به گزارش مشرق، بیش از 480 ووشو کار مهاجر اقغانستان در مشهد مشغول تمرین هستند و برخی از این ورزشکاران از چهرههای مطرح این رشته در سطح ایران محسوب میشوند و در لیگ ایران هم حضور دارند.
نخستین مسابقات سراسری ووشوکاران مهاجر افغانستانی هفته قبل در تهران برگزار شد و تیم مهاجران ووشو کار از استان خراسان رضوی بیشترین مدالها را از این مسابقات به دست آوردند.
به همین منظور خبرنگار ما گزارشی از وضعیت ورزش ووشوی مهاجرین افغانستان در مشهد تهیه کرده است که نشان میدهد که ووشوکاران مهاجر افغانستان به پیشرفتهای قابلتوجهی در این رشته دست یافته اند.
بیش از 480 ووشو کار مهاجر در مشهد
«محمد بشیری» رئیس کمیته ووشو مهاجران افغانستانی استان خراسان رضوی در مورد وضعیت فعلی ووشوکاران مهاجر در استان خراسان رضوی گفت: بیش از 480 ووشو کار مهاجر در حال حاضر فقط در شهر مشهد مشغول بازی و تمرین هستند.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از این بازیکنان بهترینهای خراسان رضوی و حتی ایران محسوب میشوند.
عدم محدودیت ورزش مهاجرین در ایران
وی ادامه داد: خوشبختانه برای بازی در تیم های ایرانی، مهاجران افغانستانی هیچ مشکلی ندارند و بدون محدودیت میتوانند حتی در لیک برتر ایران هم بازی کنند و مربیان و فدراسیون ووشو ایران نهایت همکاری را با ورزشکاران مهاجر دارند.
بشیری در ادامه به مشکلات ورزشکاران مهاجر در رشته ووشو اشاره کرد و افزود: بزرگترین مشکلی که ما داریم بحث مالی بازیکنان است که چون حمایت کننده مالی نداریم ورزشکاران از این بابت با مشکلات فراوانی مواجه هستند.
برگزاری مسابقات ووشو مهاجران در تهران
وی ادامه داد: هفته قبل در تهران بعد از سالها تلاشهای فراوان بالاخره توانستیم با همکاری و همیاری ووشوکاران مهاجر در ایران، برای اولین بار مسابقات ووشو مهاجران مقیم افغانستان را در تهران برگزار کنیم.
بشیری افزود: حتی 3 نفر از بازیکنان تیم، هزینه سفر را نداشتند و نتوانستند ما را یاری کنند و کسی هم نبود که به ما کمک کند و اگر بودند الان ما به یقین مدالهای بیشتری کسب میکردیم.
نبود امکانات برای ووشوکاران مهاجر
بشیری تصریح کرد: تعدادی از بازیکنان تیم که در مسابقات تهران شرکت کردند و مدال آوردند پول و هزینه سفر را از دوستان و آشنایان خود قرض کردند و ما متاسفانه حتی یک کفش و لباس منظم و یکدست هم نداشتیم.
«سید علی حسینی» جوان ووشو کار مهاجر افغانستانی یکی از این چهره های موفق در رشته ووشو در سطح ایران محسوب میشود که در حال حاضر نیز در تیمهای لیگ برتر ایران بازی میکند.
کسب 2 مدال طلا توسط وزرشکار مهاجر
این ورزشکار افغانستانی تا کنون در مسابقات مختلف در سطح ایران و استان خراسان رضوی مدال های زیادی کسب کرده است و در هفته گذشته از مسابقات سرتاسری مهاجران در تهران نیز موفق به کسب 2 مدال طلا شد.
وی گفت: 10 سال است که پیوسته ووشو کار می کنم و در طول یک دهه گذشته در میان ووشوکاران ایرانی و افغانستان نفر اول هستم و در حال حاضر نیز در تیم های لیک برتر ایران بازی میکنم.
گچ کاری که عضو لیگ برتر ایران شد
سید علی حسینی که در حال حاضر در منطقه محروم پنجتن در حاشیه شهر مشهد زندگی میکند و به شغل گچ کاری اشتغال دارد و از مشکلات مالی فراوانی رنج میبرد، گفت: متاسفانه من در طول 10 سال گذشته هیچ حمایت کننده مالی نداشتم.
وی خاطرنشان کرد: حتی پدرم که او نیز مانند من کارگر است با ورزش من به شدت مخالفت می کند چرا که این رشته پر هزینه است.
مشکل تأمین هزینه رفت آمد ورزشکار مهاجر
این جوان مهاجر ادامه داد: من حتی برای مسابقاتی که در خارج از مشهد برگزار می شود هزینه رفت و آمد خود را هم ندارم و کسی هم از من حمایت نکرده است و هفته گذشته که به تهران رفتم هزینه سفر را از دوستان خود قرض گرفتم.
وی در ادامه عنوان کرد: من صبح تا عصر مشغول گچ کاری هستم و فقط شب ها فرصت دارم که تمرین کنم، گاهی واقعا دلم میخواهد که ورزش را کنار بگذارم ولی دلم برای زحماتی که در این رشته کشیده ام و 10 سال از بهترین ایام عمر خود را صرف آن کرده ام می سوزد.
ووشوکاران مهاجر مورد حمایت قرار نگرفتهاند
سید علی حسینی افزود: بعد از 10 سال شما اولین نفری بودید که سراغ مرا را گرفتید و تا کنون هیچ کسی ووشوکاران مهاجر را حمایت نکرده است و اگر مسئولان فدراسیون ووشو افغانستان ما را مورد حمایت قرار دهند میتوانیم پشتوانه خوبی برای تیم ملی افغانستان باشیم.
«غلامعلی محمودی»، دبیر هیات ووشو مشهد و یکی از مربیان برجسته ایرانی است که در این رشته سالها متمادی با ورزشکاران مهاجر آشنایی دارد و در حال حاضر نیز مشغول آموزش ووشو به افغانستانیهای مقیم مشهد است.
ووشوکاران مهاجر در ایران فراوان هستند
وی از تشکیل کمیته ویژه مهاجرین افغانستانی در فدراسیون ووشو ایران یاد کرد و گفت: حضور ورزشکاران ووشو مهاجر در ایران فوق العاده زیاد است و یک کار عالی که بعد از سال ها به تازگی به همت رئیس فدراسیون ووشو ایران انجام شد.
محمودی گفت: تشکیل کمیته ووشو مهاجرین افغانستانی بود که در تهران تشکیل شد و در تمام استانهای مهاجر نشین نیز هیاتهای این کمیته برپا شده است و در استان خراسان رضوی هم این کمیته زیر نظر محمد بشیری فعالیت دارد.
درخشش ووشوکاران مهاجر مشهد در تهران
وی افزود در مسابقات اخیری که در تهران برگزار شد ووشوکاران مهاجر مشهد خوش درخشیدند و تواسنتند که در وزنهای مختلف مدال کسب کنند.
محمودی ادامه داد: این مسابقات انتخابی جام پارس بود که بعد از جام جهانی از اهمیت فوق العاده ای در ایران برخوردار است حتی از چین هم که حرف اول را در این رشته می زند در جام پارس شرکت می کند.
پیشرفت ووشوکاران مهاجر از کشور افغانستان
محمودی افزود: الان بازیکنان مهاجر در ایران حتی از بازیکنان داخل افغانستان بهتر بازی میکنند و برخی از این مهاجران الان در لیگ برتر ایران مشغول بازی هستند که بعد از چین بهترین لیگ جهان است که بسیاری از قهرمان جهان در لیک ایران بازی می کنند.
دبیر هیات ووشو مشهد در ادامه به استعداد بسیار بالای ورزشکاران مهاجر اشاره کرد و یادآور شد: این جوانان فوق العاده بازی می کنند و از استعداد و توانایی جسمی و روحی بسیار بالای برخوردار هستند که میتوانند در کنار بهترین بازیکنان جهان بازی کنند.
تبعیض بین ووشوکاران ایران و افغانستان نیست
وی تصریح کرد: من شاگردان افغانستانی زیاد داشتم و دارم و خدا را شکر از همه آن ها در طول این سال ها راضی بودم و هیچ گونه تبعیض و محدودیتی هم در این رشته وجود ندارد.
وی ادامه داد: کسی که توانایی و استعداد لازم را داشته باشد میتواند حرف اول را در میدان مسابقه بزند و الان هم در اکثر تمرینات ایرانی و افغانستانی در کنار هم مشغول تمرین هستند.
مشکلات مالی ورزشکاران مهاجر در ایران
وی به مشکلات مالی ورزشکاران مهاجر اشاره کرد و گفت: متاسفانه ورزشکاران مهاجر در مناطق محروم و حاشیه شهر مشهد زندگی می کنند و اکثریت هم کارگر هستند و باید نان آور خانواده خود باشند و برای همین هم نمیتوانند آنگونه که لازم است به تمرین بپردازند و حتی در بسیاری از ایام، هزینه سفر خود برای اعزام به مسابقات را ندارند.
«غلام محمد سروری»، مسئول شورای ورزشی مهاجرین مشهد، ضمن تایید مشکلات ووشو کاران مهاجر گفت: متاسفانه همه ما تا کنون از ورزشکاران ووشو غفلت کردیم و ما در تلاش هستیم تا بتوانیم نظر مساعد فدراسیون ووشو افغانستان و دیگر مسئولان دولتی را برای کمک به این ورزشکاران جلب کنیم.