به گزارش مشرق، روزنامه آفتاب یزد از قول محمود جامساز کارشناس اقتصادی نوشت: رکود اقتصادی، خود یکی از عوامل کاهنده تورم است. بنابراین جای تعجب نیست که اقتصاد رکودی ما با رشد نقدینگی 30 درصد از تورم یک رقمی برخوردار بوده باشد. زیرا اگر تورم 44 درصدی دوران احمدینژاد از آثار شوکهای وارده بر سطح عمومی قیمتها ناشی از اجرای پروژه مسکن مهر، یارانهها افزایش دلار 1000 تومانی به 3600 تومان حاصل شده بود، در زمان به قدرت رسیدن آقای روحانی بازار از آثار تورمی این شوکها خالی شده بود و شوک قیمتی جدیدی نیز به اقتصاد وارد نشد که بر تورم اثرگذار باشد. اما نکته بسیار مهم آن است که تورم در سبد مصرفی و معیشتی آحاد جامعه که حداکثر از 40 قلم کالا تجاوز نمیکند به چه میزان است؟
صرفنظر از روششناختی علمی در محاسبه نرخ تورم که مرتبط با متغیرهای کلان اقتصادی پیشگفته است، از منظر افکار عمومی کاهش شیب تورم و رسیدن به تورم تکرقمی آثار ملموسی بر اقتصاد و وضعیت معیشتی مردم برجای نگذاشته است.
این کارشناس اقتصادی افزود: از آنجا که موج گرانیها، اقلام سبد معیشتی آنان را به شدت محدود کرده و تامین مایحتاج روزمره آنان را با چالش روبهرو ساخته، لذا نسبت به آمارهای اعلامی بیتفاوتند و تنها جیب خود را میبینند که از ظرفیت پرداخت اجاره مسکن و هزینه ایاب و ذهاب، مخارج آموزش و پرورش فرزندان بهداشت و درمان خوراک و پوشاک که از اولویتهای نیازهای آحاد جامعهاند تهی است. در این میان تنها مرفهان متعلق به دو هرم بالای درآمدی جامعه از وضع موجود سودهای هنگفت نصیب خود ساخته و طبیعتا مایل به تغییر وضع موجود نیستند.
باید پذیرفت تحلیل آمارهای اعلامی که غالبا از سوی منابع مختلف رسمی ارائه شده و اغلب نیز متناقضاند، در سطح افکار عمومی جامعه که با واقعیات اقتصادی در چالشاند تاثیرگذار نیست و تنها آنان را نسبت به نتایج حاصله بیاعتناتر نسبت به بانیان نشر این ارقام بیاعتمادتر میسازد.