به گزارش مشرق در راستاي اجرايي کردن اساسنامه مدارس ورزش مصوب جلسه 724 مورخ 25 تير سال 84 شوراي عالي آموزش و پرورش، اداره کل تربيت بدني با همکاري معاونت متوسطه وزارت آموزش و پرورش اقدام به تأسيس و راهاندازي مدارس فوتبال در دوره آموزش متوسطه راهنمايي تحصيلي در استانها کرده است.
در دستورالعمل اجرايي مدارس فوتبال، آمده است: مدرسه فوتبال به مدرسهاي اطلاق ميشود که بر اساس فصل سوم اساسنامه مدارس ورزش و تبصره ذيل آن تأسيس و اداره ميشود و علاوه بر آموزش برنامه مصوب دوره راهنمايي تحصيلي، برنامههاي خاص آموزشي و تربيت بدني و تمام امکانات مورد نياز ورزش فوتبال در دوره مذکور را داراست.
مسئوليت اصلي و نهايي مديريت توسعه مدارس با معاونت پرورشي و تربيت بدني (اداره کل تربيت بدني) است؛ معاونت آموزش متوسطه (دفتر آموزش متوسطه راهنمايي تحصيلي) نيز همکاريهاي لازم را به منظور اجرايي شدن اين مهم به عمل خواهد آورد.
به منظور اجرايي شدن اين دستورالعمل در سطح استان، کارگروهي شامل معاون پرورشي و تربيت بدني (رئيس کارگروه)، معاون آموزش متوسطه، معاون توسعه مديريت و پشتيباني، رئيس گروه تربيت بدني (دبير جلسه) و رئيس گروه راهنمايي و هدايت تحصيلي است.
وظيفه اين کارگروه شامل شناسايي و تعيين مدارس واجدالشرايط لازم، پيشبيني و تخصيص منابع مورد نياز (نيروي انساني، تجهيزات اعتبار) و پيشبيني سازوکارهاي نظارت و ارزيابي و ارايه گزارشهاي لازم به مراجع ذيربط است.
مدرسه فوتبال در يکي از مدارس راهنمايي هيئت امنايي استان که قابليت دسترسي آسان به زمين چمن (طبيعي، مصنوعي) يا فضاي سرپوشيده و امکانات مورد نياز تخصصي را دارا باشد، راهاندازي ميشود؛ ثبتنام از دانشآموزان علاقهمند و متقاضي که داراي شرايط لازم فيزيکي و فني باشند پس از ارزيابي اوليه و مطابق شرايط مندرج در فصل پنجم اساسنامه مدراس ورزش انجام خواهد شد.
تعداد جلسات آموزش فوتبال بر اساس جدول، زير شش ساعت در هفته است که طي سه جلسه دو ساعته برگزار ميشود و شروع کلاسها از پايه اول راهنمايي است؛ تهيه و تامين منابع آموزشي مدارس فوتبال، از فدراسيون فوتبال کشور و آکادمي ملي فوتبال خواهد بود.
در اين دستورالعمل در خصوص تأمين نيروي انساني مورد نياز آمده است: راههاي تأمين نيروي انساني شامل اختصاص ساعاتي از ساعت موظف دبيران ورزش واجدالشرايط و استفاده از نيروهاي متخصص که داراي کارت مربيگري از فدراسيون درجه A و B باشند به صورت عقد قرارداد و پرداخت حقالزحمه است و تأمين نيروهاي مورد نياز واجدالشرايط تدريس تخصصي رشته فوتبال از طريق اداره تربيت بدني استان صورت ميپذيرد.
برنامه آموزشي و ارزشيابي تحصيلي اينگونه مدارس مطابق مواد و تبصرههاي مندرج در فصل ششم اساسنامه مدارس ورزش بوده و آزمونهاي مربوطه به دو صورت علمي و عملي انجام ميشود؛ 14نمره مهارت و اجراي تکنيک و 6 نمره تئوري، حضور و غياب، رعايت اصول بهداشتي و انضباطي است.
سازوکار نظارت و ارزيابي اين مدارس توسط اداره کل تربيت بدني با همکاري دفتر آموزش متوسطه راهنمايي تحصيلي تهيه و ابلاغ ميشود.
به موازات نظارت و ارزيابي ستادي، کارگروه استاني نيز موظف است نسبت به تهيه و ارائه گزارشهاي لازم به صورت موردي و نهايي اقدام کند.
در جزئيات دستورالعمل اجرايي مدارس فوتبال دوره راهنمايي آمده است: مسئوليت اصلي و نهايي مديريت توسعه مدارس فوتبال با معاونت پرورشي و تربيت بدني است و معاونت آموزش متوسطه نيز همکاريهاي لازم را به منظور اجرايي شدن اين مهم به عمل خواهد آورد.