داستان پاندای کونگفو کار آن قدر به داستان پیامبران در تورات شبیه است که نیاز زیادی به توضیح و تفسیر ندارد.

گروه فرهنگی مشرق- 26 می سال جاری میلادی قسمت دوم انیمیشن مشهور "پاندای کونگ فو کار" به روی پرده رفت تا مانند قسمت اولش مخاطبین وسیعی را در کشورهای مختلف دنیا جذب کند. این فیلم محصول کمپانی آمریکایی "دریم ورکز" است که پیش از انیمیشن چند قسمتی شرک را عرضه کرده بود.
"پاندای کونگفو کار 2" توانست در عرض یک هفته بر پله سقف فروش بایستد و با اکران در 11 هزار و بیست و پنج سینما در 17 کشور جهان، در هفته اول 56.5 میلیون دلار بفروشد. علاقمندان سینما صدا های آشنایی را در این انیمیشن سینمایی می شنیدند؛ هنرپیشه هایی چون "آنجلینا جولی"،"جکی چان"،"داستین هافمن" به جای شخصیت های این اثر سینمایی سخن گفته اند و... و ساعتها می شود درباره خصوصیات فنی این فیلم و ویژگی های سبکی این انیمیشن چه در شخصیت پردازی و چه در تکنیک های اجرای انیمیشن و مقایسه آن با کمپانی های دیگر تولید انیمیشن از جمله رقیب جدی این کمپانی یعنی پیکسار سخن گفت. اما "پاندای کونگفو کار 2" دارای داستانی است که بیش از آنکه کودکانه باشد دارای استعاره ها و کنایه های ظریف بزرگسالانه است.
 در ابتدای این فیلم افسانه ای به سبک نمایش عروسکی با سایه که سبک نمایش های سنتی چینی است روایت می شود؛ افسانه قصه یک طاووس است که به قدرت خاصی در لوازم آتش بازی، یا به عبارتی باروت دست پیدا می کند و همین کشف این طاووس که از آن به بعد او را در فیلم با نام "ارباب شن" می شناسند، سبب می شود، پدر و مادر طاووس که حاکم منطقه هم هستند نگران شده و به نزد پیشگویی رفته و درباره او سوال کنند؛پیشگو به آنها خبر می دهد که این قدرت جدید که فرزندشان کشف کرده است در حقیقت باعث گمراهی او شده و سرانجام او به دست قهرمانی سیاه و سفید شکست خورده و نابود می شود. شن از این پیشگویی مطلع شده و بدون اطلاع والدینش به کمک گرگ ها پاندا ها را قتل عام می کند؛ پدر و مادر شن پس از اطلاع از این عمل شن او را طرد کرده و شن قول می دهد که بازگردد؛اما این بار با قدرتی که همه را مطیع کند و حتی چین و شاید تمام جهان را تحت سیطره خودش قرار دهد.
 "پو" پاندای کونگ فو کار، که در قسمت قبلی توانست تا به مقام "جنگجوی اژدها"برسد و حالا به عنوان محافظ دهکده از دست راهزنان و برای برقراری عدالت مبارزه می کند ناگهان درگیر این ماجرا می شود و برای نجات چین به جنگ با طاووس  می رود و در کش و قوس این مبارزه در می یابد که پدر و مادرش توسط ارباب شن کشته شده اند و... و در نهایت ارباب شن را از بین می برد.



قصه توراتی و انیمیشن کودکان
رواج داستان های توراتی در هالیوود و تولیدات آن چیز عجیبی نیست و واقعیتی مسبوق به سابقه است؛ اما اشاراتی به این اندازه روشن و صریح در آثار کودکان که تا به این وسعت در جهان به جذب مخاطب می پردازد و به نوعی جنس آخرالزمانی دارد شاید تا به امروز سابقه نداشته است.
بوده اند آثاری که به ضرب و زور تشبیه ها یا استعاره های پیچیده به تفکرات یهودی نسبت داده شده اند و گاه این استعاره ها و نسبت ها آنقدر دور و گنگ بوده اند که کمتر از سوی مخاطبین مورد قبول قرار می گرفتند؛اما داستان پاندای کونگفو کار آن قدر به داستان پیامبران در تورات شبیه است که نیاز زیادی به توضیح و تفسیر ندارد.
فرمانروایی قدرت طلب و ظالم و پیشگویی درباره کودکی که در آینده ظلم او را بر می اندازد و شباهت فراتر از آن یعنی اقدام فرمانروا به قتل عام همه کسانی که به پیشگویی شباهت دارند، شباهت فراوانی به داستان های تورات یا بهتر بگوییم – معاذ الله- به موضوع تاریخ انبیاءالهی دارد. البته این گونه تشبیهات نا متجانس که شان انبیا الهی در آن رعایت نمی شود کم و بیش توسط صهیونیست هایی که زمام امور را در کمپانی های فیلم سازی در دست دارند، پیش از این هم اتفاق افتاده است.
پاندای کونگفو کار در هیبات منجی جهان از دست شر و بدی طاووس وارد عمل می شود و جهان و چین را از دست این فرمانروای ظالم که حالا به سلاح مخوفی نیز مسلح شده است نجات می دهد و به صورت ناخودآگاه در ته زمینه فکر مخاطب، چه کودک باشد و چه بزرگسال آن مشابهت را با قهرمانان داستان های یهودی رسوب می کند قهرمانانی که در تمام دنیا نه به عنوان پیامبران اوالعزم الهی که به عنوان قهرمانان یهود آن هم به روایت خودشان و با ویژگی های توصیفی چون آنچه در "ده فرمان" از موسی(ع) نقل می شوند.
از آن سوی ماجرا نبرد بین خیر و شر و پیدا شدن منجی در همین فیلم به ظاهر کودکانه  نماد سازی می شود.



 نمادسازی خیر و شر و سلاح هسته ای
روایت فیلم پاندای کونگفو کار 2 از ارباب شن تصویری را به نمایش می گذارد که در آن این فرمانروای قدرت طلب به دنبال این است که از قدرت لوازم آتش بازی که نور به ارمغان می آورد استقاده شیطانی و قدرت طلبانه ای کند و از آن سلاحی بسازد- دقیقا وسیله ای که" شن" می سازد با کلمه سلاح در فیلم شناخته می شود که نوعی توپ است- و علیه مردم و برای ایجاد رعب استفاده کند.
ارباب شن دقیقا نماد آن دسته از رهبران قدرت طلب دنیا هستند که می خواهند تا از انرژی هسته ای به عنوان سلاح استفاده کنند. در بخشی از این انیمیشن رهبران شهر چینی در جواب "پو" که از آنها می خواهد تا از زندان فرار کرده و علیه ارباب شن بجنگند، می گویند که ارباب شن تهدید کرده که این سلاح ها را علیه مردم و شهر استفاده می کنند و آنها با تسلیم شدنشان در حقیقت از مردم دفاع می کنند. تصمیمی که البته قهرمان داستان یعنی "پو"آن را بر نمی تابد. این انیمیشن در حقیقت در عین نماد سازی در حال آموزش سیاست بین الملل ابرقدرت ها  به زبان ساده در مبارزه با کشورهایی است که متهم به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته ای هستند. کودکی این انیمیشن را می بیند، کمی بعد و در ابتدای جوانی به راحتی در مقابل ساده ترین استدلال های دولتمردان غربی منقاد می شود و اگر این اتفاق رخ دهد یکی از بزرگترین اهداف تامین می شود و آن اغناء افکار عمومی است و از آن مهم تر تعمیق سیاست های کلان در ذهن و روح نسل آینده است.
کافی است تا این انیمیشن و نمادهای خیر و شر و روایت حوادثی که برای آنها پیش می آید را با دقت بیشتر از یک مخاطب کودک مشاهده، مقایسه و تحلیل کرد تا بسیاری از اشارات بدون اینکه نیازی به موشکافی چندانی داشته باشد رخ نمایند. استفاده سیاسی و ایدئولوژیک از فرهنگ و عجیب تر از همه تولیداتی با مخاطبین کودک و نوجوان کاری است که اگر توسط ابرکمپانی های غربی صورت نمی گرفت به سرعت توسط اصحاب رسانه غرب و خصوصا وابستگان جهان سومی روشنفکر آنها تقبیح می شد و حتی برچسب تروریسم هم بر آنها متصور بود. اما وقتی با این ظرافت، هر چند در برخی موارد صریح از سوی کمپانی های غربی خصوصا آمریکایی رخ می دهد، همه سکوت می کنند. حتی اگر این میدان جنگ ذهن و فکر و روح کودکان باشد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 22
  • در انتظار بررسی: 1
  • غیر قابل انتشار: 7
  • k-1 ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    1 0
    واقعا زيباست
  • امیر ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    2 1
    زاقعا این صهیونیست ها ادمای هنرمندین!ما بچه مسلمونا یقینا مایه افتخار اقامون نشدیم!ببینین تو قسمت اول بابای پو یه اردک بود پس پو از پدر و مادرش جدا افتاده بود از طرف دیگه ماجرای پیشگویی و قتل عام پانداها هرجند یه تفاوت های کوچیکی با داستان حضرت موسی داره ولی سعی کردن کلیت ماجرا دقیقا همون باشه!وقتشه(البته خیلی هم دیر شده ولی خود هر جا جلو ضررو بگیری منفعته) از خودمون بپرسیم که ما برای تبلیغ مکتب حقه مون چیکار کردیم!مسئولان فرهنگی ما چیکار کردن؟سینماها دست کیاس؟سنپطرزبورگ و ورود اقایون ممنوع که سراسر چیز پنهان داره یا محصولات مبلغ دینی زیبا؟
  • مهدي.م ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    3 2
    احسنت بر نگارنده اين متن. واقعا پشت پرده بسياري از آثار فرهنگي و هنري، كمپاني ها و موسسات و البته تفكرات يهودي-صهيونيستي (يا ماسوني يا فرقه اي يا...) قرار داره. امــــــــا: چرا طلايه دار مهدويت و انقلاب اسلامي جهان يعني جمهوري اسلامي تابحال آثار قابل عرضه و آبروداري را در مقابل اين هجمه فكري-فرهنگي-هنري در عرصه جهاني ارائه نداده است؟؟؟؟
  • ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    1 2
    کجای ربط این کارتون اینقدر واضخ بود که شما فرمودید. با این تحلیل شما، تمام داستان ها و افسانه های کهن تمام ملل که نبرد خیر و شر رو ترسیم می کنند ، از قبیل نبرد با دیو، ازدها، سلطان ستمگر، و ... همه توسط یهود و به نفع اونها به وجود اومده من نمی گم صهیونیزم روی کمپانی های فیلم سازی غربی نفوذ نداره. قطعا نفوذ داره . ولی واقعاً بعضی تحلیل گرها زورکی می خوان یچیزی رو به یچیزی بچسبونن
    • عرفان IR ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۷
      2 1
      دوست عزیز،اگه یه بار با دقت این انیمیشن رو دیده بودید می‌فهمیدید که به موضوع زندگی حضرت موسی اشاره داره،پیشگویی میشه که یه بچه پاندا متولد میشه که امپراتوری طاووس رو نابود می‌کنه،برای همین طاووس میره و همه پاندا ها رو میکشه و مادر پو برای نجات جون پسرش اون رو توی یک سبد میذاره و میندازه تو رودخونه،پو بزرگ میشه و از قضا به جنگ طاووسه میره و اونو وقتی داره از رود خونه رد میشه شکست میده(حضرت موسی هم فرعون رو وقتی داشت از رود نیل عبور میکرد شکست داد)
  • خودم ۱۳:۱۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    0 0
    چرا داده کارتون آدم خمیری!!!!
  • محمد محمدی ۱۴:۲۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    0 0
    تحلیل خوب و به جای بود. فقط نمایش عروسکی و سایه بازی برای هند هست و در همانجا هم رواج داره. نه در چین. باز هم از تحلیل درستتون ممنونم. امیدوارم برای سایر کار های انیمیشن نیز اینگونه تحلیل ها رو در معرض دید مخاطبان بگذارید
  • ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    0 0
    فکر کنم اصلا این فیلم رو ندیدی یا چیزی از داستان حضرت موسی نمی دونی، بابا توی این فیلم حتی تا تابوت سکینه رو که مادر حضرت موسی، موسی رو درش گذاشت وجود داشت. جالبه که مادر پاندا اون رو توی اون جعبه گذاشت. بد نیست یه نگاهی به کتابهای دبستانت بندازی!
  • ۲۱:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۷
    1 0
    تحلیل بجا و درستی بود
  • سامان ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۴/۲۸
    0 1
    بنده هم معتقدم که کمپانی های صهیونیستی سرمایه گذاری های کلانی در بخش انیمیشن کرده اند اما این دلیل بر تحلیل های ناصحیح و نچسب نمی شود . ببین برادر من این داستان حضرت موسی هم در قرآن آمده است و آوردن مضمون آن در این انیمیشن دلیلی بر یهودی بود داستان نمی شود. البته با آن قسمتی که درباره نماد سازی برای بمب هسته ای بود موافقم
  • علی ۰۱:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۳۰
    2 1
    ماچرا نمیتونیم حرفمونو اینطوری بگیم با کنایه نه مستقیم
  • ه.ج ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۲
    0 2
    الان مشکل این کارتون چیه که داستانی شبیه حضرت موسی داره ؟! خب ما مسلمونا هم این ÷یامبرو قبول داریم!
  • ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۹
    1 0
    یک غلط دیکته ای-- اقناع درست است نه اغناء امیدوارم غلط محتوایی نداشته باشید
  • ۱۷:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۰
    4 1
    با عرض سلام . خیلی چرت بود .
  • ۲۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۲۲
    0 0
    Jnsmxjx,xkxdkcxkjcjcjjxc
  • محمد علی باقری ۱۴:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۹
    0 1
    دمتون گرم به خاطر نوشته هایتان
  • ali ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۷
    0 0
    ندیدید جمعه میده شبکه پویا راستی میشه سنتون بگید؟
  • mohamad ۲۲:۳۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۳
    1 0
    جنگجویی برآمده از دایره سیاه وسفید-اشاره به بحث دیالکتیک و بیگ بنگ- میاد و با طاووسی سفید پوش که مدتی غایب بوده و کار زیرزمینی میکرده مبارزه میکنه وشکستش میده کسی که دنبال هویت خودشه و دنبال أرض موعود میگرده مادرش اونو تو صندوقچه میذاره و به آب میسپره و خادمه ای اونو از آب میگیره اینها یعنی چی؟ حضور یهود از این واضحتر؟
  • میلاد ۱۲:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۰
    0 1
    سلام درسته که تولیدات هالییودی و کمپانی های بزرگی مثل پیکسار و والت دیزنی و دریم ورکز معمولا در داستان هاشون از این اشارات دارن ولی پاندای کونگفو کار از این محتواها در خودش خیلی کم داره و بیشتر درگیر مسله یین و یان چینی هست نقدتون منصفانه و خوب نبود کاملا متعصبانه منم به نظرم چرت بود
  • ناشناس ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۷/۱۶
    2 0
    اگر میشود در مورد زوتوپیا هم بحث کنید
  • ۰۷:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۸/۱۷
    1 1
    به جای این تحلیل های مسخره فکز معیشت مردم باشید.
  • مجید IR ۰۳:۳۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
    1 1
    سلام.به جای اینکه فکرتونو بدین به اینا به حال و اوضاع کشور برسین

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس