کد خبر 67488
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۰:۴۶

وزير نفت درحالي "افزايش برداشت از ميادين مشترك" را اولويت‌ كاري خود در اين وزارتخانه قرار داد كه در تازه‌ترين گفت‌وگوي خود با ايسنا اعلام كرده كه هنوز در پارس جنوبي از قطر عقب هستيم.

به گزارش مشرق، رستم قاسمي در گفت‌وگو با ايسنا، در تشريح آخرين وضعيت برداشت ايران از ميدان مشترك پارس‌جنوبي، اظهار كرد: وضعيت ايران در ميادين مشترك بهتر مي‌شود.

وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا هم‌اكنون ايران همچنان از قطر در برداشت از اين ميدان عقب است يا اين‌كه خود را به سطح برداشت‌هاي قطر رسانده؟ تصريح كرد: هنوز از قطر عقب هستيم، ولي قطعا با برنامه‌هايي كه تدارك ديده‌ايم، وضعيت بهتر مي‌شود.

قاسمي همچنين با تاكيد بر اين‌كه ميادين مشترك قانون ندارد و قوانين كشور ما براي همسايگان قابل قبول نيست، گفت: اين ميادين مانند يك بشكه هستند كه هر طرف بايد تاجايي كه مي‌تواند از آنها برداشت كند.

وزير نفت با اشاره به تلاش براي همكاري‌ با عراق در زمينه ميادين مشترك، گفت: باتوجه به اين‌كه اكنون برداشت ايران از ميادين مشترك با عراق نسبتا كم است، سعي كرديم با عراقي‌ها شركت مشتركي براي برداشت از اين ميادين تشكيل دهيم، ولي رسيدن به توافق براي چنين شركتي سخت است، چرا كه عراقي‌ها مي‌گفتند ايراني‌ها بايد براي اين ميادين سرمايه‌گذاري كنند و پس از آن باهم از ميدان مشترك برداشت كنيم. از طرفي تعلل در اين ميادين نيز جايز نيست، چرا كه قطعا آمريكايي‌ها و غربي‌ها با سرمايه‌گذاري در اين بخش، از ميادين مشترك همسايگان، برداشت را آغاز مي‌كنند.

وي با اشاره به استقبال ايران از سرمايه‌گذاري سريع در ميادين مشترك، گفت:‌ كساني كه از منابع مالي برخوردارند و حاضرند در اين ميادين سرمايه‌گذاري كنند را به هيچ وجه نبايد درگير كارهاي اداري و بروكراسي كنيم كه گاهي ممكن است تا يك‌سال به طول بيانجامد. بنابراين پيشنهاد ما اين است كه سرمايه‌گذاراني كه مايل به تامين مالي اين پروژه‌ها هستند، باتوجه به فوريت كار با قيمت‌هاي روز جهاني و با ترك تشريفات، كار خود را در ميادين مشترك آغاز كنند.

وي برنامه پنجم توسعه را در مورد نفت برنامه‌اي همراه با نواقص دانست كه قابل اصلاح است و گفت: اين برنامه در بخش ميادين مشترك بايد با اصلاحاتي همراه شود، چراكه هم‌اكنون برداشت ايران در اين ميادين از سطح انتظار پايين‌تر است.

در همين رابطه معاون اول رئيس جمهوري نيز با تاكيد بر اينكه عقب ماندگي ايران از قطر در برداشت از ميدان مشترك پارس جنوبي شايسته اين آب و خاك نيست، گفته كه بايد جلوي اين وضعيت را بگيريم.

محمدرضا رحيمي به وضعيت ميدان نفتي مشترك پارس جنوبي اشاره و عنوان كرد كه در پارس جنوبي از قطر عقب‌تر هستيم، اما اصلا به ايران با اين همه عظمت مي‌آيد كه عقب‌تر باشد؟!

وي ادامه داد: اكنون ما منابع مشترك داريم، اما قطر بيشتر از ما برداشت مي‌كند كه بايد جلوي اين وضعيت گرفته شود و اجازه ندهيم چنين اتفاقات صورت گيرد.

وي پيش از اين در مراسم معارفه محمد علي آبادي به عنوان سرپرست وزارت نفت هم در ارتباط با وضعيت پارس جنوبي گفته بود: برداشت بيشتر قطر از اين ميدان غصه‌اي است كه در دل تمام ايراني‌ها وجود دارد و آنان را مي آزارد و بنده به نمايندگي از دولت دست تمامي تلاشگراني كه اين غصه را به شادي تبديل كنند، مي‌بوسم.

او در عين حال ياد آور شده بود كه قطر كشور كوچكي است كه سبقت‌گرفتن آن در برداشت از ميادين زيبنده تلاشگران عرصه‌ي نفت ما نيست.

در همين رابطه مديرعامل سازمان منطقه ويژه اقتصادي انرژي پارس نيز اخيرا به ايسنا گفته بود كه اكنون برداشت‌هاي زيادي از اين ميدان صورت مي‌گيرد و قطر سرمايه‌گذاري‌هاي مختلفي انجام داده و فاز‌هايي كه اين كشور بلوك‌بندي كرده، همان فاز‌هايي است كه ما هم هدف‌گذاري كرده‌ بوديم. به هرحال برداشت ما تا سه سال آينده نه تنها با قطر مساوي مي‌شود، بلكه حتي ممكن است از قطر پيشي هم بگيريم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس