به گزارش گروه خواندنی های مشرق به نقل از ایسنا، دكتر محمد تقي دانشزاده كه در مراسم معرفي برخي از دستاوردهاي تحقيقاتي مراكز و واحدهاي جهاد دانشگاهي مستقر در مجتمع تحقيقاتي جهاد دانشگاهي سخن ميگفت، اظهار كرد: توليد حيوانات تراريخته از طريق بلوغ آزمايشگاهي تخمك و لقاح خارج رحمي صورت گرفته است به گونهاي كه جنين از طريق IVF به دام زنده منتقل شده و حاصل آن تولد نخستين گوسفند حاصل از بلوغ آزمايشگاهي و لقاح خارج رحمي در مهر ماه سال 85 به نام روياني است.
وي افزود: همچنين در واحد اصفهان نخستين گوسفند شبيهسازي شده به صورت زنده به نام رويانا متولد شد كه پس از سه سال و نيم عمر و انجام تحقيقات موفقيتآميز بر روي آن جان خود را از دست داد.
سرپرست مزرعه تحقيقاتي رويان با بيان اين كه توليد اين حيوانات به منظور بيان ژن حاوي داروهاي نوتركيب در شير آنهاست، تصريح كرد: اين حيوانات همانند دستگاههاي بيوراكتور عمل كرده و ميتوانند با بيان ژن حاوي داروي مورد نظر در آنها به توليد داروهاي نوتركيب بپردازد. به گونهاي كه شنگول و منگول حامل ژن سازنده فاكتور 9 و حبهانگور حامل ژن سازنده داروي tPA كه در درمان بيماريهاي سكتهي قلبي مورد استفاده قرار ميگيرد، است.
دانشزاده با اشاره به اين كه ميتوان ژن حامل داروهاي نوتركيب را در شير يا ادرار اين حيوانات بيان كرد، اظهار كرد: در انجام تحقيقات بر روي حيوانات تراريخته رويان ژنهاي حامل داروهاي نوتركيب مانند tPA و فاكتور 9 در شير اين حيوانات بيان شده است به گونهاي كه نتايج به دست آمده از آزمايشات شيرهاي اين حيوانات ترنسژن نشان ميدهد شيرهاي آنها حاوي ژن منتقل شده ميباشد.
وي در پايان تصريح كرد: حبهانگور كه در واحد اصفهان توليد شد دو دست آن مشكل آناتوميكي داشته و شكمبه آن بيش از حد بزرگ است كه به دليل دست ورزي ژنتيكي آن است.
وي همچنين در پايان گفت: در حال حاضر شنگول باردار است ولي حبه انگور از آنجا كه به دليل مشكلات آناتوميكي قادر به بارداري نبود از طريق هورموندرماني آن را به شيرآوري رسانديم كه تستهاي شير استحصال شده از آن مويد وجود داروي tPA در آن بوده است.