به گزارش مشرق، اندیشکده اروپایی «یوراسیا ریویو» در گزارشی تحلیلی به قلم «جیان کارلو الیا والوری» تحلیلگر امور سیاسی، اقتصادی ایتالیایی در زمینه برگزاری دومین دور انتخابات مجلس شورای اسلامی که چندی قبل به پایان رسید و اشاره به جزییات آن نوشت: واقعیت این است که میانه روهای کنونی مجلس ایران تنها قادرند از سیاست اقتصادی دولت روحانی رییس جمهور و نه رویکردهای سیاسی و اجتماعی وی حمایت کنند.
بر اساس این گزارش، بخش سیاسی ایران صحنهای عقیدتی سیال است که تنها مختص دورههای اخیر نبوده میانه رو و مترقی خواه در بستر مذهبی، پارلمانی و عقیدتی ایران مفهومی ندارد.
نویسنده عنوان داشت: نظر سنجیهای اخیر دستگاه های غربی قبل از دور دوم نشان از پذیرش نسبی وجود نظام انتخاباتی در ایران داشت و تنها 15 در صد آنرا ناعادلانه و غیر آزاد عنوان داشتند. در این نظر سنجی 46 درصد رای دهندگان بر این باور بودند که ایران اقتصاد پر جنب و جوشی دارد در حالیکه 52 درصد معتقد بودند وضعیت اقتصادی ایران منفی است.
اندیشکده یاد شده نوشت: رای دهندگان ایرانی بر این باورند که مجلس آینده باید در ابتدا نرخ بیکاری را کاهش داده و سپس در مقابله با مشکل افزایش فقر اقدامی کرده و در وهله سوم امنیت نظامی ایران را افزایش دهد و البته در این بین 3 درصد نیز بر این باورند که باید آزادیهای مدنی افزایش یابد. در این بین حدود 7 درصد نیز خواهان گشایش مسیر ایران به سوی غرب هستند. در مجموع جدا از جهت گیریهای سیاسی، اکثر رای دهندگان ایرانی معتقدند که مجلس بعدی مشکلات برجا مانده ایران را رفع خواهد نمود.
نویسنده سپس در نتیجه گیری عنوان میکند: ایران نظام سیاسی با ثبات دارد و میانه روها و مترقی خواهان آن تفاوت بسیار بیشتری با جهان غرب دارند. همچنین با وجود تغییرات ناشی از برجام در این کشور رابطه مبتنی بر اعتماد بین طبقه حاکم و رای دهندگان وجود دارد. همچنین تقسیم قدرت بین رهبران میانه رو و ترقی خواه انعکاس دهنده تصمیم گیریهای مهم دفاعی و خارجی نیست.
نویسنده در خاتمه عنوان میکند: رای دهندگان ایرانی توجه بسیاری را به انتقال تصویر قدرتمند و شالوده خارجی ایران که برای حوزههای انتخاباتی نیز ارزش محسوب میشود، دارند. بنابر این پیش بینی تحلیلگران غربی از اوضاع کنونی ایران به طور کامل اشتباه است.