به گزارش مشرق"نعيم دراني "، کارشناس سازمان امداد اضطراري پزشکي بينالملل (مرلين) در گفتوگو با فارس در اسلامآباد نسبت به بروز دو ميليون مورد ابتلاي به بيماري مالاريا طي چهار ماه آينده در مناطق سيلزده پاکستان هشدار داد و گفت: در مقايسه با سال گذشته که آمار مبتلايان به مالاريا در سراسر کشور 1.3 الي 1.5 ميليون نفر در کل سال بود، بايد طي چهار ماه آينده آماده رويارويي با دو ميليون مورد ابتلاي به مالاريا تنها در مناطق سيلزده باشيم.
وي با اشاره به آنکه تمامي 62 ناحيه آسيب ديده از سيل شديداً استعداد ابتلاي به مالاريا را دارند، گفت: با توجه به آنکه مردم اين نواحي بيخانمان شدهاند، امکان انتقال بيماريها نيز به شدت افزايش يافته است و زندگي 20 ميليون نفر بواسطه مالاريا در خطر قرار گرفته است.
دراني همچنين نسبت به بروز موج دوم بيماري در کشور سيلزده پاکستان يعني انگل کشنده "مالاريا پلاسموديوم " که ميتواند موجب ابتلاي به مالارياي دماغي نيز شود، هشدار داد.
کارشناس سازمان مرلين در پاکستان با اشاره به تغييرات فصلي پيش رو گفت: بروز مشکل در خدمات بهداشتي، کمبود نيروهاي پزشکي آموزش ديده، حرکت جمعيت زيادي از مردم و شرايط آب و هوايي خاص همچون تابستان طولاني مدت و بارانهاي زياد ميتواند موجب بروز يک اپيدمي شود.
دراني همچنين تاکيد کرد: تلاشهاي موثري در جريان است تا آمادگي لازم جهت ورود به فصل مالاريا بدست آيد اما به هر حال اين کار با توجه به وسعت مناطق سيلزده بسيار دشوار است.
وي افزود: مردم ميپرسند که آيا ما آماده هستيم و من پاسخ ميدهد که هيچ کس نميتواند واقعا آماده باشد.
بر اساس اين گزارش آمار آسيبهاي ناشي از سيل سير صعودي دارد، بطوريکه تعداد افراد بيخانمان شده بواسطه سيل با افزايش دو برابري به چهار ميليون نفر رسيده است.
همچنين هشت ميليون نفر نياز فوري به مواد غذايي، سرپناه و آب بهداشتي دارند و بطور کلي نزديک به 21 ميليون نفر تحت فشارهاي ناشي از بروز سيل قرار گرفتهاند.
يک کارشناس سازمان "امداد اضطراري پزشکي بينالملل " در پاکستان نسبت به بروز اپيدمي مالاريا در مناطق سيلزده اين کشور هشدار داد.