کد خبر 55648
تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۳۹۰ - ۱۴:۲۹

مرجع تقلید شیعیان گفت: برای تعدیل طلاق راه علاجی پیش بینی شده است که قسمت مهم آن در ‏برقرارى جاذبه عقلى نه غریزى و استوارکردن وِداد قلبى نه قالبى است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی در مطالبی درباره راه‌حل مشکل طلاق در جامعه اظهار داشت: طلاق که ویرانگر نظام خانواده است و در شرع اسلام از مبغوض‏ترین حلال‏ها است، همواره ‏مایه سلب آرامش اعضاى خانواده مخصوصاً زن خواهد بود.

وی ادامه داد: براى تعدیل آن - که فقط در موارد ضرورت ‏یعنى بعد از بى‏ثمربودن نصایح اخلاقى و سودمند نبودن حکمیّت افراد صالح از دو طرف انجام ‏مى‏پذیرد - راه‏‎ ‎علاجى پیش‏بینى شده است که در برخى از آنها همان شروط ضمن عقد و کنترل‌‏کردن محدوده طلاق و رهاننمودن مرد در هر گونه تصمیم‏گیرى خام و ناروا بوده و قسمت مهم آن در ‏برقرارى جاذبه عقلى نه غریزى و استوارکردن وِداد قلبى نه قالبى است، یعنى تا معناى آیه مبارکه "... وجعل بینکم مودّةً ورحمةً" جامه ‏عمل نپوشد و فضیلت اخلاق جایگاه خود را در تحکیم اصول خانوادگى باز نکند و تا حیثیّت زن به ‏عنوان حق‏اللَّه شناخته نشود، هرگز موادّ و تبصره‏هاى حقوقى فراوان ضامن تحکیم اصول خانوادگى ‏و نجات آن از غائله هائله طلاق نخواهد بود.

استاد برجسته حوزه علمیه افزود: نشانه آن کشورهاى به دور از اخلاق است که با ‏داشتن قانون کافى، در اثر فقدان فضائل اخلاقى و کمبود روح وِداد و رحمت الهى، شیرازه خانوادگى ‏در آنها چندان دوامى ندارد.

طلاق در اسلام به سهولت ‏محقق نمى‏شود

آیت‌الله جوادی آملی با بیان اینکه اهتمام اسلام به اصول خانواده و تحذیر آن از طلاق، با بررسى احکام و شرایط و حدود آن کاملاً ‏معلوم مى‏شود، گفت: مثلاً یکى از شرایط صحت طلاق، حضور دو فرد عادل است که اگر دو شاهد مزبور ‏عادل نبودند طلاق باطل است، گرچه طلاق‌دهنده به حکم یا موضوع آگاه نبوده باشد، به طورى که ‏اگر بعد از اجراى طلاق، معلوم شود که یکى از آن دو نفر اصلاً عادل نبود یا در ظرف استماع طلاق و ‏حضور در جلسه آن عادل نبوده است، طلاق باطل خواهد بود.‏

این مرجع تقلید بیان داشت: ‎جریان اشتراط صحت طلاق به عدالت شاهد، نظیر اشتراط صحت نماز جماعت به عدالت امام ‏جماعت نیست، زیرا در آنجا احراز عدالت شرط است نه خود عدالت، لذا کشف خلاف در آنجا راه ‏ندارد، یعنى اگر بعداً معلوم شود که امام جماعت عادل نبود، شرط صحت اقتدا که احراز عدالت ‏است از بین نرفته بود بلکه عدالت که شرط نبود مفقود بود، یعنى آنچه شرط بود، محقق شد و آنچه ‏محقق نشد شرط نبود، برخلاف اعتبار عدالت در شاهدان صحنه طلاق که خود عدالت شرط ‏است نه احراز آن.‏ ‎ ‎و چون شرایط صحت طلاق زیاد و تحصیل آن آسان نیست، لذا قهراً طلاق در اسلام به سهولت ‏محقق نمى‏شود.

آیت‌الله جوادی آملی تاکید کرد: براى اهتمام دیگر به جریان طلاق روایاتى از اهل بیت عصمت و طهارت(ع) رسیده است که اگر ولایت امور مسلمین به دست ما باشد ما حتماً آنها را با شمشیر وادار ‏مى‏کنیم که در طلاق همه شرایط صحت آن را رعایت کنند. از حضرت امام باقر(ع) رسیده ‏است که "‎لا یصلح النّاس فى الطلاق الّا بالسّیف ولو ولّیتهم لرددتهم الى کتاب اللَّه عزّوجلّ".

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس