامي اخبار آنها غلط و مغرضانه است.
بيانيه نوعي خود زني بود

يك نويسنده و هنرمند دفاع مقدس هم در خصوص بيانيه اخير خانه سينما، گفت: اقدامات اخير خانه سينما در خصوص موجه دانستن عملكرد اين مستندسازان نوعي «خودزني» بود.
گلعلي بابايي درباره بيانيه خانه سينما مبني بر عدم حمايت دولت از مستندسازان و فروش فيلم ها به شبكه هاي خارجي اظهار داشت: به صورت كلي، خانه سينما در چند سال اخير روي خوشي به نظام جمهوري اسلامي ايران نشان نداده و عكس جريان نظام حركت كرده است.
حركتي نابخردانه

«حبيب الله كاسه ساز» تهيه كننده در واكنش به اقدامات اخير خانه سينما متذكر شد كه حركت خانه سينما در حمايت از مستندساز دستگير شده حركتي نابخردانه و از سر لجاجت بوده است.
دخالت عجولانه خانه سينما
«محمد حسين جعفريان» شاعر و مستندساز كشورمان در خصوص موضع گيري اخير خانه سينما درباره دستگيري چند مستندساز گفت: من فكر مي كنم خانه سينما انبوهي از وظايف عمل نكرده اي دارد كه پرداختن به هر كدام از آن ها مغتنم و آرزوي اهالي سينماست. با اين وجود وقتي كه اين تشكيلات به موضوعي مي پردازد كه نه در حوزه وظايف تعريف شده اش هست نه دلخواه خيلي از دست اندركاران سينما در اين سرزمين، يك شائبه اي به وجود مي آيد.
وي افزود: به نظر من خانه سينما نبايد وارد موضوعي شود كه به او ارتباطي ندارد. اين ارتباط را از اين منظر مي گويم كه اين موضوعي است كه قوه قضاييه به آن ورود پيدا كرده است و متهمي و اتهامي هست و تا وقتي كه دادگاهي تشكيل نشده، به اعتقاد من دخالت خانه سينما عجولانه و اشتباه بوده است.

شنيدن صداي دشمن از خانه سينما

حميد بهمني با بيان اين كه خانه سينما خودش را به بلندگوي مخالفان نظام تبديل كرده است، گفت: الان بهترين موقعيت براي برخورد جدي با خانه سينما است.
اين كارگردان سينما در خصوص بيانيه اخير خانه سينما درباره دستگيري چند مستندساز گفت: متاسفانه خانه سينما بعد از سال ها تلاش و كوشش كه بايد در مسير حل مشكلات صنفي صنوف قدم برمي داشت و علي رغم اينكه جايگاه قانوني آن محل اشكال بود، به يك خاكريزي تبديل شده كه صداي دشمن از آن شنيده مي شود.
وي افزود: از دوران اصلاحات اوج تمايلات نگاه غير صنفي و باندي و رانت خواري خانه سينما را ديديم و علي رغم تذكراتي كه داده شد، خانه سينما هيچ وقت مسيرش را اصلاح نكرد.
واكنش مركز گسترش سينماي مستند و تجربي

مركز گسترش سينماي مستند و تجربي نيز با توجه به انتشار بيانيه «خانه سينما» درخصوص مستندسازان بازداشتي و نشست ديروز مديرعامل و رئيس هيئت مديره خانه سينما، توضيحاتي را خطاب به مسئولان اين خانه ارائه كرد.
اين مركز تاكيد كرده است:
1- به نظر مي رسد كه پيش كشيدن اين بحث از سوي خانه سينما كه «بازداشت تني چند از مستندسازان، ناشي از سوءتفاهم بزرگي است كه بر سر فروش و پخش فيلم هاي مستند از شبكه بي.بي.سي پيش آمده»، خود نمايانگر قضاوتي عجولانه توسط خانه سينما است.
2- و اما پيرامون اصل قانوني بودن جرم و مجازات و طرح اين سؤال خانه سينما كه: «آيا قانوني مبني بر ممنوعيت فروش آثار سينمايي به شبكه هاي تلويزيوني خارجي وجود دارد يا خير»، بايد اذعان داشت كه هيچ كس مبادلات خريد و فروش فيلم را به زير سؤال نبرده است. اگرچه همين اقدام هم بايد با مجوز قانوني باشد و اساسا هيچ فيلمي بدون مجوز نمي تواند در خارج از كشور عرضه شود؛ اما در اين مورد خاص، فيلم ها از شبكه اي معاند كه براندازي نظام يكي از دستورهاي كارش است، پخش شده است كه بار مجرمانه را از يك رفتار غيرقانوني ص رف فراتر مي برد و بار امنيتي نيز پيدا مي كند.
3- بر خلاف ادعاي مطرح شده در بيانيه خانه سينما، مستندسازان ايراني طي سال هاي اخير، با پشتيباني كامل نهادهاي دولتي همراه بودند كه حجم بالاي توليدات مستند، ظهور طيف گسترده مستندسازان جوان، برپايي جشنواره مستقل مستند، راه اندازي شبكه تخصصي مستند، اكران دائمي فيلم هاي مستند، ورود فيلم هاي مستند به شبكه نمايش خانگي و ... جملگي سندي بر اين مدعاست.
از سويي، پرواضح است كه جمع زيادي از مستندسازان مغاير با آنچه كه در بيانيه خانه سينما آمده، با دريافت كمك هاي دولتي، هزينه توليد و ساخت فيلم هاي خود را تأمين كرده اند كه طبيعتاً عرضــه و فــروش اين فيلم ها (در خارج از كشور) كه با سرمايه دولت تهيه شده اند، بدون كسب مجوز از تهيه كننده آن كه طرف اصلي قرارداد توليد است، كاري غيراخلاقي و غيرقانوني است.
4- براساس شواهد و قرائن موجود، اتهام اين چند مستندساز بازداشت شده، وراي نمايش فيلم آن ها از شبكه بي بي سي و در ارتباط با مسائل امنيتي عنوان شده كه طبعاً بيانيه «خانه سينما» و قضاوت عجولانه آن ها درخصوص اين موضوع را غير منطقي و كم اثر نمايان مي سازد.
خانه سينما تحت تاثير القائات رسانه هاي بيگانه
مديرعامل موسسه فرهنگي شهيد آويني درخصوص بيانيه هاي اخير خانه سينما گفت: عوامل خانه سينما به نوعي تحت تاثير القائات رسانه ها و كشورهاي بيگانه هستند.
محمد قهرماني درباره بيانيه خانه سينما مبني بر عدم حمايت دولت از مستندسازان و فروش فيلم هاي به شبكه هاي خارجي گفت: معتقدم اين بيانيه، كار نفوذي هاي خانه سينما است.
وي در ادامه تشريح كرد: به نظر مي رسد كه در خانه سينما مراقبت هاي لازم تشكيلاتي انجام نشده است، لذا عوامل خانه سينما به نوعي تحت تاثير القائات رسانه ها و كشورهاي بيگانه هستند، از اين رو عاملاني در خانه سينما نفوذ كرده اند و اين نفوذ به ميزاني بوده كه در موضع گيري و انتشار بيانيه ها آن هم در ابعدا امنيتي-سياسي، تاثير گذاشته است.
ضرورت پيگيري قضايي خيانت
به باورهاي مردم
من بيانيه خانه سينما را خوانده ام ولي بايد بگويم متاسفانه اين بار خانه سينما بر خلاف ملت حركت كرده اند و ديدگاه ملت را زير سوال برده است.
فاطمه آليا؛ نماينده مجلس گفت: طبق گزارشهاي ارسالي از سوي دستگاه هاي امنيتي و وزارت اطلاعات و امنيت كشور كه به كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي ارائه شده است، شبكه بي بي سي فارسي با اهدافي مغرضانه و كينه توزانه در كشور فعاليت مي كند .اين شبكه سعي دارد از راه هاي مختلف از هنرمندان سوء استفاده كند. در اين زمينه مستنداتي به دست ما رسيده است كه نشان دهنده اين است كه اين گروه از مستندسازان با اين مجموعه ها همكاري داشته اند. در اين راستا فرايند بازجويي از سوي قوه قضائيه انجام مي شود.

بهانه مضحك خانه سينما

حجت الاسلام رسايي عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي درباره بيانيه اخير خانه سينما و عدم حمايت دولت از مستندسازان و فروش فيلم ها به شبكه هاي خارجي گفت: بهانه اي كه خانه سينما آورده مضحك ترين بهانه اي است براي توجيه رفتاري كه داشته است. اين كه دولت حمايت نكرده و اين مستندسازان فيلم هايشان را به شبكه هاي غيرمجاز و معاند مانند بي بي سي فروختند، در حقيقت توجيه غيرقابل قبولي است، به اين دليل كه اولاً ما شاهديم در اين حوزه حمايت هاي لازم صورت مي گيرد، كما اين كه توليدات مختلفي با همين حمايت ها ساخته شده است. از سوي ديگر تاكنون مشخص شده است كه ارتباط تشكيلاتي بين اين مستندسازان و شبكه بي.بي.سي وجود داشته و اين آثار با هدف توليد شده است، نه اين كه بدون هدف توليد شده باشد و بعد بي. بي. سي پس از بررسي، قطعاتي از آن را استفاده كرده باشد.
خانه سينما كار سياسي مي كند
بهروز جعفري عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي هم تاكيد كرد: خانه سينما اگر چه يك تشكل صنفي است اما كار سياسي بر مسائل صنفي در آن غلبه دارد و به همين دليل لغو مجوز خانه سينما در دستور كار نهادهاي نظارتي قرار بگيرد.

با افراد دخيل برخورد قضايي مي شود

رمضان شجاعي كياسري گفت: ورود به سياست زيبنده خانه سينما نبوده و بايد هر چه سريع تر از مواضع خود كنارگيري كند.
رمضان شجاعي كياسري نماينده مجلس با بيان اين مطلب اظهار داشت: متاسفانه اتفاقات جديدي كه در سينما و در رابطه با پخش تعدادي مستند از شبكه هاي ضدانقلابي رخ داده و به واسطه آن انتشار بيانيه اي از سوي خانه سينما، نشان مي دهد كه خانه سينما در دامن استكبار قرار گرفته و بايد از اين وضعيت به وجود آمده خارج شود.
وي تصريح كرد: خانه سينما به عنوان پايگاه هنري مانند سينما، بايد هوشمندانه تر عمل كند و هر چه سريعتر هنري مانند سينما را از اين دام كاملا ضدانقلابي خارج كند.

نشست خبري مديران خانه سينما

مديران خانه سينما در پي انتقادات گسترده اهالي سينما و رسانه، با ترتيب دادن يك نشست خبري، تلاش كردند مواضع خود در بيانيه هاي اخيرشان را اصلاح كردند.
«محمدمهدي عسگرپور» مديرعامل خانه سينما ديروز با اشاره به وضعيت بازداشت مستندسازان و بيانيه هاي صادر شده توسط خانه سينما مدعي شد: متاسفانه عده اي به دنبال تبديل جامعه به صفر و صد هستند. زماني كه يك بيانيه روشن با نگاه حقوقي صادر مي شود، بعضي رسانه ها با تحليل هاي خود فضاي سوء تفاهم را به وجود مي آورند، درحالي كه خانه سينما دفاع از وضعيت معيشتي و امنيتي اعضاي خود را وظيفه خود مي داند.
وي ادامه داد: در زمان تشكيل دادگاه، همه ما از نظر دادگاه تمكين مي كنيم و دفاع ما نيز از همكارانمان تا مرحله تشكيل دادگاه است.
عسگرپور با اشاره به اينكه وي، شبكه هاي VOA و BBC را قبول ندارد، گفت: من هميشه معتقد بودم كه اين دو شبكه به دليل آنكه با نظام خوب نيستند و توسط بهايي ها اداره مي شوند، كانال هاي مناسبي براي اظهار نظر و نمايش آثار سينماگران نيستند. خود من نيز به شخصه آن ها را قبول ندارم اما بايد براي چنين شبكه هايي و همكاري نكردن با آنها قانون مصوب شود و خلا قانوني پرشود.
گفتني است مديرعامل «خانه سينما» به جاي پاسخ گويي نسبت به عملكرد اين تشكل در انتشار بيانيه حمايت از همكاران بي.بي.سي در ايران، خبرگزاري فارس را شبيه بي.بي.سي دانست.
همچنين رئيس هيات مديره خانه سينما در گفت و گويي تاكيد كرد:خانه سينما در بيانيه خود، عمل به قانون و احترام به آن را تاكيد كرده و مي كند و اين وظيفه همه ماست كه از قوانين تبعيت كنيم و انشاالله اين تبعيت از سوي همه اتفاق بيافتد.
فرهاد توحيدي با اشاره به بيانيه نخست خانه سينما اظهار داشت: ما در بيانيه اول اطمينان خود را اعلام كرديم كه دستگاه هاي قضايي و مسئول تحقيقات لازم را انجام مي دهند و در محاكمه اي صالح، قوه قضائيه راي خود را صادر مي كند، چرا كه قانون اساسي ميثاق خون شهدا و دستاورد جمهوري اسلامي ايران است.
گفتني است مستند سازان دستگير شده پيشتر نيز سوابق روشني در معاندت از نظام ارائه كرده بودند.
يكي از اين افراد،ناصر صفاريان است.وي دبير سينمايي روزنامه سلام بوده است و داراي سابقه محكوميت قضايي است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس