به گزارش مشرق،«مجمع گزینندگان آمریکا» (الکترال کالج) بامداد سهشنبه (به وقت تهران) رسماً «دونالد ترامپ» را به عنوان چهل و پنجمین رئیسجمهور این کشور انتخاب کرد.
«ترامپ» در حالی بامداد سهشنبه حداقل 270 رأی الکترال لازم برای معرفی رسمی به عنوان رئیسجمهوری آمریکا را کسب کرد که تظاهراتهای گسترده در این کشور، خواستار جلوگیری از ورود وی به کاخ سفید بودند.
در انتخابات آمریکا مردم مستقیماً نامزدهای ریاستجمهوری را انتخاب نمیکنند بلکه در روز رأیگیری (که 8 نوامبر سال جاری برگزار شد)، در واقع 538 عضو مجمع گزینندگان را انتخاب میکنند. این اعضا که به آنها «گزیننده» یا «الکتور» گفته میشود، در مرحله بعد (یعنی نشست مجمع گزینندگان که بامداد امروز برگزار شد) به نمایندگی از مردم رأی داده و رئیسجمهور آمریکا را انتخاب میکنند.
هر ایالت در آمریکا بر حسب جمعیتی که دارد، تعداد خاصی «گزیننده» در نشست مجمع گزینندگان دارد که برابر است با جمع تعداد قانونگذاران آن ایالت در دو مجلس نمایندگان و مجلس سنای آمریکا.
از آنجا که مجلس نمایندگان جمعاً 435 و مجلس سنا 100 قانونگذار دارد، شمار کل گزینندهها برابر 535 نفر خواهد بود. از طرف دیگر برای «واشنگتن دیسی» (یا ناحیه کلمبیا) با آنکه در تقسیمات کشوری آمریکا جزء ایالتها نیست، 3 گزیننده در نظر گرفته است. بنابراین، مجموع اعضای مجمع گزینندگان 538 نفر است که در صورتی که نامزدی بتواند 270 رأی آنها را کسب کند به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب خواهد شد.
از لحاظ تئوری آنچه رسمی شدن انتخاب رئیسجمهور را به برگزاری نشست مجمع گزینندگان موکول میکند این است که در واقع اعضای این مجمع (الکتورها) هیچ منع قانونی برای رأی دادن به نامزدی غیر از نامزدی که مردم به وی دادهاند، ندارد. به عنوان مثال ممکن است یک نامزد با کسب آرای مردمی تمامی 55 رأی الکترال ایالت کالیفرنیا را از آن خود کرده باشد، اما گزینندهها میتوانند تصمیم بگیرند که رأیشان را به فرد دیگری بدهند.
در واقع، هدف از برگزاری تظاهراتهای دوشنبه در شهرهای آمریکا نیز متقاعد کردن این گزینندهها برای رأی به فردی غیر از ترامپ و جلوگیری از ورود وی به کاخ سفید بود. تلاشی که البته ناکام ماند.