وی ادامه داد: البته برخی از افرادی که گول رسانه ها را خورده بودند نه بازداشت شده ونه تعحت تعقیب قرار گرفتند اما با افرادی که با فراخوان جریان ضد انقلاب آمده بودند برخورد قانونی شد . نیروی انتظامی نیز بر اساس وظیفه قانونی باید با جرم مشهود و سازمان یافته برخورد کند.
سخنگوی قوه قضائیه با اشاره به سالروز ترور آیت الله قدوسی نخستین دادستان کشور پس از انقلاب اسلامی افزود: این شهید به دست تروریست ها به شهادت رسید. تروریست هایی که هزاران نفر از مردم، علما، دانشمندان و پیر و جوان را ترور و شهید کردند و امروز با حمایت مدعیان دروغین مبارزه با تروریست به فعالیت خود ادامه می دهند.
وی در ادامه به عفو عمومی متهمان اشاره کرد و گفت: به مناسبت عید فطر، تعدادی از مجرمان را همانند سالهای گذشته با موافقت مقام معظم رهبری عفو کردیم. در اسلام و قوانین جمهوری اسلامی جرم و جنایت علیه نفوس، ناموس، امنیت و جان مردم بسیار حائز اهمیت است و هر فردی مرتکب آن شود مجازات خواهد شد. البته همین اسلام که علیه این امور سخت گیری کرده است ما را سفارش می کند که هر گاه فرد مجرمی توبه کرد و در مقام جبران مافات برآمد مشمول رحمت الهی و عفو قرار گیرد.
حجت الاسلام محسنی اژه ای تصریح کرد: در قوانین ما اگر فردی قبل از اینکه تحت تعقیب قرار گیرد در محکمه حاضر و توبه کند مجازات نمی شود.
تشدید مجازات افرادی که پس از عفو مرتکب جرم شوند
سخنگوی قوه قضائیه از تشدید مجازات افرادی که پس از عفو مرتکب جرم شوند خبر داد و تاکید کرد: کسانی که مشمول عفو شده اند اگر دوباره وسوسه و مرتکب همان جرم یا جرم مشابه شوند مجازاتشان تشدید می شود. به مجرمانی که عفو شده اند توصیه می کنم تا در دام شیطان قرار نگیرند.
وی با اشاره به تغییر آئین نامه زندانها و عفو تصریح کرد: در سال 88 و 89 بر اساس درخواست مردم، قوه قضائیه آئین نامه زندانها و عفو را ارزیابی و تغییر داد. بر این اساس افرادی که آزاد شده یا عفو می شوند روی آنها کار کارشناسی و مراقبتی انجام می شود. رفتار آنها در طول حبس ، رفتار با خانواده و عملکرد آنها امتیازاتی را برای زندانی به همراه دارد که اگر به حد نصاب امتیاز لازم برسد به مرخصی رفته یا با آزادی مشروط او موافقت می شود.
حجت الاسلام محسنی اژه ای ادامه داد: همچنین به مردم توصیه می کنم که اگر فردی مرتکب جرم شد او را همیشه به عنوان فردی مجرم و زندان رفته نبینیم و فرصت جبران و زندگی دوباره به او دهیم.
رسیدگی بدون نوبت به پرونده های جرایم خشن
وی در مورد اظهارات اخیر وزیر دادگستری مبنی بر اینکه هنوز دیه 90 میلیون تومانی اجرایی نشده است، گفت: ماده 294 مجازات اسلامی در مورد معرفی دیه می گوید دیه مالی است که به سبب جنایت بر نفس یا عضو به مجنی الیه یا به ولی به اولیای دم پرداخت می شود. همچنین در ماده 297 آمده است مقدار دیه برای فرد مسلمان یکی از شش مورد است که می تواند خود متهم آن را انتخاب کند. یکصد شتر سالم و بدون عیب که خیلی لاغر نباشد. دوم، 200 گاو سالم بدون عیب خیلی لاغر نباشد. سوم، یک هزار گوسنفد بدون عیب که خیلی لاغر نباشد. چهارم، 200 لباس حوله یمنی ، پنجم هزار دینار مسکوک سالم طلا که هر دینار یک مثقال طلا است و ششم، 10 هزار درهم سالم. که موارد4 و 5 و 6 عملا قابل اجرا نیست و متهم سه مورد شتر، گاو و گوسفند را می تواند به عنوان دیه پرداخت کند.
وی در مورد زمان برگزاری دادگاه فائزه هاشمی گفت: یک ماه مهلت خواسته بودند که در پایان یک ماه دادگاه وی برگزار می شود. پرونده اختلاس مدیران نفتی هنوز به دادگاه نرفته است.