کد خبر 64323
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۰ - ۱۷:۳۶

رييس سازمان انرژي اتمي گفت: 'توليد اورانيوم با غناي 20 درصد در ايران، نه تنها همچنان ادامه دارد و متوقف نشده است بلكه متوقف نيز نخواهد شد.'

دكتر 'فريدون عباسي' اين اظهارات را در ادامه گفت‌وگوي با ايرنا به مناسبت هفته دولت و در پاسخ به سوالي درباره ميزان اورانيوم غني شده در كشور مطرح كرد.

معاون رييس جمهوري گفت: ميزان ذخيره اورانيوم غني شده در ايران در اختيار آژانس بين المللي انرژي اتمي قرار دارد و از رسانه اي كردن آن پرهيز مي كنم.

عباسي افزود: بر اساس توافقي كه با آژانس بين المللي انرژي اتمي داشته‌ايم، آنها بايد به ما اطمينان دهند كه اطلاعات مربوط به برنامه هسته اي صلح آميز ايران در آژانس محفوط مي ماند و از اين رو مقدار ذخيره كنوني را اعلام نمي كنم چرا كه اين آمار در اختيار آژانس قرار دارد.

** توليد اورانيوم غني شده به ميزان مورد نياز رآكتور تهران

خبرنگار ايرنا در ادامه اين گفت‌وگو كه در سالن شهيد شهرياري سازمان انرژي اتمي انجام شد، از معاون رييس جمهوري درباره زمان توليد سوخت رآكتور تحقيقاتي تهران با غناي 20 درصد پرسيد.
رييس سازمان انرژي اتمي با بيان اين كه در توليد سوخت راكتور تهران مشكلي نداريم، خاطرنشان كرد: اكنون به اندازه كافي اورانيوم غني‌ شده 20 درصد در دسترس هست.

عباسي با بيان اينكه روند توليد سوخت راكتور تهران را ادامه خواهيم داد، افزود: اكنون نصب برخي تجهيزات با تاخير انجام شده است.

وي با يادآوري اينكه نيازمند تجهيزات زيادي براي خط توليد هستيم، خاطرنشان كرد: هم اكنون ساخت تجهيزات توسط سازندگان داخلي انجام مي‌شود.

معاون رييس جمهوري گفت: آمادگي داريم كه وقتي تجهيزات آماده شد، با توجه به آماده بودن فضا و محل نصب تجهيزات و تاسيسات، دستگاه‌هاي جديد به تدريج نصب و فرآيند توليد را راه‌اندازي كنيم.

** از نظر علمي و فني مشكلي در توليد سوخت 20 درصد نداريم

رييس سازمان انرژي اتمي ايران در ادامه با تاكيد بر اين كه از نظر علمي و فني مشكلي در جهت توليد سوخت 20 درصد نداريم، يادآور شد: با توجه به ساخت سوخت مجازي، تمام فرآيندهاي مكانيكي و متالوژيكي مورد نياز با موفقيت انجام شده است.

وي با بيان اينكه سوخت مجازي رآكتور تهران مراحل آزمايش مكانيكي و جاي‌گذاري سوخت در ميله‌ها را با موفقيت پشت سر گذاشته است، خاطرنشان كرد: تست‌ها نشان داد كه مراحل ساخت سوخت مجازي با دقت بسيار خوبي انجام شده است و همين الگو براي سوخت اصلي پياده‌سازي خواهد شد.

عباسي با بيان اينكه براي توليد سوخت اصلي از اورانيوم استفاده خواهد شد، تصريح كرد: در اين موارد به طور حتم بايد ملاحظات ايمني كار با اورانيوم را داشته باشيم.

** اطميناني به آمريكا نداريم/ سطح مذاكرات با ايران تغيير يافته است

مباحث مطرح شده در مذاكرات وين از جمله نوسازي تجهيزات كنترلي و الكترونيكي رآكتور تهران توسط آمريكا موضوع پرسش ديگر خبرنگار ايرنا از معاون رييس جمهوري بود.

رييس سازمان انرژي اتمي در پاسخ گفت: آمريكا اكنون كشور مطمئني نيست كه بخواهيم با آنها در زمينه مبادله سوخت يا هر مساله ديگري مذاكره كنيم.

عباسي افزود: با توجه به اقدامات خصمانه‌اي كه آمريكا عليه جمهوري اسلامي ايران در همه جهات از جمله اعمال تحريم يكجانبه و مجبور كردن كشورهاي ديگر به تبعيت از آن انجام داده است، براي مذاكره كشوري قابل اطمينان نيست.

معاون رييس جمهوري با بيان اينكه با توجه به پيشرفت هاي ايران در زمينه برنامه صلح آميز هسته اي، سطح مذاكرات تغيير يافته است، گفت: اكنون در مقطعي از پيشرفت قرار داريم كه بايد با ما مذاكره كنند كه براي ديگران سوخت مورد نياز را تامين كنيم يا اين كه با ايران شريك شوند و اگر مي‌خواهند و حاضر به سرمايه گذاري هستند، دانش فني خود را به اشتراك بگذاريم .

رييس سازمان انرژي اتمي با يادآوري اين كه شرايط فني و تجهيزات رآكتور تهران مربوط به 40 سال پيش است، افزود: نرم افزارهاي بسيار زيادي به بازار عرضه شده است كه در طراحي ها كمك مي كند يا اين كه تجهيزات جديدي ساخته شده است كه دقت بالايي دارند.

عباسي اظهار داشت: اكنون توانايي ما نسبت به آن چه در 40 سال پيش ساخته اند بسيار بالاتر است.

وي از آمادگي ايران براي مشاركت در طرح‌هاي ساير كشورها در اين زمينه سخن گفت‌ و افزود: آماده ايم به كشورهاي ديگر عضو و تحت نظارت آژانس بين المللي انرژي اتمي در اين زمينه كمك كنيم.

وي ادامه داد: اگر كشورهاي ديگر با ما مشاركت كنند و در اين حوزه سرمايه گذاري كنند ما حتما كمك مي كنيم.

معاون رييس جمهوري بار ديگر با تاكيد بر اين كه امروز مذاكره با ايران در اين سطح است، گفت: ديگر درباره اين كه ما سوخت نسازيم و مبادله كنيم، مذاكره ‌نخواهيم داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس