به گزارش مشرق به نقل از آزادنگار، استاد زبان شناسی و فلسفه دانشگاه ام آی تی در یک مقاله نوشت: حالا دیگر این یک مساله رایج است، که آمریکا که تا همین چند سال پیش ادعای مدیریت دنیا با قدرتی بی رقیب و جذبه ای بی همتا را داشت، هم اکنون رو به زوال است و با بدبینی به دورنمای زوال قدرتش می نگرد.
در این مقاله آمده است این مساله ای است که بسیاری به آن باور دارند. شاید بتوان گفت که قرار گرفتن آمریکا در سراشیبی از زمانی آغاز شد که این کشور پس از جنگ جهانی دوم و بویژه پس از پیروزی خیره کننده در جنگ اول خلیج فارس در دهه 90 میلادی، احساس می کرد در اوج قدرت است، که باید گفت این تماما یک توهم بوده است.
چامسکی معتقد است اپرای کمدی ای که بین رقبای سیاسی در واشینگتن برگزار شد، نه تنها مردم آمریکا را از حکومت بیزار و متنفر می سازد، بلکه جهان را گیج و سردرگم کرده است، گمان نمی کنم در تجربه دموکراسی پارلمانی در دنیا مشابهی برای آن یافت شود.
در بخش دیگری از این مقاله آمده است "برای عموم مردم، مساله اصلی اشتغال است. درشرایط فعلی اگر این مساله از جانب دولت با تحریک مواجه شود، ممکن است به مساله ای بغرنج تبدیل شود.
چامسکی همچنین بیان می دارد که استیلای حاکمیت سرمایه بر بخش های سیاسی و اجتماعی، و البته مالی، به نقطه ای رسیده که هر دو سازمان سیاسی که اتفاقا شباهت بسیاری به دو حزب قدیمی آمریکا دارند.
آورام نوآم چامسکی (۷ دسامبر ۱۹۲۸ در فیلادلفیا، پنسیلوانیا) زبانشناس، فیلسوف و نظریه پرداز آمریکایی است. مقالات و کتابهای نوام چامسکی آغازگر پژوهشهای نوینی در عرصه روانشناسی زبان گردید.
همچنین وی مقالات متعددی در زمینه نقد سیاستهای خارجی دولت ایالات متحده آمریکا دارد.
وی استاد بازنشسته دپارتمان فلسفه و زبانشناسی موسسه تکنولوژی ماساچوست آمریکا (MIT) است.