سرویس جهان مشرق- خبرگزاری آمریکایی اسوشیتدپرس در گزارش اخیر خود با عنوان «انتخابات آمریکا هنوز برابر تقلب و دستکاری آسیبپذیر است» واقعیت سنگینی را در این مورد علنی کرده است.
تحلیلگران این خبرگزاری به پایان دعوی حقوقی جیل استاین نامزد انتخابات ریاستجمهوری آمریکا از حزب سبز در 12 دسامبر جاری اشاره میکنند که با نظر قاضی فدرال منتفی اعلام شد، اما اضافه میکنند حتی قبل از بستهشدن این پرونده نیز میشد با قطعیت اعلام کرد بازشماری آرا دستکم در 11 ایالت هیچ چیزی را اثبات نمیکند.
دلیل این امر به نظر آنها سازوکار تمامالکترونیک در اخذ و شمارش آرا با دستگاههای قدیمی است که بر اساس آن، دیگر برگه رأیی وجود ندارد تا دادههای دیجیتال را با آن تطبیق دهند. بنابر این دستکاری در آرا یا هک حرفهای دادهها قابل کشف نیست. دست کم در 11 ایالت از جمله پنوسیلوانیا که جیل استاین بر بازشماری آرای آن تأکید داشت، اکثریت مراکز رأیگیری از چنین دستگاههایی استفاده میکنند.
بحث دستکاری در آرای انتخابات اخیر زمانی اوج گرفت که ایمیلهای ستاد مرکزی حزب دموکرات هک شد و انتشار علنی آنها در سایت ویکیلیکس موجب استعفای مسئولان آن شد.
ایمیلها نشان میداد مسئولان ستاد مرکزی حزب دموکرات تمایل آشکاری به هیلاری کلینتون دارند و بیطرفی کامل را در برنامهریزیها رعایت نکردهاند.
تحلیلگران اسوشیتدپرس ادامه میدهند اقدام گروهی از دانشمندان دانشگاههای آمریکا در انجام تست هک ماشینهای رأیگیری تأییدکننده این نگرانیها است. نتایج هک آزمایشی آنها طی 10 سال گذشته در نیویورک، کایفرنیا، اوهایو و مانند آن نشان داده این دستگاهها به شدت در برابر دستکاری و تغییر آمار، آسیبپذیر هستند.
حقوقدانان حزب سبز ایالات متحده معترض بوده و هستند در شرایطی که بسیاری از دموکراسیهای پیشرفته دنیا مانند آلمان، بریتانیا، ژاپن و مانند آن همچنان کاغذ را از سامانه رأیگیری خود حذف نکردهاند، چه ضرورتی برای این اقدام در ایالات متحده هست؟
سخنی که کِی استیمسِن سخنگوی انجمنی متشکل از مقامات برجسته ایالتی در آمریکا در مورد احتمال دستکاری نتایج انتخابات گفت، حقایق زیادی را بازگو میکند. او گفت «توطئه گستردهای» نیاز است تا چنین اتفاقی بیافتد. این بدان معنا است که این اقدام اگر چه مشکل است، اما قطعاً محال نیست.
جیل استاین تلاش زیادی برای بازشماری آرای پنسیلوانیا صورت داد، اما هیلاری کلینتون با او همراه نشد، شاید از آن جهت که زیرسؤالبردن فرآیند رأی گیری ممکن است آرای اوباما در دو دوره گذشته را نیز شبههدار سازد
چرا تا به حال، دستگاههای دیجیتال اخذ رأی که عمر برخی از آنها به بیش از 10 سال میرسد، به روزرسانی نشده است؟ یک پاسخ اصلی به این پرسش، محاسبات هزینه-فایده از سوی شرکتهای خصوصی است. 15 شرکت در تولید دستگاههای فعلی نقش داشتهاند، اما اگر اکنون در این حوزه سرمایهگذاری کنند، سالانه حداکثر 200 میلیون دلار درآمد خواهند داشت.
به خاطر همین مسائل است که اندرو اَپل، استاد علوم رایانه در دانشگاه پریسنتون از کنگره خواسته یک بار برای همیشه این دندان لق را دور بیاندازد و با تصویب یک طرح با اختصاص هزینهای به استفاده از دستگاههای کهنه اخذ رأی پایان دهد.
منبع
http://hosted.ap.org/dynamic/stories/U/US_ELECTION_2016_HACKING_THE_VOTE?SITE=AP&SECTION=HOME&TEMPLATE=DEFAULT&CTIME=2016-12-26-03-30-44