به گزارش خبرنگار ورزشی مشرق، در نشستی كه با حضور 809 نفر از نمايندگان مجمع و مردم برگزار شد، اعضا با 697 راي موافق حمايت قاطع خود را از تصميم هيات مديره براي همكاري با بنياد قطر عنوان كردند. در اين رايگيري 76 نفر راي مخالف دادند و 36 راي هم ممتنع داشتند.
به اين ترتيب، بنياد قطري حداقل تا فصل 16-2015 با بارسا همكاري خواهد داشت و البته اين همكاري بيش از 170 ميليون يورو براي تیم اسپانیایی سود خواهد داشت. بارسلونا همچنين اعلام كرده در قرارداد منعقده بين باشگاه و بنياد قطري، بندهايي قرار داده شده تا ارزشهاي انساني حفظ شده و رابطه با يونيسف هم نبايد قطع شود.
بارسلونا در فصل جاري 15 ميليون يورو دريافت كرده و اين رقم تا 5 سال آينده به صورت تصاعدي افزايش خواهد يافت. يك قهرماني در اروپا طي 5 سال آينده ميتواند به دريافت پاداش از بنياد قطر هم بينجامد.
* انتقادات گسترده به اقدام اقتصادی بارسا
پس از اعلام خبر توافق بارسلونا با بنياد قطر توسط راسل، هواداران متعصب بارسا با اعتقاد به اينكه پيراهن این تیم حكم پرچم ايالت كاتالونيا را دارد، نسبت به درج تبليغ روي آن اعتراض كردند. البته، برخي نهادهاي حامي حقوق بشر هم از اينكه این تیم همكاري با يونيسف را فداي پول كرد، دلخور شده و نسبت به سياستهاي باشگاه انتقاد كردند.
بنیاد یا موسسه قطر یک سازمان ظاهرا خصوصی و غیرانتفاعی در کشور قطر است که در سال ۱۹۹۵ با حکم شیخ حمد بن خلیفه آل ثانی، امیر این خلیج نشین بنا نهاده شد. این بنیاد بر آموزش، پژوهشهای علمی و توسعه متمرکز است و شعار اصلی آن آبادانی قطر است. از موسساتی که زیر پوشش حمایت مالی و نیروی انسانی بنیاد هستند میتوان به دانشگاهها، برنامههای آموزشی و پارک علم و صنعت قطر که خود شامل ۲۱ شرکت درگیر در تحقیقات علمی و توسعه است، اشاره کرد. همکاریهای مشترک سرمایه گذاری در زمینه های طراحی، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مخابرات، مطالعات سیاست و مدیریت رویداد از جمله اهداف بنیاد است.
تا کنون خبرگزاری یا خبرنگار بین المللی یا محققی نتوانسته ثابت کند مرد اول تصمیم گیریها در بنیاد قطر شخص یوسف القرضاوی است؛ اما به دلایل نانوشته همه می دانند متولد 1926 مصر، مرد اول اصول دین الازهر، عضو ارشد اخوان المسلمین و مرد محبوب سلطان برونئی، ثروت عظیم این بنیاد را تامین کرده و میکند.
اما تضادها و مخالفت ها در مورد این قرارداد از همان روزهای نخست آشکار شد؛ تا جایی که تنها چند روز پیش از نشست اعضای بارسلونا با مرکز قطر، زمزمههایی مبنی بر ضرورت لغو توافقنامه منعقده با باشگاه کاتالونی برای پنج سال آینده به گوش رسید.
مخالفان این قرارداد اظهار میکنند مرکز قطر با شیخ یوسف القرضاوی، رئیس اتحادیه بین المللی علمای اسلام که به گروههای اسلامگرا نزدیک است و با آنها رابطه دارد، همکاری میکند. این مخالفان ادعا کردهاند این مرکز به جنبش فلسطینی حماس که بر نوار غزه حاکمیت دارد نیز کمک کرده و منابع مالی مورد نیاز آنها را تامین کرده است؛ در شرایطی که اعضای این باشگاه از جمله سرمربی و بازیکنان سرشناسی چون پیکه، بارها با سفر به سرزمین های اشغالی، حمایت و همکاری خود با برنامه های صهیونیست ها را آشکارا به نمایش گذاشته اند.
مخالفان طرح همکاری بارسلونا و بنیاد قطر می گویند، شیخ قرضاوی که ورودش به ایالات متحده امریکا و انگلیس ممنوع شده، از مهمترین تامین شوندگان و حمایت شوندگان این مرکز است. او از کسانی است که همواره خواهان مبارزه علیه صهیونیست هاست. اکنون او با این تفکرات، چه سودایی از چنین سرمایه گذاری کلانی در فوتبال و این باشگاه اسپانیایی دارد؟ چه تدبیری در پس این ولخرجی قطری ها نهفته است؟ و ...، ده ها پرسش بی پاسخ دیگر.
* آغاز ورود پول به تیم کاتالونیا
اهمیت این قرارداد زمانی مشخص می شود که بدانیم، بارسلونا از بدو تاسیس با یک مشکل خود ساخته طرف بود و آن این که روی قلب بازیکنان این تیم یعنی جایی در قسمت فوقانی سمت چپ پیراهن جای هیچ چیزی نیست و باشگاه نه تنها حق ندارد بلکه با عشق به کاتالونیا و اهداف خودمختارانه این منطقه هرگز حامی مالی برای خود اختیار نخواهد کرد.
پس از یک قرن ناگهان مشخص شد قرار است نام یونیسف روی پیراهن حک شود. مردم به خیابانها ریختند و چنان اعتراضی کردند که نماینده یونیسف در تماسی تلفنی از بارسا خواست تا نام این سازمان را فراموش کند چرا که این حرکت بیشتر شبیه به یک ضد تبلیغ بود تا تبلیغ؛ اما فرهنگ سازی خوان لاپورتا جواب داد و مردم کمکم رضایت دادند این نام روی قلب بازیکنان تیمشان حک شود چرا که سود مالی در کار نبود و کمکی میشد به کودکان فقیر جهان.
شکسته شدن این طلسم کافی بود تا کمکم راه برای سایر رقبا باز شود و تنها یک فصل پس از همکاری یونیسف، نوبت به بنیاد قطر رسید. حالا نام این مرکز که برای برخی کشورهای اروپایی نشانه حمایت از تروریسم و برای برخی کشورها نوعی خیریه در حد یونیسف محسوب میشود، روی قلب بازیکنان بارسلونا حک شده و نمایندگان مردم کاتالونیا در پارلمان اسپانیا، مجلس سنای کاتالونیا و انجمن هواداران از خود میپرسند که آیا لازم و حیاتی است که این تیم زمام امور و افسار باشگاهداری را به صورت مطلق در اختیار شیخ قطر قرار داده و تنها به یوروهای رنگی و زیبای ارسال شده از بانک توسعه اسلامی دل خوش کند؟