مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به تشریح ۵ نقطه عملیاتی و ۱۰ الزام برای رسانه‌های انقلابی پرداخت و گفت: صیانت از مکتب امام(ره) و مواظبت از تحریف تاریخ معاصر از مقولاتی است که با مقاومت و صبر انقلابی محقق می‌شود.

به گزارش مشرق، حمیدرضا مقدم‌فر امروز در همایش رسانه انقلابی و امنیت ملی که به همت سازمان بسیج رسانه برگزار شد با بیان اینکه رسانه تیغی دو لبه است، اظهار کرد: از این جهت رسانه تیغی دو لبه است که اگر در دست دوست هم باشد اما خوب مدیریت نشود، می‌تواند آسیب برساند، گاهی رسانه‌هایی که فاقد مدیریت و مهندسی هستند، می‌توانند گاهی غفلتاً ضد امنیت ملی اقدام کنند.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه امنیت در نظام ما مردم‌پایه است، خاطرنشان کرد: همانطور که در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم ظرفیت اصلی دوران جنگ، مردم بودند و این اتفاق را در دوره جنگ نرم نیز شاهد هستیم یعنی امنیت نظام ما به پایه‌ها و ستون افکار عمومی که رفتار عمومی را شکل می‌دهند، استوار است.

مقدم‌فر با بیان اینکه با توجه به مردم‌پایه بودن امنیت در نظام جمهوری اسلامی ایران باید به افکار عمومی توجه ویژه‌ای کنیم، تصریح کرد: این توجه نباید در برهه‌هایی خاص و عرصه‌هایی نظیر سیاست و انتخابات باشد بلکه در تمامی ابعاد و عرصه‌ها نیازمند این توجه ویژه هستیم؛ برای شفاف شدن بحث به عنوان یک مصداق باید بگویم که اگر رسانه‌های دشمن را از فتنه 88 بگیریم، دیگر فتنه معنای خود را از دست می‌دهد، پس نقش رسانه بسیار مهم است و رسانه‌های ارزشی و انقلابی باید در این حوزه به دفاع از ظرفیت‌های کشور و نظام بپردازند.

وی با طرح سؤالی مبنی بر اینکه «سنگرهای دفاعی رسانه باید کجا استقرار یابد؟» به ذکر 6 نقطه مهم عملیاتی برای استقرار سنگرهای دفاعی به همراه 10 ضرورت و الزام پرداخت و تصریح کرد: نخستین سنگر که باید بسیار از آن مراقبت کنیم انقلابیگری است که مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز است؛ انقلابی‌گری یک شعار نیست بلکه یک هویت است و باید بر مبنای آن به تقویت روحیه اقدام و عمل در رسانه بپردازیم.

این کارشناس رسانه افزود: ایجاد روحیه جهادگری، تقویت ارتباط نظام با مردم و بصیرت‌افزایی از جمله‌ محورهای قابل طرح در این مجموعه هستند.

مقدم‌فر بصیرت‌افزایی و بصیرت‌بخشی به جامعه را سنگر دوم عنوان کرد و با اشاره به اینکه بعد از فتنه 88 به اهمیت بصیرت بیشتر واقف شدیم، متذکر شد: مقوله بصیرت تنها مربوط به فتنه نیست زیرا دشمن مدام در حال تعویض تکنیک و تاکتیک‌های رفتاری خود برای اثرگذاری بیشتر در افکار عمومی است؛ بصیرت نه تنها فقط مربوط به اطلاع‌رسانی بلکه پرداخت به باطن پدیده‌ها و نهانیها نیز تلقی می‌شود.

وی عبارت اُخرای فتنه 88 را مترادف با سناریوی فریب دانست و یادآور شد: مهمترین اقدام در برابر پدیده نفوذ، افشا است زیرا با این کار قدرت نفوذگر گرفته شده و زمینه مانور آن محدود می‌شود؛ در این سنگر لازم است که قدرت تحلیل سیاسی را نیز برای مردم تقویت کنیم.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سنگر سوم را تقویت بنیان‌های صبر انقلابی دانست و اظهار کرد: این سنگر برای واکسینه کردن جامعه در برابر حملات نرم خیلی موثر است.

وی افزود: مقاومت آگاهانه و معقول در برابر تهاجم فرهنگی و جنگ نرم دشمن که به قصد انهدام ارکان اراده و عزم ابتدایی ملت ایران انجام می‌شود، با تقویت صبر انقلابی در مردم قابل تحقق است.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی صیانت از مکتب امام(ره) و مواظبت از تحریف تاریخ معاصر را از مقولاتی دانست که با مقاومت و صبر انقلابی محقق می‌شود.

این کارشناس فرهنگی ـ سیاسی یادآور شد: باید مراقب بود که پس از درگذشت برخی شخصیتها، کتاب خاطرات آنها که در زمان حیاتشان هم مورد نقد بود و اشکالات اساسی در واقعیتهای نقل شده آن وجود داشت، مبنایی برای تخریب تاریخ و قلب واقعیتها نشود.

این استاد دانشگاه، دفاع از مرزهای عقیدتی و باورهای مردم را سنگر چهارم در این فضا دانست و با اشاره به بخشی از اظهارات مقام معظم رهبری گفت: طبق فرمایشات ایشان هدفهای کلان ما در این زمینه ارتقای معرفت روشن‌بینانه است که باید روی عنوان روشن‌بینانه تاکید داشت؛ هم ایمان مردم باید در این زمینه تقویت شود و هم معرفت و شناخت آنها؛ نباید باورها و شناخت مردم سست و عوامانه باشد.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتباط با سنگر پنجم که توسعه اخلاق و معنویت در جامعه است نیز گفت: هویت حقیقی جامعه که مبتنی بر هویت اخلاقی است، مورد توجه باشد.

وی با اشاره به یکی از نقاط عملیاتی دیگر در فضای رسانه‌ای کشور و مخصوصا رسانه‌های انقلابی گفت: ایجاد امید به آینده از جمله مواردی به حساب می‌آید که رسانه‌ها باید در عین نقاد بودن به آن توجه کنند. در عین حال که رسانه‌ها از موضوعاتی همچون اختلاس، ارتشاء و... نقادی می‌کنند و اخبار و گزارشات پیرامون آن را نشر می‌دهند اما باید مراقب باشند تا واقعیت‌ها به صورت ناقص بازنمایی نشود و مسائل امیدوارکننده و نشاط‌بخش در جامعه نیز به تصویر کشیده شود.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ادامه صحبت‌های خود به بیان الزامات و بایسته‌هایی که در این نقاط عملیاتی باید داشته باشیم پرداخت و گفت: رسانه تراز انقلاب اسلامی باید موارد مهمی را در دستور کارش داشته باشد تا بتواند به سمت رسالت حقیقی خود پیش رود. مورد اول اینکه تلاش کند با کار جبهه‌ای و همبستگی و انسجام و ائتلاف بین خودشان، جبهه‌ رسانه‌ای شکل دهند که اقداماتشان هم‌افزا شوند.

مقدم‌فر افزود: ارتقای سطح مهارتهای حرفه‌ای و غنابخشی به سطح تولیدات رسانه‌ای نیز از موارد دیگر است تا سطح کیفی کار رسانه‌های انقلابی ارتقاء یابد.

وی تلاش برای تقویت قدرت جریان‌سازی خبری و موج آفرینی در جامعه را الزام چهارم دانست و گفت: ممکن است رسانه‌ای در قامت یک خبرگزاری روزانه 1500 خبر منتشر کند اما واقعا چقدر جریان‌ساز است، رسانه‌های انقلابی اگر دیده نشوند و اثرگذار نباشند کارآمد نیستند.

مقدم‌فر تربیت و کادرسازی را از عوامل دیگر بایسته‌ها دانست و گفت: نیاز به منابع انسانی یکی از ضروریات مهم است که رسانه‌های انقلابی در این زمینه باید تقویت شوند؛ تربیت با آموزش متفاوت است و نیروهای رسانه‌ای فقط نباید به آموزش اکتفا کنند.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی افزود: افزایش مهارت عملیات روانی در کنار کار رسانه‌ای از الزامات دیگر است که حتی این روزها گریبان نیروهای حرفه‌ای رسانه‌ را نیز گرفته است زیرا علیرغم حرفه‌ای و مجرب بودن اما با تکنیک‌های عملیات روانی آشنایی ندارند.

مشاور فرهنگی و رسانه‌ای فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مخاطب‌شناسی و توسعه دایره مخاطبان مخصوصا در قشر خاکستری جامعه را از دیگر بایسته‌های رسانه انقلابی دانست و گفت: از خصوصیاتی که بچه‌های ارزشی دارند این است که کمتر قشر خاکستری جامعه را مورد توجه قرار می‌دهند در حالی که باید عکس این بوده و به سمت تاثیرگذاری بیشتر بروند.

مقدم‌فر افزود: پایبندی به موازین فقهی از دیگر الزاماتی بود که این فعال رسانه به آن اشاره کرد و گفت: روی موضوع فقه رسانه بسیار کم کار شده و تا جایی که بنده اطلاع دارم تنها دو درس خارج طی یکی، دو سال اخیر در قم تدریس می‌شود. در حالی که رسانه‌‌‌ای‌ها باید موانع فقهی را بدانند و به آن پایبند باشند.

وی در پایان یادآور شد: مطالبه‌گری با زبان گویا از مسئولان کشور و پیگیری اموری همچون حقوقهای نجومی، اقتصاد مقاومتی و... باید در دستور کار رسانه‌های انقلابی قرار گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس