به گزارش مشرق به نقل از پارسینه، مسوول موزه برادران امیدوار با اشاره به این اثر شگفتانگیز، گفت: این سر كوچك شده انسان توسط قبیله جیبارو كه یكی از وحشیترین قبیلههای آمازون در اكوادور آمریكای جنوبی است در جنگهای قبیلهای،شكار و با روشهای خاص كوچك میشود. این قبیله بعد از حمله به قبیلههای دیگر و پیروز شدن٬ زنان آن قبیله را به اسارت گرفته و مردان باقی مانده را با خود به قبیله میبردند ابتدا جشنی برگزار كرده و آتشی عظیم درست میكردند و بعد با خوردن مخمرها شروع به بردیدن سرها میكردند.
او با تشریح ماجرای شكار سر انسان در این قبیله به نقل از برادران امیدوار ادامه داد: جنگجویان قبیله جیبارو پس از جدا كردن سر مردان قبیله دشمن، از فرق تا پشت گردن را شكافته و داخل سر را خالی میكردند یعنی جمجمه و دندانها٬ سپس استخوان بینی و چشمها را با ظرافت در میآوردند و لبها را میدوختند كه به ارواح خبیثه اسرار قبیله را نگویند و بعد پشت سر را میدوختند و این پوست سر را به مدت سه روز داخل محلول گیاهی خاصی میگذاشتند و بعد از سه روز آن را در آورده و داخل آن را یك مشت شن گرم میریختند و بلافاصله آن پوست (سر) كوچك میشد و بعد آن را دودی میكردند تا ماندگاری آن بیشتر شود.
گفتنی است قبیله جیبارو سرهای شكار شده را به عنوان نماد قدرت میدانستند و به گردنهایشان آویزان و یا به چادرهایشان میآویختند.
یادآور میشود آثار موجود در موزه برادران امیدوار در بخش شمال غربی مجموعه سعدآباد واقع شده كه از دستاوردهای سفر 10 ساله نخستین جهانگردان ایرانی عیسی و عبدا... امیدوار به دور دنیا تشكیل شده است.