در این مراسم، شبکه ملی اطلاعات با حضور معاون اول ریاست جمهوری، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر عالی شورای فضای مجازی و مدیران بخش های دولتی و خصوصی رسما افتتاح شد.
شبکه ی ملی اطلاعات، شبکه ای مبتنی بر IP به همراه سوئیچ ها، مسیریاب ها و مراکز داده در داخل کشور است؛ به گونه ای که درخواست های دسترسی داخلی و اخذ اطلاعاتی که در مراکز داده ی داخلی نگهداری می شوند از طریق خارج کشور مسیریابی نشود.
به بیان ساده تر، در کنار دسترسی کاربران به اینترنت جهانی، دسترسی داخلی به محتوای داخلی توسط CDN کیومری با سرعت و کیفیت بهتر و هزینه ی کمتری همراه خواهد بود. این محتوای داخلی می تواند از این پس توسط سرویسهایی نظیر سرویس پخش زنده با کیفیت و سرعت بیشتر در دسترس کاربران قرار گیرد. کنسرتهای آنلاین، پخش همایشهای آموزشی و جشنواره ها و هر رویدادی که پخش زنده آن دارای جذابیت برای کاربران باشد میتواند توسط این سرویس ارائه شود CDN.کیومری در این فاز علاوه بر تهران در سه شهر شیراز، مشهد و تبریز و در کنار نودهای IXP کشور راه اندازی شد.
معاون اول رئیس جمهور، شبکه ی ملی اطلاعات را مهم ترین ابزار برای دسترسی سریع، امن، و با کیفیت به اطلاعات عنوان کرده و گفت:«تا کنون توسط بخش خصوصی و دولتی ۲۰ هزار میلیارد تومان برای این شبکه سرمایه گذاری شده است. سهم دولت نیز ۲۰ درصد این مبلغ می باشد.»
جهانگیری تأکید کرده است شبکه ی ملی اطلاعات هیچگونه سدی در راه دسترسی مردم به اطلاعات نخواهد بود. وی افزوده است: «دولت تدبیر و امید از ابتدا دسترسی آزاد به اطلاعات را در دستور کار خود قرار داد و نسبت به آن اهتمام ورزید.»
وی با تأکید بر لزوم شکل گیری هر چه سریع تر دولت همراه و دولت الکترونیک در کشور، اظهار داشت: «خوشبختانه توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و بخش خصوصی زیرساخت های خوبی برای شبکه ی ملی اطلاعات ایجاد شده است که ضروری است دستگاه ها خدمات خود را با استفاده از بستر ایجاد شده به مردم ارائه دهند تا به اهداف خود در این زمینه دست یابیم.»