در حالي که امسال به دليل حمايت نكردن وزارت ارشاد از برگزاري جشنواره فرهنگي رسول آفتاب دوره ششم اين جشنواره برگزار نمي‌شود، 10 کتاب منتخب پنج دوره گذشته، امروز در سازمان اوج رونمايي خواهد شد.

به گزارش مشرق، در حالي که امسال به دليل حمايت نكردن وزارت ارشاد از برگزاري جشنواره فرهنگي رسول آفتاب دوره ششم اين جشنواره برگزار نمي‌شود، 10 کتاب منتخب پنج دوره گذشته، امروز در سازمان اوج رونمايي خواهد شد. رحيم مخدومي دبير جشنواره در گفت‌و‌گویی درباره برگزار نشدن جشنواره رسول آفتاب و همچنين رونمايي از کتاب‌ها توضيحاتي را ارائه داده است.
 
بعد از برگزاري پنج دوره از جشنواره، امسال خبري از برگزاري «رسول آفتاب» نيست، چرا دوره ششم برگزار نشد؟!

ما هر سال از ابتداي مهر‌ماه فراخوان جشنواره را مي‌داديم و 9 دي‌ماه اختتاميه برگزار مي‌شد، سه سال هم بود که فراخوان به صورت بين‌المللي منتشر مي‌شد چون موضوعاتي مانند «فتنه شيعه انگليسي» و «اسلام تکفيري» از جمله موضوعاتي بودند که گستره بين‌المللي داشتند. برگزاري جشنواره از فراخوان، دعوت مهمانان و اسکان گرفته تا اهداي جوايز و ترجمه آثار هزينه‌هاي قابل‌توجهي دارد. در طول سال‌هاي برگزاري جشنواره، ارشاد نه‌تنها به نامه‌هاي ما پاسخ نداد بلکه تقاضاي ما براي جلسه با معاون فرهنگي وزير و ارائه گزارش برگزاري جشنواره هم بي‌پاسخ ماند. مشاور معاون فرهنگي هم به صراحت گفت رديف بودجه‌اي براي اين جشنواره‌ها نداريم.

در سال‌هاي گذشته با کمک بخش‌هاي غيردولتي «رسول آفتاب» برگزار مي‌شد، اما امسال فشار زياد بود و نتوانستيم جشنواره را اجرا کنيم.
 
پس مشکلات اقتصادي و بي‌مهري ارشاد باعث شد امسال شاهد برگزاري جشنواره نباشيم!

اوضاع ناشران هم مثل اوضاع اقتصادي کشور خراب است. بد بودن اوضاع فرهنگي هم مختص اين دولت نيست و ربطي به اصولگرا يا اصلاح‌طلب ندارد، هيچ وقت دولت‌ها توجه لازم به حوزه فرهنگ نداشته‌اند، اما اگر کارگر کارخانه يک ماه حقوق نگيرد، گرسنگي خانواده‌اش در آخر ماه خودش را نشان مي‌دهد ولي گرسنگي فرهنگي مدت‌ها طول مي‌کشد تا بروز پيدا کند و زماني هم که نمايان شد خيلي سخت مي‌شود آن را بهبود داد.
 
چرا ارشاد حاضر نشد به جشنواره کمک کند؟

وقتي گفتند رديف بودجه نداريم و نمي‌توانيم به جشنواره رسول آفتاب کمک کنيم ما تصورمان اين بود که اين روش السويه فرهنگي دولت است، اما زماني که مي‌بينيم معاون فرهنگي با دسته گل به ديدار ناشر خاطي و هتاک به نظام مي‌رود و از وي دلجويي مي‌کند يا علي جنتي، وزير سابق ارشاد سعي مي‌کرد سراغ معاندين نظام را بگيرد و آنها هم به وي اعتنا نمي‌کردند، متوجه شديم که اساس کار اين دولت در حوزه فرهنگ سياسي‌کاري است. سياست‌هاي وزارت ارشاد اين دولت برخلاف اهداف وزارت ارشاد جمهوري اسلامي است. مردم ما ماليات مي‌دهند و از مسئولان انتظار دارند اين ماليات‌ها را در راستاي پيشبرد اهداف انقلاب و منويات نظام اسلامي و حضرت آقا مصرف کنند که در عمل اين کار اتفاق نمي‌افتد.
 
آيا همکاري نکردن ارشاد به تعطيلي کامل جشنواره «رسول آفتاب» منجر خواهد شد؟

نه، قصد تعطيلي جشنواره را نداريم، بلکه تلاش مي‌کنيم حداقل دوسالانه برگزار کنيم. ولي نگاه کنيد حدود سه سال و نيم پيش وقتي مديرکل ارشاد تهران منصوب مي‌شود، اولين کارش اين است که محل اجراي جشنواره را از ما بگيرد. ساختماني بي‌کار و تقريباً مخروبه که نگهداري آن براي وزارت ارشاد هزينه داشت و محل تجمع معتادان بود را در دولت قبل به ما دادند، اما در دولت جديد مديرکل ارشاد عزم خود را جزم کرد که اين ساختمان را بگيرد. معلوم نيست از چه چيز مي‌ترسند، مگر در آن محل غير از موضوعاتي مانند سيره شهدا، جنگ نرم و دغدغه‌هاي فرهنگي انقلاب کاري انجام مي‌شد؟! اين آقايان هيچ‌گونه روي خوشي به اين جشنواره نشان ندادند.
 
در مورد رونمايي از کتاب‌ها هم که قرار است امروز رونمايي شود نيز توضيح مي‌دهيد؟

در واقع اين کتاب‌ها مروري بر پنج دوره گذشته است که سال قبل و در اختتاميه جشنواره امکان رونمايي از آنها پيش نيامد و اهالي فرهنگ از آن زمان منتظر عرضه اين کتاب‌ها بودند و شامل «چت مقدس»، «عاشوراي اغتشاش»، «خرابکار اجاره‌اي»، «دانشجو جنبش يا کرنش»، «رجل سياسي»، «پرچم‌هاي سياه»، «اسلام امريکايي در حصار کاريکاتور»، «دختران فيروزه‌اي»، «حرف‌هاي در گوشي» و «آقازاده عزيز» است.
 
منبع : روزنامه جوان


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس