به گزارش مشرق، فارس خبر داد: برخي از اعضاي هيئت نمايندگان اتاق تهران و نمايندگان تشکلهاي صنفي حوزه IT مواردي نظير فيلترينگ، سرعت پايين اينترنت، درصد واقعي ضريب نفوذ اينترنت، واگذاري مخابرات، کاهش قدرت چانهزني در وزارت ارتباطات، قرار دادن سقف ريالي براي ميزان مکالمه، وضعيت يارانه مخابرات پس از هدفمند کردن يارانهها و ميزان سرمايهگذاريها و درآمدها در اين بخش را در حضور وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات در اتاق بازرگاني تهران به بحث و نقد گذاشتند.
* Dial up خيلي وقت است که منسوخ شده است
پدرام سلطاني عضو هيئت نمايندگان اتاق ايران و تهران در اين نشست اظهار داشت: با توجه به انحصاري که وجود دارد و با توجه به کيفيت اينترنت ارائه شده در کشورمان قيمت اينترنت بسيار بالا است در حالي که در دنيا ارائه خدمات اينترنتي به صورت Dial up خيلي وقت است که منسوخ شده است و حتي شهروندان عادي در دنيا از اينترنت با پهناي باند استفاده ميکنند در حالي که در کشور ما حتي وزارتخانههاي دولتي از اين امکان محروم هستند چرا که به نظر ميرسد زيرساختهاي لازم در اين خصوص فراهم نشده است.
* استفاده از فيلترشکن به يک امر بديهي تبديل شده است
وي افزود: در فيلترينگ وضعيت نامطلوبي داريم و برخورد با اينترنت در اذهان شهروندان يک برخورد امنيتي بوده است.
عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران گفت: قبح دور زدن سياستگذاريهاي دولت در خصوص فيلترينگ ريخته شده است و استفاده از فيلترشکن به يک امر بديهي تبديل شده است.
وي افزود: بحث واگذاري شرکت مخابرات ضربه سنگيني به بخش خصوصي وارد کرد و اميد را براي حضور بخش خصوصي در عرصه مخابرات و فناوري اطلاعات تقريبا به نااميدي منتج کرد.
سلطاني گفت: ترکيب جديد شرکت مخابرات نشان ميدهد قدرت چانهزني وزارت ارتباطات با شرکت مخابرات کمتر شده است.
وي با انتقاد شديد از کاهش مشتريمداري در مخابرات گفت: قرار دادن سقف ريالي براي ميزان مکالمه ، توهين آشکار به مشترکين است.
* وضعيت تعرفه ها پس از هدفمند شدن يارانه ها مشخص شود
در ادامه فرهاد فزوني با طرح سؤالاتي از وزير ارتباطات خواست تا ميزان سرمايهگذاري در توسعه زيرساختهاي ارتباطي، ميزان درآمدها در اين بخش را مشخص کند و اگر دولت در اين بخش يارانهاي به مردم ميدهد در صورت اجراي هدفمند کردن يارانهها چه اتفاقي خواهد افتاد.
* تا مشکل دسترسي را برطرف نکنيم به هيچ يک از اهداف برنامه پنجم نميرسيم
همچنين خادمي از نظام صنفي رايانه در ادامه اين نشست گفت: تا مشکل دسترسي را برطرف نکنيم به هيچ يک از محورهاي ياد شده در برنامه پنجم نميرسيم و تمام اهداف ياد شده حالت شعاري پيدا ميکند چرا که ما معتقديم بايد مشکل دسترسي حل شود و حداقل سرعت بيان شده از سوي وزير ارتباطات يعني 512 KB بايد اجرا شود.
وي با بيان اينکه سازمان تنظيم مقررات بايد از حاشيه به متن بيايد، اظهار داشت: ما سال 87 ،400 هزار پورت نياز داشتيم اما در حال حاضر به 3 ميليون پورت نيازمنديم اما تنها 100 هزار پورت را پر کردهايم.
* درصد دقيق ضريب نفوذ اينترنت در کشور را اعلام کنيد
در ادامه اين نشست خبرنگاري با انتقاد از اينکه مسئولين ما آمارهاي جهاني را قبول ندارند، اظهار داشت: از وزير ارتباطات ميخواهيم تا درصد دقيق ضريب نفوذ اينترنت در کشور را اعلام کند هر چند که ما معتقديم در ضريب نفوذ اينترنت پرسرعت ما سهمي زير يک درصد داريم.
وزير ارتباطات در خصوص سرعت پايين اينترنت، درصد واقعي ضريب نفوذ اينترنت، کاهش مشتري مداري در شرکت مخابرات و فيلترينگ مورد سوال و انتقاد اعضاي اتاق تهران قرار گرفت.