به گزارش مشرق به نقل از الف، جهت آشنايي با نان به عنوان يکي از کهن ترين خوراکهاي ايرانيان به گفتوگو با پروفسور محمدرضا همزهاي، استاد مردم شناسي دانشکده کشاورزي دانشگاه رازي کرمانشاه پرداخته است.
پروفسور همزهاي در بيان جايگاه نان در فرهنگ ايرانيان، عنوان كرد: از مهمترين اختراع هايي که در ميدان پخت نان انجام شده است، اختراع تنور در سرزمينهاي ايران باستان بوده است؛ جايگاه نان تا جايي است که هنوز تنور و اجاق در ميان ايرانيان ارزش خود را از دست نداده و اينها همه بيانگر اهميت و جايگاه نان نزد ايرانيان است.
وي ادامه داد: نان هنوز هم در ميان همه گروههاي ايراني داراي ارج است و جالب اينجاست که تا گذشتههاي نزديک به نان سوگند ياد ميشد و هنگامي که تکهاي از آن بر زمين ميافتاد آن را برداشته و پس از بوسيدن بر روي جاي بلندي ميگذاشتند تا مبادا نادانسته لگد بخورد.
همزه اي گفت: در گذشته روش پختن نان در ايران به راستي يک هنر بود، به اين ترتيب که خمير نان را همه شب ميماليدند تا پرورده شود آنگاه با آميختن مخمر که خمير ترش خوانده مي شود، مي گذاشتند تا ور بيايد.
وي تصريح کرد: ايرانيان تاکنون چندين روش جالب پخت نان را آفريدهاند که در ميان آنها مي توان از نان سنگک، نان گرده، نان لواش، نان تيري و نان ساجي نام برد؛ با وجود همه اينها، نان سنگک شاهکار هنر نان پزي ايراني است؛ براستي همانند ديگر جلوههاي فرهنگ ايراني ستايش انگيز است.
همزهاي عنوان كرد: نان بايد از گذشتههاي دور يکي از بخشهاي جدا نشدني از فرهنگ خوراک آييني ايران بوده باشد و اين در حالي است که برنج نميتواند داراي چنين پيشينه کهني در اين آيينها باشد.
پروفسور همزهاي در بيان جايگاه نان در فرهنگ ايرانيان، عنوان كرد: از مهمترين اختراع هايي که در ميدان پخت نان انجام شده است، اختراع تنور در سرزمينهاي ايران باستان بوده است؛ جايگاه نان تا جايي است که هنوز تنور و اجاق در ميان ايرانيان ارزش خود را از دست نداده و اينها همه بيانگر اهميت و جايگاه نان نزد ايرانيان است.
وي ادامه داد: نان هنوز هم در ميان همه گروههاي ايراني داراي ارج است و جالب اينجاست که تا گذشتههاي نزديک به نان سوگند ياد ميشد و هنگامي که تکهاي از آن بر زمين ميافتاد آن را برداشته و پس از بوسيدن بر روي جاي بلندي ميگذاشتند تا مبادا نادانسته لگد بخورد.
همزه اي گفت: در گذشته روش پختن نان در ايران به راستي يک هنر بود، به اين ترتيب که خمير نان را همه شب ميماليدند تا پرورده شود آنگاه با آميختن مخمر که خمير ترش خوانده مي شود، مي گذاشتند تا ور بيايد.
وي تصريح کرد: ايرانيان تاکنون چندين روش جالب پخت نان را آفريدهاند که در ميان آنها مي توان از نان سنگک، نان گرده، نان لواش، نان تيري و نان ساجي نام برد؛ با وجود همه اينها، نان سنگک شاهکار هنر نان پزي ايراني است؛ براستي همانند ديگر جلوههاي فرهنگ ايراني ستايش انگيز است.
همزهاي عنوان كرد: نان بايد از گذشتههاي دور يکي از بخشهاي جدا نشدني از فرهنگ خوراک آييني ايران بوده باشد و اين در حالي است که برنج نميتواند داراي چنين پيشينه کهني در اين آيينها باشد.