یه گزارش گروه خواندنی های مشرق، دكتر فرهنگ احمدي گيوي با بيان اين كه به طور سالانه در مركز لرزهنگاري كشوري بيش از 10هزار و700 رويداد لرزهيي با بزرگي کمتر از يك تا قويترين زمينلرزهها ثبت ميشود، تصريح كرد: در سال گذشته، حدود 162 زلزله بالاي چهار، 18 زلزله بالاي پنج و سه زلزله بالاي شش ريشتر در كشور به وقوع پيوست كه بزرگترين زمين لرزه با شدت 6.5 ريشتر در ريگان كرمان اتفاق افتاد.
وي افزود: به طور متوسط سالانه 12 زمين لرزه بالاي پنج در كشور به وقوع ميپيوندد كه تفاوت آن با آمار قبلي اين است كه پس لرزههاي زلزله ريگان در سال گذشته سبب افزايش آمار زمين لرزههاي بالاي پنج شده است.
فعاليت 13 شبكه لرزه نگاري تا سال 88
احمدي گيوي درباره شبكههاي لرزه نگاري توضيح داد: تا پايان سال 88، 13 شبكه لرزهنگاري در سطح كشور فعاليت ميكردند كه هر كدام از شبكهها متشكل از چندين ايستگاه لرزهشناسي بودند كه در برخي شبكهها مانند تهران به دليل اهميت آن 12 ايستگاه لرزه شناسي در پيرامون تهران وجود دارد. البته شبكهها به لحاظ وسعت تحت پوشش، متفاوت هستند و حتي در برخي شبكهها وسعت تحت پوشش شامل چند استان است به عنوان مثال شبكه لرزهنگاري تهران، استانهاي تهران، البرز، قم و بخشي از استان قزوين را پوشش ميدهد؛ بنابراين تقسيمبندي تمامي شبكهها با تقسيمبندي وزارت کشور و استاني همخواني ندارد.
راه اندازي شبكههاي كرمان،همدان، شهركرد، ميناب و طبس در سال گذشته
رييس موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران تصريح كرد: طي سال گذشته و چند ماه ابتدايي سال 90 علاوه بر 13 شبكه لرزهنگاري قبلي، شبكههاي كرمان با چهار ايستگاه لرزه شناسي، همدان با سه ايستگاه، شهركرد با سه ايستگاه، ميناب با چهار ايستگاه و شبكه طبس با سه ايستگاه لرزهشناسي راهاندازي شده است. همان طور كه اسم شبكهها نشان ميدهد، شبكهها ترجيحا در مراكز استانها قرار نميگيرند؛ بلكه براساس لرزه خيزي مناطق مختلف و فعال بودن و اهميت گسلهاي منطقه در مناطق مختلف استان مستقر ميشوند.
راه اندازي شبكههاي قزوين و گيلان تا پايان شهريور
احمدي گيوي در گفت و گو با ایسنا بیان کرد: شبكههاي لرزهنگاري قزوين و گيلان نيز با چهار ايستگاه در حال راهاندازي است كه اميدواريم تا پايان شهريور ايجاد شوند. همچنين شبكههاي جهرم و اهواز نيز به صورت تك ايستگاهي راهاندازي شدهاند.
فعاليت 94 ايستگاه لرزهنگاري در سراسر كشور
رييس موسسه ژئوفيزيك دانشگاه تهران تصريح كرد: در حال حاضر 94 ايستگاه لرزهنگاري در سراسر كشور وجود دارد كه 29 ايستگاه آن باند پهن هستند كه بازه فركانسي وسيعتري از زلزله را ميتوانند ثبت كنند و علاوه بر استفاده در تعيين محل ميتوانند در پژوهشهاي زلزله شناسي نقش مهمي ايفا كنند.