به گزارش مشرق، محمدرضا شيرزادي در گفتوگو با فارس، درباره بيماري تب كريمه كنگو اظهار داشت: اين بيماري از سال 87 در ايران تشخيص داده شد و تقريباً در تمام استانهاي كشور وجود دارد. اما تعداد آن محدود است كه بيشتر موارد آن در استان سيستان و بلوچستان اتفاق افتاده است.
وي افزود: اخيراً يك نفر در ورامين به علت ابتلا به اين بيماري فوت كرده است و دليل ابتلا به آن ذبح دام به صورت غيربهداشتي و غيرمجاز است و اين اتفاق زماني ميافتد كه مكانهاي توزيع دام تحت نظر اداره كل دامپزشكي نباشد.
شيرزادي تصريح كرد: سال گذشته 154 مورد ابتلا به اين عارضه در كشور وجود داشت كه بر اساس آن 28 مورد فوتي اتفاق افتاد و در سال جاري تاكنون 37 مورد ابتلا و 8 مورد مرگ گزارش شده كه بيشترين ابتلا و مرگ در استان سيستان و بلوچستان گزارش شده است.
وي اضافه كرد: تب خونريزي دهنده كريمه كنگو يك بيماري ويروسي است كه توسط كنههاي سخت بين دامها منتشر ميشود و پس از ورود ويروس به كمك گزش كنه به بدن دام معمولاً علائمي ندارد و تا يك هفته ويروس در داخل بدن دام وجود دارد.
شيرزادي يادآور شد: چنانچه طي اين يك هفته دام ذبح شود موجب ميشود كه فرد ذبحكننده و افرادي كه با لاشه اين دام تماس پيدا ميكنند به اين عارضه مبتلا شوند.
وي گفت: دوره نهفتگي اين بيماري كمتر از 2 هفته است و علائم آن با درد بدن، سردرد و تب شروع ميشود ممكن است تظاهرات خونريزي دهنده آن 3 تا 4 روز بعد ظاهر شود.
شيرزادي تصريح كرد: اگر بيمار به موقع تشخيص داده نشود و تحت درمان قرار نگيرد، فوت ميكند. ميزان مرگ و مير مبتلايان در كشورهاي ديگر بيش از 50 درصد اما در ايران به دليل تشخيص زودهنگام 20 درصد است.
وي گفت: اين بيماري در قديم در ايران بوده است ولي ورود هر دام قاچاق به داخل كشور ميتواند ابتلا به اين بيماري و بيماريهاي ديگر از جمله تب برفكي و تب مالت را موجب شود.
شيرزادي تصريح كرد: در حال حاضر وضع كشتارگاههاي كشور مناسب است اما متاسفانه خيليها دوست دارند خودشان دام را ذبح كنند و دام مورد نظرشان تحت نظر اداره كل دامپزشكي نباشد كه اين امر نگراني از شيوع اين بيماري را افزايش داده است.