به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از فارس، محمد حسین امیر احمدی رئیس مرکز مینزدایی جمهوری اسلامی ایران(IRMAC) در حاشیه مراسم امضا تفاهنامه همکاری با نمایندگان بین المللی مین زدایی بشر دوستانه ژنو در خصوص مفاد این تفاهم و چشم انداز آن اظهار داشت: نمایندگان بین الملل مین زدایی ژنو طی بازدیدی که از مناطق جنگی ما داشتند از گسترش آلوده بودن مناطق ما به مین اظهار تعجب کردند، لذا با بررسیها و مطالعات تفاهمنامهای را در راستای همکاری درزمینه مین زدایی امضا کردند.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران از دانش، تخصص و تجربه بسیار بالایی در خصوص مین زدایی برخوردار است، بنابراین ما به آنها گفتیم ایران میتواند این تجربیات را در عرصه بین المللی در اختیار دیگران قرار دهد.
رئیس مرکز مین زدایی ایران، با بیان اینکه تفاهمات صورت گرفته ما بیشتر در خصصو مسائل آموزشی فناوری بوده است خاطرنشان کرد: ایران تمایل دارد از نرم افزارهای تخصصی پاکسازی طرف مقابل در زمینه مین زدایی استفاده کند که در این تفاهمنامه تاکید شد که این نرم افزارها در اختیار ایران قرار گیرد.
امیر احمدی افزود: البته ایران خود به این توانمندی نرم افزاری دست یافته است ولی از طرف مقابل خواستیم که جوانب دیگر نرم افزار ما را بررسی کنند و برنامهها را در راستای هم افزایی ادامه دهیم.
وی درخصوص میزان مناطق آلوده به مین در کشورمان گفت: میزان مناطق آلوده ما چهار میلیون، دویست هزار هکتار بوده است که تا به امروز چهار میلیون و 130 هکتار پاکسازی شده است. و 70 هزار هکتار آن باقی مانده است که بیشتر در نقاط مرزی است.
رئیس مرکز مین زدایی کشورمان ادامه داد: همه سعی و تلاش و توان خود را با همکاری ارتش سپاه و شرکتها به کار گرفتهایم تا یکپارچه این موضوع مین زدایی به سرانجام برسد.
امیر احمدی در خاتمه تاکیدکرد: اولویت اول پاکسازی مین زدایی ایران در مناطق مسکونی است که اغلب آن پاکسازی شده است و در مرحله بعد مناطق کشاورزی و صنعتی قرار دارد که تمام تلاش خود را در این زمینه به کار گرفتهایم و امیدواریم در آینده نه چندان دور مشکل به نام مناطق آلوده مین نداشته باشیم.
کد خبر 68013
تاریخ انتشار: ۳۰ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۶:۵۷
- ۰ نظر
- چاپ
رئیس مرکز مینزدایی ایران گفت: میزان مناطق آلوده ما چهار میلیون، دویست هزار هکتار بوده است که تا به امروز چهار میلیون و 130 هکتار پاکسازی شده است و 70 هزار هکتار آن باقی مانده است که بیشتر در نقاط مرزی است.