سرویس جهان مشرق- عبدالله در حالی که کنار یک کارخانه سیمان قدرم میزند، به خبرنگار واشینگتنپست میگوید اینجا تا کنون 53 بار در حملات عربستان بمباران شده است. تنها در یک حمله که بمبها در ورودی کارخانه اصابت کرد، 15 نفر کشته شدند.
عبدالله از مدیران این کارخانه با 1500 کارگر بود. او ادامه میدهد «آنها که مردند، تنها نمردند. ما هم با آنها مُردیم». او راست میگوید. او و هزاران فردی که تداوم زندگی و رفاهشان به چرخیدن چرخهای این کارخانه وابسته بود، حالا نه خود در یمن جنگزده جایی دارند و نه سرمایهشان.
انوار یکی دیگر از کارخانهداران یمنی است. او میگوید کارخانهاش با یکچهارم ظرفیت در حال فعالیت است زیرا بر اثر بمباران نیروگاهها، برق در این کشور، کمیاب و گران شده است.
مرغداری او نیاز به دانههای غذایی و واکسن پرندگان دارد، اما واردات این محصولات به دلیل محاصره یمن از سوی عربستان ممکن نیست یا بسیار با تأخیر و نامنظم صورت میگیرد. این موجب شده او و بسیاری از همکارانش مجبور به استخدام شناورهای شخصی شوند که به نوبه خود هزینه تولید آنها را بالا در شرایطی که کسی حاضر به بیمه این شناورها نیست، بالا برده است.
علاوه بر همه اینها، بحران بانکی، امکان تبادل ارز را برای تعاملات مالی انوار و فعالان اقتصادی دیگر با شرکتهای خارجی، بسیار دشوار ساخته است.
در هیاهوی جنگی که تنها اخبار سیاسی از آن منتشر میشود یا نهایتاً اقشار فقیر و حالا جنگدیده به تصویر کشیده میشوند، یک قربانی گمنام در حال جاندادن است: طبقه متوسط. ستون فقرات اقتصاد کشوری که پیش از جنگ نیز ضعیفترین اقتصاد منطقه را داشت، حالا زخمیتر از همیشه است.
عبدالله مدیر کارخانه سیمان میگوید مجموعه صنعتی او 53 بار بمباران شده است
واشینگتنپست درباره وضعیت بنگاههای اقتصادی در یمن مینویسد «حملات هوایی تقریباً تمام صنایع را هدف گرفته و مشاغل و آرزوهای بیشماری را نابود کرده است. محاصره هوایی، دریایی و زمینی از سوی کشور همسایه، عربستان سعودی، سوخت و غذا را کمیاب کرده و قیمتها را در کشوری که 90% از مواد غذایی و دارویی خود را وارد میکند، به صورت نجومی بالا برده است. این در کنار بحران بانکی، کارکنان دولت را بدون حقوق گذاشته و به فعالیتهای اقتصادی صدمه زده است».
کار بجایی رسیده که کریستوفر شروود سخنگوی ارتش ایالات متحده در تلاش برای تبرئه واشینگتن برآمده و گفته است «ایالات متحده هیچ نقشی در هدفگیری یا تعیین اهداف در حملات ائتلاف سعودی در یمن ندارد».
طبق برآورد اتاق صنعت و تجارت صنعا، دستکم 200 مرکز صنعتی طی حملات عربستان آسیب دیده یا نابود شده است. برآورد ارگانهای سازمان ملل نیز نشان میدهد رشد اقتصادی یمن در سال گذشته منفی 34.6% بوده و احتمالاً سال جاری نیز 11% سقوط کرده است.
منبع
https://www.washingtonpost.com/world/middle_east/the-latest-casualty-of-yemens-war-a-small-but-vital-middle-class/2016/12/26/07e051ba-e2a5-4f3f-b784-c4ed7a60fba2_story.html?utm_term=.9854d150165b