کد خبر 58502
تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۰

محققان براي اولين بار موفق به ساخت نوعي باتري شدند که با يک ضربه انگشت شارژ مي‌شود.

به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از ايسنا، امروزه يافتن انرژي‌هاي جايگزين و به‌خصوص دستيابي به‌ روش‌هاي مؤثرتر براي تأمين انرژي ميکروتراشه‌ها، يکي از انگيزه‌هاي تحقيق در زمينه فناوري‌هاي نوين است.

از این رو اخيرا محققان دانشگاه RMIT و دانشگاه ملي استراليا با انجام تحقيقي مشترک و با ترکيب اصول ساخت ميکروتراشه‌ها و فناوري فيلم‌هاي نازک و استفاده از خاصيت پيزوالکتريک اين فيلم‌ها در تبديل فشار مکانيکي به الکتريستيه، براي اولين بار موفق به ساخت نوعي باتري شدند که با يک ضربه انگشت شارژ مي‌شود. اين يافته گام بسيار مهمي به ‌سمت دستيابي به دستگاه‌هاي الکترونيکي قابل حمل خود شارژ شونده به‌شمار مي‌آيد.

آن‌ها در اين روش براي اولين بار توانستند با اندازه‌گيري دقيق ميزان ولتاژ و جريان حاصل از فيلم‌هاي نازک پيزوالکتريک، قابليت توليد انرژي آن‌ها را معين کنند. به باور اين محققان فيلم‌هاي نازک به‌دليل امکان روکش کردن قطعات الکترونيکي با آنها، تنها گزينه مناسب براي اين کار به‌شمار مي‌آيند.

برخي از نتايج شگفت‌آور اين يافته مهم در آينده، استفاده از انرژي پيزوالکتريکي تعبيه شده در کفش براي شارژ تلفن‌هاي همراه و يا تأمين انرژي الکتريکي رايانه‌هاي همراه از طريق تايپ کردن و يا حتي تبديل فشار خون به انرژي الکتريکي در باتري‌هاي قلب است که در واقع به‌معناي در اختيار داشتن باتري‌هاي دائمي و بدون نياز به شارژ خواهد بود.

اگرچه اين تحقيق امکان استفاده از خاصيت پيزوالکتريک در ساخت چنين باتري‌هايي را ثابت مي‌کند، اما تحقق عملي آن با دشواري‌هاي زيادي روبه‌روست که مهمترين آن يافتن راهي براي تقويت انرژي توليد شده توسط فيلم‌هاي نازک پيزوالکتريک به‌منظور تعبيه آن در ساختارهاي فشرده و ارزان است.

گزارشي از نتايج اين دستاورد جالب در نشريه Advanced Functional Materials منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس