به گزارش مشرق، مهدی فضائلی -حدود سه سال است که مردم ایران با این کلمه شبانهروز درگیرند و در باره آن می گویند و می شنوند و میینند!جریان های سیاسی مختلف در باره برجام به گفت وگو و مجادله مشغول بوده و هستند و هزاران یادداشت و مقاله و مصاحبه در داخل و خارج کشور به آن اختصاص پیدا کرده است.
آیا می شود چنین موضوعی را آنهم در زمان خودش و نه پس از گذشت زمان و در روز روشن،تحریف کرد؟!
بعید است این کار به راحتی ممکن باشد اما متأسفانه تلاش برای انجام آن ظاهرا" به راحتی انجام می شود،مگر با خوشبینی آمیخته با ساده لوحی بگوییم یک اشتباه ساده بوده است!
بسیاری از مردم و اکثریت نخبگان میدانند که مواضع رهبری در موضوع برجام چه بوده و چه هست.
مردم و نخبگان می دانند کلیت مذاکرات هستهای و از جمله مذاکرات دوجانبه با آمریکایی ها برسر این موضوع، بدرخواست و اصرار دولت و با اجازه مشروط رهبری انجام گرفت.
مردم و نخبگان می دانند هرچند چتر تایید و حمایت رهبر حکیم انقلاب اسلامی در طول مذاکرات بر سر مذاکره کنندگان گسترده بود لیکن ایشان ضمن تعدیل بی انصافی و بداخلاقی برخی منتقدین،همواره تذکرات و بعضا" گلایههای جدی را از روند مذاکرات داشتهاند که برخی آنها در دیدارهای عمومی ایشان نیز منعکس شده است.
نکته دیگر تصریحات رهبر انقلاب به برخی نکات مهم است.از جمله تصریح ایشان به عدم مداخله در جزئیات؛که البته عدم مداخله بمعنای عدم اشراف نیست. همچنین تصریح ایشان در سخنرانی اول فروردین حرم رضوی به اینکه وزیر امور خارجه کشورمان نزد ایشان اعتراف کرده که نتوانسته اند برخی خطوط قرمز تعیین شده از سوی رهبری را رعایت کنند.
و همچنین نامه 9 مادهای 29 مهر 94 ایشان به رییسجمهور در باره الزامات پذیرش برجام که یک موافقت کاملا" مشروط بود.
در ذیل بند سوم این نامه چنین آمده است. "...از آنجا که پذیرش مذاکرات از سوی ایران اساساً با هدف لغو تحریمهای ظالمانهی اقتصادی و مالی صورت گرفته است و اجرائی شدن آن در برجام به بعد از اقدامهای ایران موکول گردیده، لازم است تضمینهای قوی و کافی برای جلوگیری از تخلّف طرفهای مقابل، تدارک شود، که از جملهی آن اعلام کتبی رئیسجمهور آمریکا و اتّحادیهی اروپا مبنی بر لغو تحریمها است."
و سرانجام نظر ایشان در شهریور سال جاری در دیدار با هیات دولت که مجددا" ضمن تشکر از تلاش دست اندرکاران برجام،به صراحت چنین گفتند:" بنده به برجام انتقاد دارم، ایراد دارم، این را هم گفتهام؛ هم به شماها گفتهام، هم در عَلَن گفتهام..."
حال با توجه به همه این اظهار نظر های صریح که گویای نوع نگاه و موضع رهبری به برجام است،ادعای جناب روحانی در روز دانشجو مبنی بر هماهنگی کامل و قدم به قدم با رهبری و دستور جدی برای اجرای دستورات ایشان،بسیار سوال برانگیز بود.
جناب آقای روحانی!اگر نظرات و دستورات رهبری کامل اجرا شده است،اعتراف آقای ظریف مبنی بر عدم رعایت برخی خطوط قرمز به چه معناست؟
اگر برای اجرای همه دستورات رهبری،دستور قاطع داده اید،برای گرفتن اعلام کتبی از رئیس جمهور آمریکا چه اقدامی کردید؟
اگر هرآنچه در برجام انجام شده است با هماهنگی کامل با رهبری بوده،تصریح ایشان به انتقاد و ایراد بربرجام در دیدار شما و هیات دولت و سکوت شما چه معنی دارد؟
سخنان جناب آقای روحانی در روز دانشجو،ممکن است برای افراد بی اطلاع و کم اطلاع قابل پذیرش باشد اما اکثریت مردم و نخبگان در سست بودن و مغالطه آمیز بودن آن تردید ندارند.
هر چند نوک تیز پیکان حمله ما باید به سمت شیطان اکبر باشد و هست اما بسیاری از صاحب نظران ،سخنان روز دانشجوی جناب رییسجمهور در خصوص برجام را نشانه آشکار از خوردن تیر برجام به سنگ و تلاش ایشان برای رفع مسئولیت از این خطا در تیراندازی ارزیابی کردند!