کد خبر 61327
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۳:۵۳

'ديلما روسف' نخستين رييس جمهوري زن برزيل كه با حمايت هاي 'لوييز ايناچيو لولا داسيلوا' رييس جمهوري پيشين به سر كار آمد و مجبوبيت زيادي در ميان برزيل ها كسب كرد، امروز مخالفاني در ارتش پيدا كرده است.

به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق، ايرنا به نقل از خبرگزاري فرانسه نوشت، 'روسف' كه در كارنامه فعاليت هاي سياسي خود به عنوان يك چپگرا، زندان و شكنجه را توسط دولت نظامي اين كشور را در دهه 1970 تجربه كرده است، امروز با مخالفان تازه اي در ميان نظاميان رو به رو است و صاحب منصباني در ارتش با تصميم هاي او مخالف هستند.
خبرگزاري فرانسه در اين تحليل به تصميم روسف در انتخاب 'سلسو آموريم' به عنوان وزير دفاع اشاره كرد و نوشت: اين تصميم خشم نظاميان را برانگيخت.
'آموريم'، ديپلمات حرفه اي برزيلي و وزير روابط خارجي اين كشور در زمان رياست جمهوري 'لوييز ايناچيو لولا داسيلوا' بود.
برخي افسران ارتش از آغاز انتخاب روسف به عنوان رييس جمهوري، به ديده اي نگران به او مي نگريستند. اين نگراني به ويژه وقتي شدت يافت كه پيشينه روسف را به عنوان يك چريك چپگرا يادآور مي شدند، كسي كه در زندان هاي دولت نظامي برزيل شكنجه شده است.
روزنامه برزيلي 'فولها دو سائو پائولو' در باره نگراني ها از انتخاب آموريم در سمت وزير دفاع، انتقاد يكي از افسران ارشد ارتش را ذكر مي كند، كه البته نامي از او ذكر نشده است.
اين روزنامه از قول اين افسر نوشت: 'از چه زماني ديپلمات ها از جنگ سر در مي آورند؟ اين انتخاب مانند آن است كه يك پزشك مسوول كار مرده ها در سردخانه شود.'
نفوذ ارتش در برزيل از سال 1985 ميلادي و همزمان با پايان يافتن حكومت ديكتاتوري در اين كشور رو به افول نهاد و به عقيده تحليلگران، امروز، ارتش برزيل مانعي جدي بر سر راه تحقق مردمسالاري در اين كشور آمريكاي لاتين محسوب نمي شود.
با اين همه، ارتش هنوز در برخي بخش ها نقشي حساس به عهده دارد. از جمله مي توان به مبارزه با قاچاق مواد مخدر در مناطق مرزي، كمك به برقراري امنيت در شهرهاي بزرگي چون 'ريو دو ژانيرو' و مشاركت در طرح هاي سازندگي مانند طرح هاي آبياري در مناطق محروم شمال شرق برزيل اشاره كرد.
اما بودجه اندك ارتش سبب نارضايتي را در ميان ارتشيان شد، آنها امروز خواهان افزايش بودجه ارتش هستند.
رييس جمهوري برزيل در اوايل سال جاري ميلادي براي كنترل تورم روز افزون سياست رياضت اقتصادي را در پيش گرفت و در اين راستا جداي از كاهش دستمزدها، امضاي قرارداد چند ميليارد دلاري خريد جت هاي جنگنده را به حالت تعليق درآورد.
در حال حاضر كشتي وزارت دفاع كه سكان آن به دست 'آموريم' سپرده شده است، روزهاي توفاني را در پيش خواهد داشت. از اين رو شايد 'روسف' در نهايت تصميم بگيرد كه براي كاهش فشار ارتشي ها، بودجه نظامي برزيل را افزايش دهد. اين البته اقدامي دشوار است. چرا كه او امروز زير فشار است تا هزينه ها را مهار كند.
'آموريم' پس از انتصاب به مقام وزارت دفاع گفته بود: 'براي برخورداري از نيروي تدافعي هدفمند، بايد شكم سربازها را سير كرد و به آن ها تجهيزات داد. رييس جمهوري نيز از اين موضوع آگاه است.'

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس