به گزارش گروه دفاع و امنیت مشرق به نقل از فارس،سردار سرلشكر سيديحيي صفوي دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا، در دومين همايش بصيرت بسيجيان وزارت نيرو و در جمع بسيجيان اين وزارتخانه كه همزمان با سالروز ولادت حضرت امام حسين (ع) و روز پاسدار برگزار شد، گفت: خاطرات زيادي از فداكاريهاي كاركنان وزارت نيرو از جمله از شهيد مهندس عباسپور دارم و تاسف ميخورم كه اين فداكارهاي بزرگ در جايي مكتوب نشده است.
وي ادامه داد: وجود 5 هزار جانباز، 400 شهيد در وزارت نيرو، نشان دهنده حضور چشمگير عزيزان اين وزارتخانه در عرصه دفاع مقدس است.
صفوي در ادامه به تبيين موضوع بيداري جهان اسلام، چالشها و فرصتهاي پيش رو و چشم انداز آينده آن پرداخت و تصريح كرد: به فضل الهي قرن حاضر را بايد قرن بيداري ملتهاي اسلامي نام نهاد و طي سالهاي آينده مردم مصر و يمن و چندين كشور ديگر خاورميانه و شمال آفريقا سرنوشت حكومت كشورشان را به دست خواهند گرفت.
وي در ادامه به تشريح مشخصههاي اصلي اين قيامهاي مردمي پرداخت و گفت: البته در هر يك از اين كشورها جنبشها با خصوصيات متفاوت با ديگر كشورها صورت گرفته است و هر كشوري متناسب با اراده سياسي مردم و نخبگان اجتماعي، اقتصادي و قومي خود بايد مورد سنجش قرار گيرد اما آن چيزي كه مسلم است، در ابتدا ي امر، قيامهاي مردمي واقعا از كنترل سياسي و اطلاعاتي كشورهاي غربي بخصوص آمريكاييها و صهيونيستها و اروپاييهاي خارج شده بود و ميتوانيم بگويم اين كشورهاي سلطهگر دچار غافلگيري استراتژيك شدند.
دستيار و مشاور عالي فرمانده معظم كل قوا افزود: اما در حال حاضر نظام سلطه در يك تقسيم كار، ميان اروپاييها و آمريكاييها و صهيونيست ها درصدد كنترل و محدود كردن اين جنبشها و خواستههاي مردم و در نهايت تبديل جنبشها انقلابي به يك رفرم سياسي بدون تغييرات ساختاري و اساسي در اين كشورها هستند كه با هوشياري نخبگان و انسجام مردم اميد است اين اتفاق رخ ندهد.
* فقدان رهبري مهمترين آسيب جنبش ها و انقلاب هاي مردمي است.
وي ادامه داد: اين جنبشها داراي ايدئولوژي بوده و توان بسيج ميليوني مردم را داشتهاند و مهمترين ضعفي كه داشتهاند و هنوز هم دارند اين است كه فاقد رهبري و يا رهبران متحد و منسجماند كه اين مهمترين آسيبپذيري جنبشها و انقلابهاي مردمي منطقه است كه اميد است رهبران صالح، شجاع و انقلابي را خود مردم انتخاب كنند چرا كه قيامها بدون رهبري يا منحرف ميشوند يا شكست ميخورند.
صفوي چالشهاي پيش روي كشورهاي اسلامي را در دو بعد داخلي و خارجي توصيف كرد و گفت: مهمترين چالشهاي داخلي كشورهاي اسلامي، تعارض ميان استبداد و دموكراسي بين ملتها و حاكمان مستبد است و نرخ رشد جمعيت بالا، فقر و نابرابري اجتماعي و عدم توسعه يافتگي را ميتوان از ديگر چالشهاي داخلي اين كشورها نام برد.
دستيار و مشاور عالي فرماندهي معظم كل قوا همچنين وابستگي عدهاي ازحكومتهاي كشورهاي عربي به قدرتهاي بيگانه، ضعف استقلال سياسي و اقتصادي و اشغال نظامي برخي از كشور ها توسط بيگانگان از جمله عراق، افغانستان و فلسطين اشغالي را از ديگر چالشهاي كشورهاي اسلامي در بخش خارجي عنوان كرد.
* گلوگاههاي عمده جهان در اختيار كشورهاي اسلامي است
وي در ادامه موقعيت جغرافياي مناسب، موقعيت برتر ژئوپلتيكي كشورهاي اسلامي، موقعيت ژئواستراتژيكي و موقعيت ژئواكونوميك كشورهاي اسلامي را از مهمترين فرصتهايي كشورهاي اسلامي جهان در قرن حاضر خواند و افزود: حدود 80 درصد تجارت جهاني از طريق ناوبري دريايي صورت ميگيرد و ناوگانهاي تجاري بايد از تنگههاي استژيك جهان عبور كنند.
صفوي ادامه داد: در دو طرف گلوگاههاي استراتژيك جهان كه به آنها گذرگاههاي عبور اجباري ميگوييم، كشورهاي مسلمان هستند و ميتوان گفت كه اقتصاد جهاني را مي توانند كنترل كنند. در مسائل نظامي هم اين موضوع صدق ميكند. شما تصور كنيد، آمريكاييها براي حمله نظامي به عراق بيش از 200 هزار نيرو ازطريق دريا منتقل كردند. آمريكاييها استراتژيشان بحري است يعني اكثر نيروهايشان را سوار ناوگانها كردند و به كويت آوردند و از آنجا حمله را براي اشغال نظامي كشور مسلمان عراق شروع كرد.
مشاور عالي مقام معظم رهبري تصريح كرد: از 192 كشور مستقل عضو سازمان ملل متحد 57 كشور اسلامي هستند. كشور هاي اسلامي داراي حدود 57 درصد كل ذخاير اثبات شده گاز جهان هستند كه كشور عزيزمان ايران بعد از روسيه بيشترين مقادير گاز دنيا را داراست.
وي ظرفيت اثبات شده نفت خام جهان اسلام را حدود 75 درصد خواند و اظهار داشت: اين ميزان ظرفيت اثبات شده در كشورهاي اسلامي قرار دارد اين در حالي است كه آمريكاييها در سال 25 درصد كل توليد نفت خام جهان را مصرف ميكنند و بعد آمريكاييها چينيها هستند و هر كشوري كه بخواهد توسعه پيدا كند به اين منابع انرژي نيازمند است.
صفوي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به شكلگيري قدرت جديدي به نام قدرت جهان اسلامي، گفت: به فضل الهي در قرن 21 قدرت جديدي به عنوان قدرت جهان اسلام بروز و ظهور پيدا خواهد كرد. اين قدرت جديد، يك قدرت فرهنگي، سياسي و اقتصادي است. وحدت و همگرايي جهان اسلام و ملتهاي اسلامي در قرن 21 تشديد خواهد شد. قدرت آمريكا و اروپا رو به كاهش خواهد رفت، صهيونيستها به شدت تضعيف خواهند شد و وزن كشورهاي اسلامي بالا رفته و وزن آمريكاييها و صهيونيستها پايين خواهد آمد.
مشاور عالي فرماندهي كل قوا در پايان تصريح كرد: برخي از نظريه پردازان علوم سياسي پيش بيني ميكنند كه جهان در قرن حاضر به سمت چند قطبي شدن قدرت حركت ميكند و يكي از قطبهاي بزرگ قدرت كشورهاي جهان اسلام خواهند بود.
کد خبر 55655
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۰ - ۱۴:۴۹
- ۰ نظر
- چاپ
دستيار و مشاور عالي فرماندهي معظم كل قوا گفت: در دو طرف گلوگاههاي استراتژيك جهان كه به آنها گذرگاههاي عبور اجباري ميگوييم، كشورهاي مسلمان هستند و ميتوان گفت كه اقتصاد جهاني را مي توانند كنترل كنند.