به گزارش مشرق به نقل از ایسنا ،حسین قضاوی ، درباره لزوم و تاثیرات حذف صفرها از پول ملی اظهار کرد: پول وسیله مبادله است و عموم مبادلات با آن انجام میشود. البته ابزارهای دیگری هم وجود دارد از جمله چک و بانکداری الکترونیک. شاید ادامه وضعیت بانکداری الکترونیک در دنیای امروز به گونهای شود که تا دو دهه آینده نیاز به این حجم چاپ اسکناس در هیچ کشوری نباشد و عموم مبادلات از طریق الکترونیکی انجام شود اما باز هم چشمانداز اینکه بخواهیم با اسکناس و مسکوک خداحافظی کنیم، وجود ندارد.
وی ادامه داد: بنابراین لازم است اسکناس و مسکوک به لحاظ حجم شمارش و واحد پول به گونهای باشد که مبادلات مردم به آسانی انجام شود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی گفت: در این چارچوب وقتی در گذر زمان شرایط تورمی وجود داشته باشد، قطعهای جدیدی از اسکناس معرفی شده و تعداد زیادی صفر در اسکناسها دیده میشود و از سوی دیگر مردم واحد پول دیگری را در مبادلات به کار میبرند که در قانون وجود ندارد، به این ترتیب محاسبات و ارتباط مردم در حوزه پولی با ابهام روبهرو میشود.
قضاوی گفت: در این وضعیت بانکهای مرکزی به ناچار در شرایط مناسبی مشروط بر اینکه ثبات اقتصادی فراهم باشد، به این نتیجه میرسند که واحد پول را عوض یا تعداد صفرهای آن را کم کنند.
وی افزود: بانک مرکزی ایران هم در حال بررسی این موضوع است و سایتی هم در این زمینه طراحی کرده که در دوران آزمایشی است تا ارتباط عمومی با مردم را در زمینه تعیین واحد جدید پول تقویت کند.
به گفته وی در این سایت مقالات مختلفی از صاحبنظران و دانشگاهیان در این باره گردآوری میشود.
معاون اقتصادی بانک مرکزی از راهاندازی سایتی با هدف نظرسنجی از مردم و صاحبنظران درباره تعیین پول جدید ملی خبر داد.