به گزارش گروه خواندنی های مشرق، ماجرا از آنجا شروع شد که اوایل تیرماه سال جاری علی گورانی، کارشناس بهداشت پرتوهای مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در مورد افزایش شاخص UV یا همان اشعه ماوراء بنفش هشدار داد و از مردم خواست که از رفت و آمدهای بی مورد در طول روز و در سطح شهر بپرهیزند.
ماجرای خطرناک بودن یا نبودن اشعه ماوراء بنفش همچنان خبرساز است. با وجود اینکه رئیس سازمان هواشناسی دلیل هشدارها را بهانهای برای فروش عینک آفتابی و کرم ضدآفتاب عنوان کرده، وزیر بهداشت همچنان تاکید دارد وضعیت امسال این اشعه برای سلامت مردم خطرناک است.
آفتاب سوزان تابستان علاوه بر اینکه مردم را از گرمای زیاد کلافه کرده دو مقام مسئول را نیز دچار چالش کرده است. ماجرا از آنجا شروع شد که اوایل تیرماه سال جاری علی گورانی، کارشناس بهداشت پرتوهای مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در مورد افزایش شاخص UV یا همان اشعه ماوراء بنفش هشدار داد و از مردم خواست که از رفت و آمدهای بی مورد در طول روز و در سطح شهر بپرهیزند.
این کارشناس بهداشت همچنین به مردم توصیه کرده بود که در هنگام حضور در فضای باز از عینک آفتابی، کرم ضدآفتاب با SPF بالای 30، کلاه و لباس مناسب استفاده کنند.
وزارت بهداشت اغراق می کند
بدنبال انتشار این خبر، رئیس سازمان هواشناسی کشور، افزایش شاخص UV را اغراق آمیز دانست و گفت که وزارت بهداشت در این باره اغراق می کند.
بهرام صناعی با رد تمام اخبار مربوط به افزایش UV عنوان کرده بود که " سازمان هواشناسی تنها سازمانی است که اطلاعات میزان UV یا اشعه ماوراء بنفش را در گذشته ثبت کرده است و سیستم اندازهگیری آن نیز در اختیار سازمان هواشناسی قرار دارد".
این مقام مسئول همچنین گفته بود: " در فصل تابستان فقط 10 دقیقه از روز یعنی بین ساعت 14:30 تا 14:40 دقیقه میزان اشعه ماوراء بنفش به شرایط بحرانی میرسد و در این زمینه نیاز است که مردم در سایه قرار بگیرند و این مسئله موضوع خاصی نیست که جدید اتفاق افتاده باشد."
بدنبال فروش عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب اند
انتشار این خبر موجب سوء ظن به وزارت بهداشت و تولید کنندگان و وارد کنندگان کرمهای ضد آفتاب و عینکهای آفتابی شد و حتی رییس سازمان هواشناسی از وجود دستهایی پشت پرده خبر داد : "در پشت این حرفها مسائل دیگری وجود دارد؛ باید به جامعه آرامش داده شود چرا که امسال شرایط ویژهای در خصوص اشعه ماوراء بنفش (UV) برای ما اتفاق نیفتاده است بلکه این شرایطی بوده که در گذشته هم اتفاق افتاده است."
با این سخنان رییس سازمان هواشناسی به عنوان یک مرجع رسمی که عنوان می کند دستگاه اندازه گیری اشعه UV را در اختیار دارد، پیش بینی می شد که وزارت بهداشت از مواضع خود پایین آمده و کشمکش ها و جنجال در این خصوص پایان یابد اما باز هم وزیر بهداشت در اظهار نظر جدیدی وجود این اشعه را برای مردم خطرناک دانست.
بدنبال فروش کالا و سود اقتصادی نیستیم
مرضیه دستجردی گفته است: هنگامی که کارشناسان و مسئولان این وزراتخانه در خصوص موردی که به سلامت مردم ضرر می رساند، هشدار می دهند به فکر فروش هیچگونه کالا یا رسیدن به سود اقتصادی نیستند.
وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر می گوییم در فضای باز و آفتابی تابستان، کودکان را به خیال اینکه بدنشان از ویتامین های آفتاب استفاده کند برهنه نکنید و یا به آنان بگویید از کلاه نقاب دار استفاده کنند منظوری جز سلامتی آنان در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید UV نداریم.
به نظر می رسد این ماجرا همچنان ادامه دارد و شاید باید منتظر پاسخ جدید رییس سازمان هواشناسی به اظهارات جدید خانم وزیر ماند.