این آمریکایی لبنانی تبار در کتابش سازمان سیا را به سهل انگاری در پیش گیری از آن حملات ده سال پیش و توسل به شیوه های خشن و ناموثر بازجوئی متهم کرده است.علی صوفان، نویسنده کتاب "بیرق های سیاه: داستان پشت پرده یازدهم سپتامبر و جنگ علیه القاعده"، تا سال ۲۰۰۵ به عنوان یک مامور پلیس فدرال آمریکا در تعدادی از پرونده های مهم ضد تروریستی – هم در داخل آمریکا و هم در خارج از آن کشور– مشارکت داشته است.
او در سال ۲۰۰۵ سازمان سیا را متهم کرد که اطلاعات مهمی را از پلیس فدرال آمریکا پنهان کرده است، اطلاعاتی که به گفته آقای صوفان، می توانست از وقوع حملات یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ پیش گیری کند.
آقای صوفان بعد از رسانه ای کردن این اتهام، از سمت خود در پلیس فدرال آمریکا استعفا داد.
به گزارش روزنامه نیویورک تایمز، آقای صوفان در کتابش که البته هنوز منتشر نشده، مدعی است که سازمان سیا قبل از حمله ها، اطلاعاتی درباره دو تن از هواپیماربایان که در سن دیگو زندگی می کردند در اختیار داشته، اما این اطلاعات را به پلیس فدرال آمریکا نداده و در نتیجه، یک موقعیت مهم برای پیشگیری از حملات یازدهم سپتامبر را از دست داده است.
به نوشته نیویورک تایمز، آقای صوفان در این کتاب همچنین یک روایت جامع و دست اول از سوق پیدا کردن سازمان سیا به شیوه های بی رحمانه بازجویی ارائه و استدلال می کند که استفاده از این شیوه ها در بازجویی از ابو زبیده، اولین متهم مهم این پرونده – بی مورد و غیر مفید بود.
نیویورک تایمز می نویسد به همین دلیل است که وکیل آقای صوفان مدعی شده که سانسور گسترده کتاب موکلش به این خاطر است که سازمان سیا از محتوای آن خوشش نمی آید و سعی دارد با ممیزی، عملا از انتشار آن جلوگیری کند.
سخنگوی سازمان سیا این اتهام را رد کرده و گفته ممیزی صرفا ً بر مبنای طبقه بندی سرّی برخی اطلاعات مندرج در کتاب و اثر آن بر روی امنیت ملی آمریکا انجام شده است.
سیا استدلال می کند که بر اساس قانون، حتی اگر موضوعی در سطح عمومی منعکس شده باشد، بدان معنا نیست که از طبقه بندی سرّی رسما ً خارج شده است.