به گزارش مشرق،
سید حسن هاشمی روز یکشنبه در همایش پویش مبارزه با سرطان در بیمارستان محک افزود: بدون در نظر گرفتن سرطان پوست، سالیانه 92 هزار مورد جدید مبتلا به سرطان در کشور، شناسایی می شود و با احتساب سرطان پوست، تعداد این بیماران در سال حدود 100 هزار تن است.
وی اظهارکرد: به طور کلی 73 درصد مرگ ها در دنیا به علت بیماری های غیر واگیر است اما در ایران بر خلاف سایر کشورها، بعد از سکته های مغزی و قلبی، تصادفات رانندگی ، دومین علت مرگ و میر است و سرطان، سومین علت مرگ میر در کشور به شمار می آید.
هاشمی ادامه داد: شایع ترین سرطان در بین مردان ایران به ترتیب، سرطان پوست، معده و پروستات است و در زنان ایرانی به ترتیب سرطان پستان، پوست، روده بزرگ و معده شایع است و اگر هر دو جنس را در نظر بگیریم، شایع ترین سرطانها در ایران به ترتیب سرطان پوست، پستان، معده و روده بزرگ است.
وزیر بهداشت ادامه داد: بر اساس برآوردهای مراکز تحقیقاتی میزان بروز سرطان در ایران تا سال 1409 یا 2030 میلادی 50 درصد افزایش می یابد زیرا افزایش عمر ایرانیان و افزایش سن امید به زندگی از جمله عواملی است که به افزایش میزان سرطان منجر می شود.
وزیر بهداشت گفت: بیش از 10 درصد مردم سیگار می کشند، بیش از 35 درصد مردم تحرک کافی ندارند و بین 16 درصد مردم فشار خون بالا دارند که از این تعداد 50 درصد از فشار خون خود خبر ندارند علاوه بر آن هشت درصد مردم قند خون بالا دارند .
وی ادامه داد: برای بهبود خدمات درمانی به این بیماران باید زیرساختهای جدیدی ایجاد شود که به همین منظور مراکز جدید شیمی درمانی، رادیوتراپی و مراکز جامع درمان سرطان با استفاده از تجهیزات پیشرفته به زودی در کشور راه اندازی می شود که اقدام بسیار ارزشمندی است به خصوص اینکه از نظر امکانات رادیوتراپی در کشور عقب ماندگی داریم و حتما تلاش می شود این امکانات به صورت عادلانه در کشور توزیع شود.
هاشمی ادامه داد: برای بهبود خدمات درمان سرطان در کشور، باید نیروهای انسانی بیشتری تربیت شود و بیمه ها نیز بیشتر همکاری کنند، البته قدم اول در این راه، توجه به پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیماری است.
** بیمه ها از درمان سرطان در منزل حمایت کنند
وزیر بهداشت اضافه کرد: درمان سرطان در بیمارستان ها، هزینه های زیادی دارد، باید به سمتی حرکت کنیم که درمان سرطان در منزل انجام شود. با این کار می توان در هزینه ها صرفه جویی کرد و از مراقبت های روانی منزل نیز بهترین استفاده را کرد و این وظیفه بیمه هاست که از درمان در منزل حمایت کنند و البته با کمک خیرین و موسسات خیریه می توانیم این اقدام را توسعه دهیم . در بسیاری از کشورهای پیشرفته نیز این روش با نگاه رفاه اجتماعی اجرا شده است.
**ذرات معلق ، 2برابر میانگین جهانی است
هاشمی، اضافه کرد: وضعیت آلودگی های محیطی نیز در کشور مناسب نیست، سرانه تولید گاز مونوکسید کربن در ایران به ازای هر نفر، هفت تن است، در حالی که این میزان به طور متوسط در دنیا 6 / 4 تن است که اختلاف معنا داری دارد. میزان تولید ذرات معلق کوچکتر از 5 / 2 میکرون نیز در ایران حدود 2 برابر میانگین جهانی است.
هاشمی ادامه داد: بر خلاف باور رایج مردم که تصور می کنند، میزان مصرف کود و سموم کشاورزی در ایران بالاست، مصرف این کودها در ایران خیلی بالا نیست به طوی که متوسط مصرف کودهای شیمیایی در دنیا 115 کیلوگرم و در ایران 105 کیلوگرم در هکتار است اما برخی رسانه ها شایعه می کنند که این میزان در ایران بالاست که واقعیت ندارد.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: آلودگی های محیطی یکی از عوامل مهم بروز سرطان است که هزینه های سنگینی را به نظام سلامت و مردم تحمیل می کند؛ درایران 50 درصد هزینه افراد مبتلا به سرطان به خاطر هزینه های دارویی است اما در دنیا متوسط هزینه های دارویی این بیماران 10 درصد است.
**هر ایرانی ، یک مراقب سلامت
وزیر بهداشت به بازطراحی شبکه بهداشت کشور در طرح تحول سلامت اشاره کرد و گفت: امیدواریم به زودی شاهد این باشیم که هر ایرانی یک مراقب سلامت داشته باشد البته در بسیاری از استان ها این امر محقق شده است اما در تهران با مشکلاتی رو به رو هستیم.
هاشمی ادامه داد: البته همه مشکلات از طریق مراقبان سلامت برطرف نمی شود و همه باید برای پیشگیری از بیماری ها همکای کنند به عنوان نمونه وزارت آموزش و پرورش با داشتن 5 / 12 میلیون دانش آموز که با احتساب والدین آنها جمعیت 35 میلیون نفری را تشکیل می دهد، می تواند نقش مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری های واگیر و به ویژه سرطان داشته باشد.
** بسیاری از گره های قدیمی سلامت در دولت یازدهم باز شد
هاشمی گفت: در دولت یازدهم بسیاری از گره های قدیمی در حوزه سلامت باز شد و امیدوارم دوباره گرهی بر گره های مشکلات مردم زده نشود.
وی تاکید کرد: باید به مردم بیشتر اعتماد کنیم. خوشبختانه با تلاش های معاونت اجتماعی وزارت بهداشت، امروز مردم و سازمان های مردم نهاد برای دریافت مجوز فعالیت در صف نیستند و مورد اعتمادند اما من برای دریافت مجوز موسسه خیریه در حوزه چشم پزشکی و دندانپزشکی ، پنج سال تلاش کردم.
وزیر بهداشت افزود: یکی از بزرگان به نام مرحوم دولابی می گفت در دنیا همه بدی ها و خوبی ها در دو صندوقچه جمع می شوند. کلید صندوق بدی ها، دروغ و کلید دومی، صداقت و راستی است بنابراین اگر انتظار داریم از مشکلات شخصی، اجتماعی و ملی نجات پیدا کنیم باید به سراغ صندوقچه خوبی ها برویم.
هاشمی تصریح کرد: مشارکت مردم در امور خیر باعث پالایش جامعه از رذایل اخلاقی می شود و اگر امور به دست افراد خام و ناپخته بیفتد، مشکلات بیشتر می شود. اگر فردی به تبلیغ سوءظن و ناامیدی اقدام کند، این اول گرفتاری هاست.
همایش پویش مبارزه با سرطان در بیمارستان محک برگزارشد