به گزارش مشرق، حسن داناييفر در گفتوگو با ايسنا، اظهارات مايك مولن ـ رييس ستاد مشترك نيروهاي آمريكا در عراق ـ درباره ايران گفت: معتقدم آمريكاييها به دنبال بهانهتراشي و طرح ايرانهراسي و ايجاد شبهه و اضطراب بين دولتمردان و جامعه عراق هستند. آمريكاييها به دنبال القاي اين مساله هستند كه اگر عراق را ترك كنند، عراق از سوي ايران تهديد ميشود.
او تاكيد كرد: اين اظهارات فرافكني و كذب است؛ آمريكا نياز دارد طرفداراني را در پارلمان و دولت عراق در رابطه با تمديد حضورشان در اين كشور به دست آورند.
اين ديپلمات ايراني همچنين درباره همكاريهاي امنيتي ايران با عراق پس از خروج نيروهاي آمريكايي از اين كشور تصريح كرد: از زمان سقوط صدام تاكنون همكاريهاي امنيتي ايران با عراق وجود داشته است. ايران در مسير ترانزيت مواد مخدر و تروريست از مرزهاي شرقياش به مرزهاي غربي است. ما تلاش كرديم جلوي ورود و ترانزيت آنها به عراق را بگيريم. هيچ اقدام و عمل انتحاري در عراق كه توسط ايرانيها صورت گرفته باشد و يا تروريستها از مرزهاي ايران وارد عراق شده باشند، وجود ندارد.
داناييفر خاطرنشان كرد: ما مخالف ناامني در عراق هستيم و امنيت عراق را موثر در امنيت خود ميدانيم. اگر ايران ميخواست به مساله امنيت در عراق و مرزهايش بيتفاوت باشد، شرايط الان اين گونه نبود و مشكلات بسياري به وجود ميآمد.
وي ادامه داد: ايران درباره كنترل مرزها و قرار دادن اطلاعات مناسب در اختيار مسوولان و دستگاههاي ذيربط عراقي همكاريهايش را ادامه ميدهد.
سفير ايران در عراق درباره اظهارات طارق الهاشمي ـ معاون رييسجمهور عراق ـ مبني بر به رسميت شناختن منافقين با بيان اين كه از شنيدن اين اظهارات از سوي وي تعجب كرديم تاكيد كرد: اين اظهارات غيرمنطقي و در تناقض آشكار با مواضع دستگاههاي رسمي دولت عراق است.
او با اشاره به اظهارات و موضعگيري وزير خارجه عراق در تهران و بغداد مبني بر تروريست و غيرقانوني بودن سازمان منافقين و اخراج آنها از عراق افزود: دولت و اكثر احزاب داخلي نيز اين ديدگاه را دارند، شايد اطلاعات رسيده به وي درباره منافقين دقيق نيست.
داناييفر درباره مهلت خروج نيروهاي آمريكايي از عراق و زمينهسازي براي انجام اقدامات لازم گفت: كمتر از شش ماه تا پايان 2011 باقي مانده است و دولت عراق حتما اين مساله را پيگيري ميكند. اين مساله مورد توجه ما نيز است كه فرآيند خروج آمريكاييها از عراق در مهلت قانوني تعيين شده صورت گيرد.
اين ديپلمات كشورمان درباره رايزني و مذاكرات آمريكا با دولت و پارلماني عراق براي تمديد حضورشان در اين كشور اظهار كرد: معتقدم آمريكاييها براي رسيدن به چنين هدفي مشكل دارند. اظهاراتي از جمله اظهارنظر مايك مولن ـ فرمانده ستاد مشترك آمريكا در عراق ـ حاكي از مشكلات آنها در اين زمينه است. دولت و پارلمان عراق به هيچ وجه حاضر نيستند حضور نيروهاي فعلي آمريكا در عراق و تمديد كنند.
داناييفر درباره لغو رواديد ميان ايران و عراق نيز تصريح كرد: يكي از ابزارهاي تسهيل كننده روابط اقتصادي و تجاري و گردشگري، لغو رواديد است. ايران در اينباره آمادگي خود را به طرف عراقي اعلام كرده است. طرف عرافي اين مساله را رد نكرده است و موضوع در دستور كار قرار دارد.
سفير ايران در عراق با اشاره به سفر معاون اول رييسجمهور كشورمان به بغداد اظهار كرد: اين سفر در راستاي برگزاري سومين نشست عالي مشترك بين دو كشور بود كه در بغداد برگزار شد. در اين سفر يك موافقتنامه و پنج يادداشت تفاهم در زمينههاي درماني و دارويي، همكاريهاي تكنولوژي و ارتباطات و فرهگي به امضاء رسيد و همچنين معاون اول رييسجمهور در اين سفر ضمن زيارت عتبات عاليات با مراجع تقليد نجف اشرف و كربلا و نيز آيتالله سيستاني ملاقات كرد.
وي درباره همايش بزرگ اقتصادي ميان ايران و عراق اظهار كرد: در اين همايش سه روزه بازرگانان و سرمايهگذاران دو كشور در بخشهاي خصوصي و دولتي شركت داشتند و در كارگروههاي معين در زمينه انرژي، بازرگاني، همكاري در زمينه آب و فاضلاب، مواد غذايي و دارويي موضوعات مدنظر دو طرف بررسي شد.