به گزارش مشرق، 'علي اكبر صالحي' كه در نخستين دور از سفرهاي اروپايي دوجانبه به دعوت همتاي اتريشي خود به وين سفر كرده است، اين مطلب را بامداد سه شنبه به وقت تهران در پاسخ به سؤال ايرنا، مبني بر اينكه آمانو براي سفر به ايران شروطي را تعيين كرده است، بيان كرد.
صالحي افزود: دعوت دكتر 'فريدون عباسي' رييس سازمان انرژي اتمي ايران از آقاي آمانو، دعوتي طبيعي است و آمدن اقاي آمانو بايد سفري بلاشرط باشد وگرنه بي معنا و مفهوم خواهد بود.
وزير امور خارجه كشورمان تصريح كرد: آمانو به عنوان مدير كل آژانس بين المللي انرژي اتمي متعلق به همه كشورهاي عضو است و او از جانب تمامي كشورهاي عضو نمايندگي داشته و به عنوان مديركل آژانس عمل مي كند.
صالحي افزود: ايران نيز يكي از عمده ترين اعضاي آژانس است و طبيعي است كه آمانو به ايران سفر كند؛ همچنان كه اسلاف وي مانند آقاي البرادعي در زمان مسؤوليت شان به دفعات از ايران بازديد كرده اند.
وزير امور خارجه ايران با بيان اينكه يكي از اولويتهاي سياست خارجي در دوره وزارت وي، توجه به تعميق روابط با اتحاديه اروپاست، گفت: اين سفر مي تواند مقدمه اي براي گشايش روابط ايران و اتحاديه اروپا باشد و مي تواند در جهت تقويت و بسط و گسترش روابط به عنوان يك قدم اوليه مؤثر تلقي شود.
صالحي اضافه كرد: اميدواريم با حسن نيتي كه در طرفين وجود دارد، بتوانيم مسايل خود را صريح و منصفانه ارزيابي كنيم و اگر مواردي وجود دارد كه بايد رفع سوء تفاهم و حل مشكل شود، با نيت خيرخواهانه انجام شود.
وي خاطر نشان ساخت: روابط ايران با اتحاديه اروپا ديرپا بوده و جمهوري اسلامي ايران با كشورهاي اروپايي مناسباتي هزاران ساله داشته است.
وي افزود: براساس اين منطق، وزير امور خارجه اتريش در ديداري كه حدود 3 ماه پيش در ژنو داشتيم براي دعوت از من به اتريش و وارد شدن به يك سري گفت وگوهاي دوجانبه، منطقه اي و بين المللي اظهار علاقه مندي كرد كه ما اين دعوت را پذيرفتيم.
صالحي با اشاره به سابقه پنج ساله خود به عنوان نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي و آشنايي با مسؤولان و مردم اتريش و نيز سازمانهاي بين المللي مستقر در اين كشور گفت: اين سوابق و آشنايي مي تواند فرصتهاي خوبي را براي رفع برخي سوء تفاهمات و نزديك كردن افكار سياسي دو كشور به يكديگر فراهم كند.
وزير امور خارجه ايران درباره ديدارهاي خود در اتريش اظهار داشت: روز سه شنبه روز پركاري خواهيم داشت و جلسات متعددي با مسؤولان و مقامات اتريش و نيز مسؤولان سازمانهاي بين المللي در اين كشور ازجمله آقاي آمانو خواهم داشت كه تمامي اين ديدارها به درخواست اين عزيزان بوده است.
صالحي سفر يكروزه خود به جمهوري اسلووني واقع در جنوب اروپاي مركزي را خوب توصيف كرد و گفت: گشايش سفارت جمهوري اسلامي ايران در اين كشور نشانه اهميتي است كه تهران براي اروپا قائل است.
رييس دستگاه ديپلماسي ايران افزود: سفارت ما در اسلووني و جايگاه اين كشور در اتحاديه اروپا، دريچه جديدي را در ارتباط با كشورهاي اروپايي خواهد گشود.
صالحي همچنين روابط ايران با اتريش را ديرينه و چند صد ساله دانست و اظهار اميدواري كرد: در مذاكرات صريحي كه روز سه شنبه در ارتباط با مسايل مختلف با مقامات اتريش خواهم داشت، بتوانيم قدم اوليه را در راستاي تعميق روابط با اتحاديه اروپا برداريم.
وزير امور خارجه در پاسخ به اين سؤال كه آيا در مورد تحولات سوريه با مقامات اسلووني گفت وگو كرده است و با مقامات اتريشي نيز در اين باره مذاكره خواهد كرد، گفت: با مقامات اسلووني تحولات منطقه را مرور كرديم و قطعاً با مقامات اتريشي نيز تحولات منطقه را مرور و ارزيابي خواهيم كرد.
وي تصريح كرد: تحولات خاورميانه و شمال آفريقا، آثارش محدود به اين مناطق نخواهد بود بلكه در كل جامعه بين المللي اثر گذار خواهد بود.
وي اضافه كرد: از اين رو، ارزيابي تحولات منطقه اي بويژه از ديدگاه كشوري كه در اين منطقه حضور دارد براي غربي ها مهم است.
صالحي كه در ادامه نخستين دور از سفرهاي اروپايي دوجانبه به اتريش سفر كرده است، روز سه شنبه علاوه بر ديدار با همتاي اتريشي خود با مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي ديدار و گفت وگو خواهد داشت.
وزير امور خارجه كشورمان اظهار داشت: سفر 'يوكيا آمانو' مديركل آژانس بين المللي انرژي اتمي به ايران بايد بدون شرط باشد.