به گزارش مشرق، حسن هانیزاده کارشناس مسائل خاورمیانه در خصوص گذشت 200 روز از سلب تابعیت شیخ عیسی قاسم توسط دولت بحرین و تحصن بیش از 20 هزار نفر از شیعیان بحرین در منطقه «دراز» در اعتراض به این موضوع اظهار داشت: مردم بحرین از 6 سال پیش به دلیل شرایط نظام حاکم، دست به اعتراضات مسالمتآمیز زدند و خواستار اصلاحاتی در پیکره رژیم آلخلیفه شدند.
وی افزود: رهبران دینی انقلاب مردم بحرین بر این عقیده هستند که باید از طریق تظاهرات و طرح مطالبات خود و ایجاد فشار بینالمللی و منطقهای علیه رژیم آلخلیفه، به شکلدهی و ایجاد یک نظام پارلمانی و دموکراتیک کمک کنند.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه رژیم آلخلیفه به مطالبات مشروع مردم بحرین توجهی ندارد، عنوان کرد: آلخلیفه بدون توجه به مطالبات مردم از عربستان، انگلیس و آمریکا درخواست کمک کرده و عربستان سعودی دو گردان کماندویی را 4 ماه پس از قیام مردم بحرین به آنجا اعزام و سرکوب مردم را آغاز کرد.
هانیزاده با تاکید بر اینکه عربستان، آمریکا و انگلیس هم در سرکوب مردم بحرین مشارکت دارند، ادامه داد: این کشورها باید به مسئولیت خود در قبال مردم بحرین عمل کرده و نباید با سرکوب، شعلههای انقلاب مردم را خاموش کنند.
وی با اشاره به اینکه جامعه جهانی نگاه کاملا دوگانهای نسبت به قیامها و خیزشهای مردمی دارد، گفت: آمریکا، غرب و نهادهای بینالمللی نسبت به مطالبات مردم بیتفاوت بودند و در برابر کشتار مردم و سلب تابعیتها، سکوت اختیار کردند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به ماده 15 اعلامیه جهانی حقوق بشر اظهار داشت: در این ماده صریحا آمده که هیچ کشور و دولتی نمیتواند تابعیت یک شهروند را سلب کند.
هانیزاده تصریح کرد: رژیم آلخلیفه با سلب تابعیت از رهبران مذهبی بحرین، اعلامیه جهانی حقوق بشر را زیر پا گذاشته و قوانین بینالمللی را نادیده گرفته است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر رژیم آلخلیفه همچنان به سرکوب مردم بحرین ادامه دهد، ممکن است این انقلاب و اعتراضات مسالمتآمیز به خشونت کشیده شود و با توجه به آسیبپذیری رژیم آلخلیفه، این رژیم دچار فروپاشی خواهد شد.