سالهاست که مشکلات زیست محیطی فراوانی گریبان این رودخانه را گرفته و گویا هنوز زمان پایان یافتن این مشکلات فرا نرسیده است. این در حالیست که جنوب شهر خرم آباد در مکانی که یکی از تاریخی ترین پلهای استان لرستان بر روی رودخانه این شهر بنا نهاده شده؛ اینک به محلی برای تجمع زباله ها و فاضلاب آن قسمت از شهر مبدل شده است.
با توجه به این موضوع مهم که منابع آبهای سطحی به عنوان عمده ترین منابع آب آشامیدنی مورد استفاده ما انسانها و همچنین دامهای اهلی قرار می گیرد، حفاظت از آنها سهم بسیار ویژه ای در توسعه بهداشت شهر و منطقه در پی خواهد داشت.
به دیگر سخن، اتخاذ شیوه صحیح دفع فاضلاب و همچنین جمع آوری هدفمند زباله های شهری که از تاثیرگذارترین آلاینده های آبهای سطحی به شمار می آیند می تواند از گسترش آلودگی این آبها جلوگیری به عمل آورد.
از سوی دیگر، در اثر عدم رعایت موازین بهداشتی و آلودگی آب، بیماری های آب زاد و آب تماس افزایش خواهند یافت. در این بین توجه به عوامل بیماری زا که همواره از درون آبهای آلوده گریبان سلامتی ما انسانها را گرفته اند، بیش از گذشته باید در دستور کار قرار بگیرد.
پاتوژن یا عامل بیماری زا در حقیقت یک موجود زنده است که می تواند از طریق آبهای آلوده وارد بدن میزبان شده و به طور تصاعدی رشد کند؛ که از آن جمله می توان به باکتریهای عامل وبا، اسهال خونی باسیلی، تیفوئید و تب پاراتیفوئیدی اشاره کرد.
از طرف دیگر می توان با پاکسازی رودخانه خرم آباد و در کنار آن پل تاریخی شاپوری محیطی زیبا و گردشگر پسند را برای توریست های این شهر بنا نهاد که در این بین مشارکت مردم در جهت پاکسازی منطقه از زباله های خود ساخته نیز از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.
به هر روی امید می رود شورای سلامت استان لرستان با واکنش نسبت به وضعیت بغرنج آلودگی آب و خاک در جنوب شهر خرم آباد زمینه اتخاذ تصمیمات جدی برای رفع این مشکل را فراهم آورند وگرنه باید منتظر وقوع بیماری و دیگر مشکلات بهداشتی در جنوب شهر خرم آباد بود.