آيت الله سيستاني در پاسخ به استفتائي درباره طرحي به نام سپرده طلا كه در يكي از بانك هاي كشور به اجرا گذاشته شده، اين طرح را در صورت صوري بودن "غيرصحيح "دانست.

به گزارش مشرق ، متن استفتا و پاسخ دفتر آيت الله سيستاني به شرح زير است:

سؤال : اخيرا يکي از بانک هاي کشور طرحي را با نام سپرده طلا به اجرا گذاشته است که طي آن مشتريان، حساب جاري ارزي بر پايه طلا افتتاح مي کنند. در اين حساب براي افتتاح کننده، يک گواهي رسيد حساب سپرده طلا (غيرقابل نقل وانتقال) صادرمي‌گردد.همه مشتريان مي‌توانند درهر زمان که مايل باشند نسبت به دريافت سپرده خود براساس ارزش روز فروش طلا اقدام نمايند.

 نکته مهم اينجاست که عملا طلايي در کار نيست. معامله روي کاغذ انجام مي شود. کاغذي به عنوان رسيد طلا به مشتري داده مي شود، عددي به عنوان وزن طلاي صوري خريداري شده روي کاغذ نوشته مي شود و اگر مشتري طلا را مطالبه کند، بانک آن طلا را اصلا ندارد که به او بدهد، بلکه بر اساس همان عدد (مثلا 5 گرم) قيمت روز طلا را محاسبه کرده و به مشتري پول پرداخت مي کند.

 نتيجه آنکه مشتري درواقع پولي را در بانک مي گذارد و بر اساس نوسان قيمت طلا پولش کم و زياد مي شود.

آيا اين عمل شرعا مجاز است؟

پاسخ:

بسمه تعالى

اين کار صحيح نيست بلى اگر از بانک در مقابل پولى که ميدهد طلا بخرد که هر وقت بخواهد بتواند از بانک طلا تحويل بگيرد و انشاء خريد و فروش طلا صورى نباشد و بانک طبق توافق با مشترى هر وقت که مشترى خواست پول طلا را و نه بيشتر از آن از بانک بگيرد اين قرارداد بلا مانع خواهد بود.
 
*جوابیه بانک صادرات
 
بانک صادرات با ارئه توضیحاتی در خصوص این خبر اعلام کرد: "بانک صادرات ایران دقیقا مطابق فرمایشات مراجع عظام تقلید بالاخص حضرت آیت الله العظمی سیستانی(مدظله العالی) عمل می نماید که بر این اساس ابتدا به استناد نظر شورای فقهی بانک مرکزی جمهوری اسلامی، قرار بیع با مشتری منعقد و مشتری نیز پولی را بابت خرید طلا در آینده(حداکثر شش ماه) به باننک پرداخت می نمیاد و در هر زمان که تمایل داشته باشد(قبل از پایان قرارداد) می تواند علاوه  بر دریافت پول طلا به نرخ روز بانک مرکزی، با پرداخت هزینه هایی مانند مالیات بر ارزش افزوده و موارد دیگر فیزیک طلا را نیز از بانک صادرات مطالبه نماید.
آنگونه که از متن استفتای بعمل آمده بر می آید مطرح کننده سوال یا نظر خود را بخوبی بیان ننموده و یا اساسا نسبت به کم و کیف حساب سپرده طلا اطلاع کافی نداشته است."

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۸
    0 0
    ربا خواری مدرن
  • حمزه ۰۰:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۹
    0 0
    نخیر! کلاه شرعی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس