اخيرا توشيبا فوليو 100 با سيستم عامل آندرويد و در نسخههاي سهبعدي و غير سهبعدي در اروپا عرضه شده است. ظاهرا با عرضهي چندين دستگاه جديد در نمايشگاه IFA برلين در هفتهي قبل و نمايشگاههايي که در اوايل ژانويه برگزار خواهند شد، انتخابهاي بيشتري براي مشتريها وجود خواهد داشت. نکتهي جالب اين است که اين افزايش انتخاب تنها محدود به شرکتهاي کوچک نبوده و شرکتهاي بزرگ هم وارد رقابت شدهاند.
صحنه گردانان اصلي اين جريان چندان هم ناآشنا نيستند. اين شرکتها اکثرا همانهايي هستند که در حوزهي گوشيهاي هوشمند فعاليت ميکنند. انتقال از سبک قديم گوشيها به آيپدهاي جديد به معني استفاده از سيستمهاي عامل جديدي نظير iOS اپل، آندرويد گوگل، WebOS پالم، بلک بري و ويندوز 7 است.
در اين قسمت به صورت خلاصه رقباي آيپد را معرفي ميکنيم.
سامسونگ گالکسي تب يکي از جديترين رقباي آيپد است. اين محصول که داراي سيستم عامل آندرويد است، به طور رسمي در نمايشگاه IFA برلين معرفي شد. با اندازهاي7 اينچي از آيپد 9.7 اينچي کوچکتر و سبکتر بوده و بازتابهاي اوليهي استفاده از آن حاکي از آن است که نسخهي کپي شدهي آيپد نيست. مشخصات آن بدين ترتيب است: آندرويد 2.2 (فرويو)، فلش 10.1، حافظهي 16 يا 32 گيگابايتي، ژيروسکوپ، شتابسنج و دوربين 3.2 مگاپيکسلي با قابليت فوکوس خودکار و فلاش.
مهمترين تفاوت اين دستگاه با آيپد اين است که ميتوان آن را يک گوشي هوشمند فرض کرد که با سيستم عامل آندرويد کار ميکند.
توشيبا فوليو که آن نيز در نمايشگاه IFA براي اولين بار عرضه شد، آمادهي رقابت با آيپد است. در اين دستگاه ديگر نگران اتصال بيسيم نخواهيد بود و از گزينهي Wi-Fi اين دستگاه بهره خواهيد برد. صفحه نمايش 10.1 اينچي، پردازشگر Nvidia Tegra2، بلندگوهاي استريو، دوربين 1.3 مگاپيکسلي، 2 ورودي USB، محل کارت SD، رابط HDMI براي ارسال تصوير به صفحه نمايشهاي ديگر، بلوتوث و حافظهي 16 گيگابايتي از مشخصات اين سيستم هستند. همانند مدل سامسونگ اين دستگاه نيز با فلش 10.1 و آندرويد 2.2 کار ميکند.
قيمت دستگاه تا بحال تنها در اروپا اعلام شده و 399يورو( 511 دلار) ميباشد.
دل يکي از مهمترين رقباي اپل است که محصولي با صفحهي نمايشي 5 اينچي و سيستم عامل آندرويد عرضه کرده است. اين دستگاه بيشتر به عنوان يک گوشي شناخته ميشود. هرچند اين محصول يک دستگاه با سيستم عامل آندرويد است، نرم افزار آن قديمي است. در حاليکه بيشتر دستگاهها از آندرويد 2.2 استفاده ميکنند، اين دستگاه از نسخهي 1.6 بهره ميبرد.
اين دستگاه تنها در انگلستان و آمريکا عرضه شده است. در آمريکا ميتوان با مبلغ 549 دلار يکي از اين دستگاهها را خريداري کرد.
بلکپد مدلي در حال توسعه است، با اين وجود به نظر ميرسد آيندهي خوبي در انتظار اين مدل است. سازندهي بلکبري اين محصول را به عنوان همراهي کاربردي براي ديگر محصولات اين شرکت معرفي کرده است. برخورداري از ارتباطات Wi-Fi و بلوتوث از جمله امکانات اين مدل است. البته براي بهره بردن از سرويسهاي 3G ميبايست به همراه يکي از گوشيهاي RIM استفاده شود.
بنا به گزارشي ديگر، اين دستگاه از بلکبري OS استفاده نميکند و از نرمافزار جديد QNX که RIM اوايل امسال خريداري کرده است، بهره ميبرد. معلوم نيست که اين محصول با اين شرايط بتواند در تعطيلات امسال عرضه شود يا به سال بعد موکول شود.
محصول شرکت HP با ويندوز 7 که در ژانويه در نمايشگاه CES عرضه شد، يکي ديگر از رقباي اين محصول است. با اينکه اين محصول چندان رقيب سرسختي نيست، محصولي ديگر نيز از اين شرکت در راه است.
اين شرکت مدتهاست که در زمينهي ساخت رايانههاي روميزي فعاليت ميکند، اما درخواستهاي رو به افزايش مشتريان براي استفاده از آيپد حاکي از اين است که ديگر عصر رايانههاي سبک و بدون سيستم عامل ويندوز است. چند ماه پس از عرضهي آيپد، شرکت HP اقدام به خريداري سيستمهاي عامل موبايل کرد. اين شرکت ادعا کرده است که قصد دارد تا سال آينده محصولي با سيستم WebOS پالم عرضه کند.
کاملا واضح است که شرکت اپل هم بيکار ننشسته است. به نظر ميرسد علاوه بر به روز رسانيهاي سختافزاري در اوايل سال آينده ، به روز رسانيهاي نرمافزاري نيز تا نوامبر در اين شرکت رخ خواهد داد. به زودي پرينت وايرلس، محيط AirPlay و عملکردهاي چندگانه در iOS 4.2 بار ديگر مشتريان را شگفتزده خواهد کرد.